Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Само што ја разгледав листава на класици , ми се свиѓа , со мала замерка што не сте се сетиле на овие два : Sunset boulevard , All about Eve , би можеле да придонесат листата да биде пошаренолика :)
Зш , филмиште ко Лоренс од Арабија го нема во Епик жанрот , а сте ставиле два од Мел Гибсон,цццц... За ваков пропуст исто како оној со Елиен од мене не барајте прошка :place:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Само што ја разгледав листава на класици , ми се свиѓа , со мала замерка што не сте се сетиле на овие два : Sunset boulevard , All about Eve , би можеле да придонесат листата да биде пошаренолика :)
Зш , филмиште ко Лоренс од Арабија го нема во Епик жанрот , а сте ставиле два од Мел Гибсон,цццц... За ваков пропуст исто како оној со Елиен од мене не барајте прошка :place:
Лоренс од Арабија го нема зошто три пати заспав дури го гледав :)
Шала, а што им фали на филмовите на Мел Гибсон? Lorens би идел во класици, кога веќе Бен-Хур и Клеопатра се таму.
За класиците, фалат и други, тесно е: Rebecca на пример.
Ќе го стајме Alien некаде, аман :)

Интересни листи , нема што ..strange enough се задржав на изборот на вестерни,очекував да го најдам Џанго http://www.imdb.com/title/tt0060315/, последна шанса на филмчето да го турите у некоја категорија...пропадна : (

хаха, Џанго беше луд, стварно... :)

Лоренс од Арабија го нема зошто три пати заспав дури го гледав :)
Шала, а што им фали на филмовите на Мел Гибсон? Lorens би идел во класици, кога веќе Бен-Хур и Клеопатра се таму.
За класиците, фалат и други, тесно е: Rebecca на пример.
Ќе го стајме Alien некаде, аман :)
Гибсон , некои го сакаат други не , но финтава е што во листава имате два негови и еден филм со него , а Лоренс како синоним за Епик филм , без разлика дали на некому му се допаднал или не , мора да пати . Штознам , но вакви класици сметам дека треба да ги има :)
Ја видов и листава на неанглиски филмови , е тука немам никаква забелешка , одлична е (y) Од толку многу добри филмови низ светов што и да одбереш во топ 20 неможеш да згрешиш .

П.С. Дали да се надевам дека ќе го ставите Black Swan (скорешно ремек дело) , некое филмче на Вуди Ален и браќава Коен ?:unsure:

Јaс лично би ги одбегнал Коен колку и да заслужуваат.

Него, предлог, на крај топ10 најлоши, тапчовците да ги игнорираат. Да не паднат на стабилна оценка и маркетинг. Drag me to Hell - 7ка. :nesvest: Или од оваа декада 2000/2010 ништо нема, вреди нешто вакво, да ги подлажнете, дека нови се бараат како најважен критериум, и така..

Гибсон , некои го сакаат други не , но финтава е што во листава имате два негови и еден филм со него , а Лоренс како синоним за Епик филм , без разлика дали на некому му се допаднал или не , мора да пати . Штознам , но вакви класици сметам дека треба да ги има :)
Ја видов и листава на неанглиски филмови , е тука немам никаква забелешка , одлична е (y) Од толку многу добри филмови низ светов што и да одбереш во топ 20 неможеш да згрешиш .

П.С. Дали да се надевам дека ќе го ставите Black Swan (скорешно ремек дело) , некое филмче на Вуди Ален и браќава Коен ?:unsure:
Тоа е заради системот на гласање, пошто не седевме на маса и да ги дискутираме, тоа ќе потраеше 2 години :) Еве мала тајна како ја направивме најдобрата листа на сите времиња (читаш Крејзи??? :) ) - сите дадовме по максимум 15 предлози во категорија. Потоа, филмовите кои секој од нас ги предложил (значи 100% се сложуваме за нив) по автоматизам влегуваат. Потоа следат филмовите со по два „гласа“, и на крај филмови со по еден глас, ако останале такви.

Не сме гледале други листи, се е од искуство и наш вкус. Ако само еден од нас го спомнал Алиен, тој ќе отпадне, а ќе влезат тие со повеќе гласови. Сепак ќе го додадеме во бонус пошто е навистина култен серијал.

Black Swan ќе мораме да го ставиме зошто Darling ќе ни нарача убиство ако го нема. Mr.Nobody, Donnie Darko и слични потешки филмови исто така, но за крај. Не сакаме да ги збуниме децава, прво нека почнат со полесни теми :)

Најтужен филм у свет - Atonement :(
Ја да си се избацам, ко по обичај.

Многу јако филмче. Дефинитивно требаше да земи Оскар за најдобар филм... не беше јака конкуренцијата а овој стварно се издигнуваше над другите!

Не мислам дека се истакнуваше. Почетокот беше добар и завршната сцена. Се на се добар филм, но ништо фантастично. Мислам дека е работен по книга.

Брус Ли ви заскитал у спортски драми :)

Зашто во листата за дамис не вклучите уште една нова категорија ,Религиозни' филмови?
Предлогот го ставам на гласање:

Кога фан на воените филмови , кога веќе има воени филмови со под-категорија WW II ,може да има и Виетнам категорија:ROFLMAO: - многу подобри филмови можат да се најдат таму , хинт = Apocalypse Now ,Platoon, Full Metal Jacket ,The Deer Hunter , Casualties of War,We Were Soldiers,Born On The Fourth Of July ... ако ништо бар нека стојат во другата воена категорија (пошто добар дел од тие у WW II се тиња за овие погоре)

Кога фан на воените филмови , кога веќе има воени филмови со под-категорија WW II ,може да има и Виетнам категорија:ROFLMAO: - многу подобри филмови можат да се најдат таму , хинт = Apocalypse Now ,Platoon, Full Metal Jacket ,The Deer Hunter , Casualties of War,We Were Soldiers,Born On The Fourth Of July ... ако ништо бар нека стојат во другата воена категорија (пошто добар дел од тие у WW II се тиња за овие погоре)
Сите овие филмови што ги наброја ги има во делот War/Antiwar, само уште не се напишани. Мислам само еден од овде нема... не сум сигурен, утре-заутре и тие ќе се стават.

Иначе Влатко, Брус Ли заскита таму затоа што негде мораше негов филм, Enter the Dragon можеби не е типичен спортски како другите ама има некои елементи сепак а кога ја составувавме таа листа не ни доаѓаа на памет други филмови, па така...

Тие ќе ги има, 90%, и не, WWII не се тиња за нив :)
--- надополнето: Jun 22, 2011 11:41 PM ---
Зашто во листата за дамис не вклучите уште една нова категорија ,Религиозни' филмови?
Предлогот го ставам на гласање:
Остај, уште тоа ми треба на овој подфорум. Си отворил „Религија“ лејтли? :)
Како и да е, имаш три во историски, + Бен Хур во класици... доста е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom