Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Брус Ли ви заскитал у спортски драми :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Зашто во листата за дамис не вклучите уште една нова категорија ,Религиозни' филмови?
Предлогот го ставам на гласање:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.765
Поени од реакции
5.054
Кога фан на воените филмови , кога веќе има воени филмови со под-категорија WW II ,може да има и Виетнам категорија:ROFLMAO: - многу подобри филмови можат да се најдат таму , хинт = Apocalypse Now ,Platoon, Full Metal Jacket ,The Deer Hunter , Casualties of War,We Were Soldiers,Born On The Fourth Of July ... ако ништо бар нека стојат во другата воена категорија (пошто добар дел од тие у WW II се тиња за овие погоре)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Кога фан на воените филмови , кога веќе има воени филмови со под-категорија WW II ,може да има и Виетнам категорија:ROFLMAO: - многу подобри филмови можат да се најдат таму , хинт = Apocalypse Now ,Platoon, Full Metal Jacket ,The Deer Hunter , Casualties of War,We Were Soldiers,Born On The Fourth Of July ... ако ништо бар нека стојат во другата воена категорија (пошто добар дел од тие у WW II се тиња за овие погоре)
Сите овие филмови што ги наброја ги има во делот War/Antiwar, само уште не се напишани. Мислам само еден од овде нема... не сум сигурен, утре-заутре и тие ќе се стават.

Иначе Влатко, Брус Ли заскита таму затоа што негде мораше негов филм, Enter the Dragon можеби не е типичен спортски како другите ама има некои елементи сепак а кога ја составувавме таа листа не ни доаѓаа на памет други филмови, па така...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Тие ќе ги има, 90%, и не, WWII не се тиња за нив :)
--- надополнето: Jun 22, 2011 11:41 PM ---
Зашто во листата за дамис не вклучите уште една нова категорија ,Религиозни' филмови?
Предлогот го ставам на гласање:
Остај, уште тоа ми треба на овој подфорум. Си отворил „Религија“ лејтли? :)
Како и да е, имаш три во историски, + Бен Хур во класици... доста е...

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
А у бонус што филмови ќе (б)идат?
Ако има едно место таму за У Змајевом Гнезду :D(пошто е типичен карате/акција, помалку и крими; кога ќе почне Брус да ги тамани со нончаки, нема тука спорт драма :p), да иде таму, а наместо него у спортска драма, штознам, The Wrestler/ He Got Game / Blue Chips...? Не ми текнува на други сега...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
А у бонус што филмови ќе (б)идат?
Ако има едно место таму за У Змајевом Гнезду :D(пошто е типичен карате/акција, помалку и крими; кога ќе почне Брус да ги тамани со нончаки, нема тука спорт драма :p), да иде таму, а наместо него у спортска драма, штознам, The Wrestler/ He Got Game / Blue Chips...? Не ми текнува на други сега...
Баш се двоумев помеѓу Hoosiers и Blue Chips :) Работата е да не дуплираме. После ќе се јави некој ќе праша: а зошто Coach Carter го нема :) Иначе за спорт/драма кандидати има колку сакаш. The Mighty Ducks, Victory, неколку филма со рагби, Tin Cup не знам дали го ставивме... има уште доста и секој од нив може да влезе...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Без Jacob's Ladder во некоја од листиве би бил разочаран :) Добро е Терминатор што е ставен иначе ќе организирав ЈАС протести против кајгана :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Без Jacob's Ladder во некоја од листиве би бил разочаран :) Добро е Терминатор што е ставен иначе ќе организирав ЈАС протести против кајгана :D
Jacob's Ladder е ставен во бонусот. Таму одат филмови што не сме успеале да ги ставиме во жанровите во кои припаѓаат поради жестока конкуренција. Ама ќе биде и тој... :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Кои филмови се планираат за во Comedy категоријата? MP Life of Brian...Други?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.124
The Holy Grail мене ми е посмешен, али иди кажи му на Иосоно.. :)

Него, многу се ограничувате на старо. Као само они се добри и вредни за гледање. Пример требало да се испоштова Tim Burton како еден од попознатите режисери, Depp и Bonham Carter со Sweeney Todd во musicals. Јес да само 5 иам изгледано од предлозите..

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
The Holy Grail мене ми е посмешен, али иди кажи му на Иосоно.. :)

Него, многу се ограничувате на старо. Као само они се добри и вредни за гледање. Пример требало да се испоштова Tim Burton како еден од попознатите режисери, Depp и Bonham Carter со Sweeney Todd во musicals. Јес да само 5 иам изгледано од предлозите..
Иосоно погоре спомна каков ни беше начинот на гласање. Јас го имав во мојата листа Sweeney Todd, ама предност добија тие што имаа по 2 гласа, така да... со тешко срце мораше да се исфрли. Инаку ако почневме да се напрегаме околу филмови никогаш ништо не ќе направевме.
Ама тука е Бонус листата од 20 филма во која имаме околу 10тина за другите се уште дискутираме. И Sweeney Todd можеби ќе влезе тука, има време, таа за на крај ја чуваме. Иначе овие што сега ги редиме се одбрани одамна, листата е направена, само треба текст, слика, линк... тоа одзема време, а ние за жал во последно имаме многу малку слободно. Јебига, кој со работа, кој со испитна сесија... ама гледаме да постигниме. :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Сега е: „оној со белата коса што умре“ :D
многу се ограничувате на старо
Каде се новите комедии? Get him to the greek барем мене многу ми се допадна. Немора тој филм да се додаде, по ваш избор барем една нова комедија да ставевте :)

Kajgana Shop

На врв Bottom