Vlatko_Gjorce
Ѓубре
- Член од
- 17 април 2009
- Мислења
- 2.561
- Поени од реакции
- 2.524
Брус Ли ви заскитал у спортски драми
Сите овие филмови што ги наброја ги има во делот War/Antiwar, само уште не се напишани. Мислам само еден од овде нема... не сум сигурен, утре-заутре и тие ќе се стават.Кога фан на воените филмови , кога веќе има воени филмови со под-категорија WW II ,може да има и Виетнам категорија - многу подобри филмови можат да се најдат таму , хинт = Apocalypse Now ,Platoon, Full Metal Jacket ,The Deer Hunter , Casualties of War,We Were Soldiers,Born On The Fourth Of July ... ако ништо бар нека стојат во другата воена категорија (пошто добар дел од тие у WW II се тиња за овие погоре)
Тие ќе ги има, 90%, и не, WWII не се тиња за нивКога фан на воените филмови , кога веќе има воени филмови со под-категорија WW II ,може да има и Виетнам категорија - многу подобри филмови можат да се најдат таму , хинт = Apocalypse Now ,Platoon, Full Metal Jacket ,The Deer Hunter , Casualties of War,We Were Soldiers,Born On The Fourth Of July ... ако ништо бар нека стојат во другата воена категорија (пошто добар дел од тие у WW II се тиња за овие погоре)
Остај, уште тоа ми треба на овој подфорум. Си отворил „Религија“ лејтли?Зашто во листата за дамис не вклучите уште една нова категорија ,Религиозни' филмови?
Предлогот го ставам на гласање:
Баш се двоумев помеѓу Hoosiers и Blue Chips Работата е да не дуплираме. После ќе се јави некој ќе праша: а зошто Coach Carter го нема Иначе за спорт/драма кандидати има колку сакаш. The Mighty Ducks, Victory, неколку филма со рагби, Tin Cup не знам дали го ставивме... има уште доста и секој од нив може да влезе...А у бонус што филмови ќе (б)идат?
Ако има едно место таму за У Змајевом Гнезду (пошто е типичен карате/акција, помалку и крими; кога ќе почне Брус да ги тамани со нончаки, нема тука спорт драма :p), да иде таму, а наместо него у спортска драма, штознам, The Wrestler/ He Got Game / Blue Chips...? Не ми текнува на други сега...
Jacob's Ladder е ставен во бонусот. Таму одат филмови што не сме успеале да ги ставиме во жанровите во кои припаѓаат поради жестока конкуренција. Ама ќе биде и тој...Без Jacob's Ladder во некоја од листиве би бил разочаран Добро е Терминатор што е ставен иначе ќе организирав ЈАС протести против кајгана
Да да. Сега ќе ја ставам таа листа, готова е.Кои филмови се планираат за во Comedy категоријата? MP Life of Brian...Други?
Иосоно погоре спомна каков ни беше начинот на гласање. Јас го имав во мојата листа Sweeney Todd, ама предност добија тие што имаа по 2 гласа, така да... со тешко срце мораше да се исфрли. Инаку ако почневме да се напрегаме околу филмови никогаш ништо не ќе направевме.The Holy Grail мене ми е посмешен, али иди кажи му на Иосоно..
Него, многу се ограничувате на старо. Као само они се добри и вредни за гледање. Пример требало да се испоштова Tim Burton како еден од попознатите режисери, Depp и Bonham Carter со Sweeney Todd во musicals. Јес да само 5 иам изгледано од предлозите..
Каде се новите комедии? Get him to the greek барем мене многу ми се допадна. Немора тој филм да се додаде, по ваш избор барем една нова комедија да ставевтемногу се ограничувате на старо