Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092

И пак ќе прашаат зошто протестираме... неможеш да се разбереш o_O
Абе нив тешко им е неколку поста да прочитаат, а ти сега очекуваш видео да гледаат :rolleyes:. 40 секунди се многу, знаеш ли колку можеш да се изнаплукаш за тоа време?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
не се напнувај без врска,на крај краева од толку шарени приказни ни на оваа не верува(искрено ти кажувам)....
како што знам јас,оваа теза,се промовираше после неколку дена протестирање,теорија на заговор или едногласен одговор на демострантите:S

што испадна со првичната:дека со себе имал наркотнични средства!!
Што е битно што имал со него или што направил бре алоооооооооооооооооооо, и да му удрил бокс на Груевски не смеел да биде убиен дали сфаќаш?
Изгледа немаш доволно капацитет на мозокот за да го свариш све ова, или си партиско полтронче како оние што штрајкуваа у понеделникот.

И зашто ние имаме да одговараме за тоа прашање азшто бегал Мартин? Зарем не треба гомното Спасов да каже зашто го бркал и МВР да излезе со официјална изјава ЗАШТО се случило како што се случило?
Заборавив бе, да не искочевме ние 200 души првиот ден да се дереме на плоштад и да не се продолжеше се тоа понатека, немаше ни да се дознае и Спасов и понатаму ќе си работеше како ништо да не се случило а МВР ќе искочеше со изјава дека дечкото умрел од наркотични средства.... не сум знаел дека од наркотични средства може да ти се скрши черепот и носот...мора да се пазам од сеа

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Тоа беше кога се викаше Даниел o_O
Јас те прашувам, што е поентата на тие прашања? Што менуваат? Го намалуваат злосторството или што...?
Види сеа, да дискутираш со некој што сака да те разбере, ќе го разбереше твојот одговор погоре, но кога дискутираш со некој што не сака да разбере туку само да прашува и да се контрира, нема никогаш да разјасниш.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Тоа беше кога се викаше Даниел o_O
Јас те прашувам, што е поентата на тие прашања? Што менуваат? Го намалуваат злосторството или што...?
можеби менуваат(затоа и прашувам),но ме интересира поради која причина се случил тој настан(извинете што прашав).....
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:48 PM ---
[quote="Syn, post: 4212243"]Oва ти е уште една класична потврда зашто ние протестираме бидејќи овој одговор требаше да го даде Министерството за Внатрешни работи а не истиот да го бараме на форуми или низ социјалните мрежи.

Сега за сега шпекулациите велат дека украл сок, сакал да се качи на бината за да се поздрави со Груевски, каде веќе имало многу народ.

Сеедно, со оглед дека имам основни познавања во врска со полицијата и примарната виктимизација, слободно можам да кажам дека во случајов средства за присила за да биде приведен, што и да направил од наведеното малиот, немало потреба да се употребуваат бидејќи изнесен е еден клучен детал во врска со овој случај, Мартин паднал на земја што значи многу лесно можел да биде приведен без притоа да се употребат боксови, клоци, пендрак или пиштол, сеедно.

Ова може да ви го потврди и некој кој детално има навлезено во оваа проблематика.[/quote]
како што знам ниту МВР ниту Демостраните не изјавуваше и немаше одговор ЗАШТО ДЕЧКОТО БЕГАЛ;ЗАШТО ЏАНДАРОТ ТОКМУ НЕГО ГО БРКАЛ;ЗАШТО ЏАНДАРОТ ГО ПРЕТЕПАЛ ДО СМРТ....овие се три клучни прашања поради кои ниедна страна нема или не сака да даде точен одговор,па затоа и подршката е толку мала(не зборам за на ФБ)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.764
Види сеа, да дискутираш со некој што сака да те разбере, ќе го разбереше твојот одговор погоре, но кога дискутираш со некој што не сака да разбере туку само да прашува и да се контрира, нема никогаш да разјасниш.
Па не се разјаснувам јас, нема аир од тоа. Се умешав пошто на она истото прашање им одговарав на 2-3ца уште кога се случи настанот, ме изненади што повторно излезе прашањето, можеби се пишувало премногу на темава.

