Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
А сега јас нема да ви барам да вклучите филм туку да исклучите.
И тој е The Lion King (1994) во категоријата анимација (за кој имам претчувство дека е кандидат за категоријата).

Технички филмот е добро сработен, можеби најдобро во свое време ама.. ама го има најлошото сценарио во целата цртанофилмска историја на Дизни (која мислам дека добро ја познавам).

Значи тој го има најфеудалното, најробовладетелското, најнацистичкото и најрасистичкото сценарио во цела таа историја.

Полошо дури и од религиозно-пропагандистичкото сценарио на The Prince of Egypt (1998).

10. Mulholland Drive
images

Кој друг ако не овој филм да го оставиме за самиот крај на листава. Неприфаќан од многу луѓе, обожаван од уште толку, трилер/мистерија која до ден денес не е отклучена. Ако за Мементо сте се умориле и сте мислеле 3 дена, јас за овој филм сум се мислел 3 години. Иако нема да ви изгледа возбудлив на почетокот, нема да ви изгледа како и останатите филмови, запомнете си дека станува збор за режисер кој е понапред едно 300 години од другите и е енигма сигурно и за неговите дома, а не пак за нас обичните филмомани. Да не должам многу, има еден коментар на имдб “love lynch, or hate lynch, admit he's a master:D

Ова исто како Џимеј да го пишувал :)

Има шанси да направите за серии вакви листи?

Има шанси да направите за серии вакви листи?
Нема, филмови сме изгледале по неколку илјади, а серии лично јас имам гледано 20-30, онака од памет. Така да би било многу тешко да направиме некоја листа која ќе личи на нешто.

Нема, филмови сме изгледале по неколку илјади, а серии лично јас имам гледано 20-30, онака од памет. Така да би било многу тешко да направиме некоја листа која ќе личи на нешто.

Тууу, и имдб нема листа на серии, па реков ќе бидеме први :)

Тууу, и имдб нема листа на серии, па реков ќе бидеме први :)

Официјално не, меѓутоа ако одиш на страната на некоја серија, еве пример да одиш на страната на најдобрата серија на сите времиња LOST, на денсата страна ќе видиш категории/листи креирани од самите јузери, и навистина има многу добри серии за кои никогаш не си слушнала.

Еве ти пример.

како iosono го прочита мислењето на талахаси
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla најдобрата серија на сите времиња LOST, bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

bla bla bla bla bla.

патем фала талахаси, не сум го знаел тоа, кул ствар

Artist use lies to tell the truth while politicians use them to cover the truth. ~ V for Vendetta (филм) 00:41:12

Топл
а препорака =)

како iosono го прочита мислењето на талахаси

патем фала талахаси, не сум го знаел тоа, кул ствар
хахахахаххаахахахаха,
да да, баш така го прочитав! :)

:zver:! (ги замислувам старите смајлиња)
--- надополнето: Jun 22, 2011 2:15 AM ---
Патем, листата за Светска Кинематографија е објавена, жалбите и поплаките утре ќе ги читам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom