Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Римејк и на Футлуз ќе прават. Значи стварно се без идеа Холивуд.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.353
Поени од реакции
14.750
Неколку страни читам зборувате за некои листи на филмови кои се најдобри, но кај ви се тие листи на која страна или на друго место се? :)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Најдобрата кратка рецензија досега...кога само ќе ми текне какви идиоти бевме ние што пишувавме рецензии, кога сите важни работи се содржат во трејлерот...way to go dude!
Мислам дека модераторите, посебно Иосоно, ќе бидат презадоволни од ваквата иновативност на членовите на форумов :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Неколку страни читам зборувате за некои листи на филмови кои се најдобри, но кај ви се тие листи на која страна или на друго место се? :)
Here Dummy
--- надополнето: Jun 23, 2011 7:04 PM ---
Најдобрата кратка рецензија досега...кога само ќе ми текне какви идиоти бевме ние што пишувавме рецензии, кога сите важни работи се содржат во трејлерот...way to go dude!
Мислам дека модераторите, посебно Иосоно, ќе бидат презадоволни од ваквата иновативност на членовите на форумов :)
Да бе кратка, 2:33 трае :)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.353
Поени од реакции
14.750
Знаев дека е тука некаде и дека сум доволно слеп за да не ја видам...

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Да бе кратка, 2:33 трае :)
Сосема доволно за да влегува во границите на краткото, а да не биде прекратко...мислам дека треба да се смени дефиницијата за кратка рецензија (if we had one in the first place :giggle:)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ми доаѓа на јазик троа остра реторика ама ај ќе се воздржам. Само една порака до овие што ставаат само трејлер во теми кај што јасно стои дека требаат рецензии - Не ми го брукајте подфорумот!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Повеќе вредат трејлерите отколку „рецензиите“ во стил:
[опис на приказна]. Одлична глума на [име на актер].
А ги има многу такви.

M

Mario Gómez

Гостин
Незнам дали е ова вистинската тема ама ајде.

Имам неколку прашања за "Тhe Prestige". Одамна некој филм така ме немаше збунето, не дека не го сфатив ама сепак нешо мора да прашам. Ај еве и спојлери ќе ставам.

1.Дали Катер цело време знаеше и беше сигурен дека Бејл трикот го изведуваше со двојник(Фелон) и дали му беше верен на Анжиер?

2.Кој беше тој стариот човек кога Борден се обидуваше да го спаси двојникот на Анжиер, имаше еден стар човек што беше до кинеската кутија полна со вода?

3.Борден (1) се обиде да го спаси двојникот на Анжиер? Нели? Кој од нив двајцата, Борден (1) или Борден(2), кој беше повеќе заинтересиран како Анжиер го прави трикот(transported man) и кој беше обвинет за убиство. Ако Борден (А) беше во затвор, како шо мислам јас, тогаш како и кога се сменаа со Борден (2), пошо нели умре тој шо ја сакаше Оливија, пошо на крај му рече: "Sorry about Sarah"[/spоiler]

...

Уствари појма си немам како се става спојлер, нека стави модератор.

Едит од модератор: Друг пат ако не знаеш како се става спојлер прашај некој од модераторите на овој подфорум, зашто вака додека реагираме којзнае колку луѓе ќе прочитаат нешто што не треба;)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

Имам неколку прашања за "Тhe Prestige". Одамна некој филм така ме немаше збунето, не дека не го сфатив ама сепак нешо мора да прашам. Ај еве и спојлери ќе ставам.

1.Дали Катер цело време знаеше и беше сигурен дека Бејл трикот го изведуваше со двојник(Фелон) и дали му беше верен на Анжиер?

2.Кој беше тој стариот човек кога Борден се обидуваше да го спаси двојникот на Анжиер, имаше еден стар човек што беше до кинеската кутија полна со вода?

3.Борден (1) се обиде да го спаси двојникот на Анжиер? Нели? Кој од нив двајцата, Борден (1) или Борден(2), кој беше повеќе заинтересиран како Анжиер го прави трикот(transported man) и кој беше обвинет за убиство. Ако Борден (А) беше во затвор, како шо мислам јас, тогаш како и кога се сменаа со Борден (2), пошо нели умре тој шо ја сакаше Оливија, пошо на крај му рече: "Sorry about Sarah"[/spоiler]
[spоiler]1. Да.

2. Мислиш на тој со брадата? Епа двојникот, маскиран.[/spоiler]

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Го излеав The Adjustment Bureau. Некој го имаше стаено во предлози. Интересен динамичен филм, ама некако крајот ми беше глуп. Значи да фураш цел филм одлична приказна и на крај да му дадеш таков прост крај е греота.

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Го излеав The Adjustment Bureau. Некој го имаше стаено во предлози. Интересен динамичен филм, ама некако крајот ми беше глуп. Значи да фураш цел филм одлична приказна и на крај да му дадеш таков прост крај е греота.
Крајот всушност го спасва филмот колку шо можеше да се спаси.
Целата приказна околу која се врти е то шо е екстремно глупо.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.337
Поени од реакции
30.688

...

Уствари појма си немам како се става спојлер, нека стави модератор.

Едит од модератор: Друг пат ако не знаеш како се става спојлер прашај некој од модераторите на овој подфорум, зашто вака додека реагираме којзнае колку луѓе ќе прочитаат нешто што не треба;)
3. Алфред е повеќе заинтересиран за Анжиер ради нивното ривалство. Уствари Алфред е оној кој преживува и чија жена е Сара.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Сте требале да го стаите Rudy во спортските драми. Според мене е подобар од пола фимови таму :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Дали сум единствен на кој не му се допадна children of men и мисли дека е mega overrated? Не знам шо беше муабетот но ми беша мега досаден, ниту се поврзав со приказната/ликовите нит ништо... демек тажен требаше да биде? Од шо ми беше толку fail не се ни сеќавам многу на него...

Kajgana Shop

На врв Bottom