За политизирањето на протестите пишав дека ќе се случи уште кога започнуваа, не затоа што нешто посебно сум предвидел, туку затоа што на тој начин функционираат работите, таков е менталниот склоп на политичарите, полтрони имало и ќе има и неизбежно е да се случи. Тука како деца се позанесувавте дека ќе се постигне којзнае каква масовност и чуда ќе се случат, во суштина врвот се достигна одамна, и од тогаш само ќе се разводнува работата.

Иако некои се разочарани од тоа што не се собрало огромна бројка, не се издејствувало ова или она, јас сум задоволен од тоа што конечно младината излезе од дупките и покажа свест, од начинот на кој сето тоа го демонстрираше, цивилизирано и достојно, од целата организација, посебно на почетокот. Мислам дека сите што беа дел од протестите треба да се задоволни и мислам дека постигнаа повеќе отколку што мислат во моментов, и не треба да бидат разочарани.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Извини,но дискутирам со луѓе кои САКААТ да ме разубедат за протестот,прашувам прашања кои се сомнители за нас НЕОПРЕДЕЛЕНИТЕ,и сакаме да дознаеме што,како и зашто,за да МОЖЕМЕ ТОЈ ПРОТЕСТ ДА ГО ПОДРЖИМЕ!!

иако самиот протест против Полицијата ми е доволен мотив за да бидам дел од вас,сепак имате голем број на затскриени намери за некаква корист(мое мислење)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Извини,но дискутирам со луѓе кои САКААТ да ме разубедат за протестот,прашувам прашања кои се сомнители за нас НЕОПРЕДЕЛЕНИТЕ,и сакаме да дознаеме што,како и зашто,за да МОЖЕМЕ ТОЈ ПРОТЕСТ ДА ГО ПОДРЖИМЕ!!

иако самиот протест против Полицијата ми е доволен мотив за да бидам дел од вас,сепак имате голем број на затскриени намери за некаква корист(мое мислење)
Ако имаш време, би ти препорачал да ја прочиташ цела тема, знам дека со 220 страни, али ќе добиеш одговор на секо едно прашање што го имаш.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Па не се разјаснувам јас, нема аир од тоа. Се умешав пошто на она истото прашање им одговарав на 2-3ца уште кога се случи настанот, ме изненади што повторно излезе прашањето, можеби се пишувало премногу на темава.

За политизирањето на протестите пишав дека ќе се случи уште кога започнуваа, не затоа што нешто посебно сум предвидел, туку затоа што на тој начин функционираат работите, таков е менталниот склоп на политичарите, полтрони имало и ќе има и неизбежно е да се случи. Тука како деца се позанесувавте дека ќе се постигне којзнае каква масовност и чуда ќе се случат, во суштина врвот се достигна одамна, и од тогаш само ќе се разводнува работата.

Иако некои се разочарани од тоа што не се собрало огромна бројка, не се издејствувало ова или она, јас сум задоволен од тоа што конечно младината излезе од дупките и покажа свест, од начинот на кој сето тоа го демонстрираше, цивилизирано и достојно, од целата организација, посебно на почетокот. Мислам дека сите што беа дел од протестите треба да се задоволни и мислам дека постигнаа повеќе отколку што мислат во моментов, и не треба да бидат разочарани.
не знам зашто тогаш Први кои даваа изјави беа приврзаниците,експертите и партиска младина од опозицијата.....
Секој греќанин ќе си помисли дека оваа е масло на СДС,и дека ДПМНЕ одма ќе излезе контра нив....што и така се случи

функционираат така бидејќи,ТАКА ИМ ДОЗВОЛУВАМЕ
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:59 PM ---
Ако имаш време, би ти препорачал да ја прочиташ цела тема, знам дека со 220 страни, али ќе добиеш одговор на секо едно прашање што го имаш.
ОК.....штом ми налагаш така,ај да почнеме ЗА ОВА:Синоќа околу 00:40 часот на градскиот плоштад во Скопје, припадник на специјалната единица Алфи до смрт го претепал 23 годишниот Даниел од населбата Ѓорче Петров,,,,,

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
не знам зашто тогаш Први кои даваа изјави беа приврзаниците,експертите и партиска младина од опозицијата.....
Секој греќанин ќе си помисли дека оваа е масло на СДС,и дека ДПМНЕ одма ќе излезе контра нив....што и така се случи

функционираат така бидејќи,ТАКА ИМ ДОЗВОЛУВАМЕ
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:59 PM ---

ОК.....штом ми налагаш така,ај да почнеме ЗА ОВА:Синоќа околу 00:40 часот на градскиот плоштад во Скопје, припадник на специјалната единица Алфи до смрт го претепал 23 годишниот Даниел од населбата Ѓорче Петров,,,,,
И? Тоа е првата страна, имаш уште 217 :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
И? Тоа е првата страна, имаш уште 217 :)
Ред по Ред......ти така предложи.......затоа да не трошиме страни без врска:).....одговори ми како е можна ВАКВА ДЕЗИНФОРМАЦИЈА???..........или не е битно кој и од каде,важно почина некој!!

п.с.Прва работа поради која голем дел од граѓаните помирисаа дека е уште едно партиско искористување и препукување

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Ред по Ред......ти така предложи.......затоа да не трошиме страни без врска:).....одговори ми како е можна ВАКВА ДЕЗИНФОРМАЦИЈА???..........или не е битно кој и од каде,важно почина некој!!

п.с.Прва работа поради која голем дел од граѓаните помирисаа дека е уште едно партиско искористување и препукување
Не, не ти реков дека јас ќе ти објаснувам, туку да си ја прочиташ цела тема и се да ти се разјасни, али еве само за ова ќе пробам да ти објаснам, барем мое видување.

Најпрво, ова воопшто не треба да биде првата работа за партиско искористување. Јас никогаш не би искочил пред камера(иако дечкото не го снимаа, али шпиуни су меџу нама, ти текнува?) и да ги клеветам алфите(што не биле алфи, уште една лага а?) дека убиле некој мој познаник зашто можам лесно да го наебам. Не верувам дека ниту некој друг би излегол со ваква шпекулација за која што може дебело да го наебе. ((се утепаа од шпекулирање(али кој можеше да погоди што е шпекулација а што не во предозборието, кога искочија премногу скандали, обичниот човек не може да препознае, јас не верувам во ниеден од тие скандали освен во оној кој што лично знам дека постои, но тоа не е муабетот))

Е сега, бркаат некого, тој паѓа и некој го тепа, тепа, тепа, му ја ака главата од клупа а ти гледаш од далеку. Можно е да се препознаеш. Јас лично не памтам фаци многу а и слабо препознавам, јас да сум бил и да ми бил некој другар немало да го познаам, некој пак се препознал, дали е тоа битно? Дечкото си мислел дека е другар му и само затоа што мислел дека е другар му проговори за убиството. Дали доколку не се препознал ќе излегол и ќе кажел дека се случило убиство од страв за реваншизам(знаеме каков реваншизам беше Процес)??? Не. Барем не според мене. Изгледа тоа што му е другар и што има муда да излезе и да каже, не се дозволи да биде уште еден случај кај што детето пробувајќи да купи пуканки се сопнал и се мавнал од клупата, или пак од премногу алкохол се онесвестил и умрел.

Значи не станува збор за класична дезинформација, станува збор за лошо препознавање на ликови кога тоа не е најбитно. Кога некој се суди за убиство, дали пред судот е битно дали е убиен Петко, Станко, Темелко или Трајко?

Да беше дезинформација дека дечкото е убиен од страна на некое лице(без разлика дали е полицаец, политичар, јованче или од страна на некоја дива коза што не е лице), тогаш ќе се согласев со тебе и твоите сомневања, но вака? За име? Кое не е битно пред законот, бидејќи таму сите се еднакви?

Мислам дека ти е доста, се надевам дека ме разбра, понатака прочитај ја цела тема, сигурно останатите не сакаат да читаат нешто што поназад се зборело :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Не, не ти реков дека јас ќе ти објаснувам, туку да си ја прочиташ цела тема и се да ти се разјасни, али еве само за ова ќе пробам да ти објаснам, барем мое видување.

Најпрво, ова воопшто не треба да биде првата работа за партиско искористување. Јас никогаш не би искочил пред камера(иако дечкото не го снимаа, али шпиуни су меџу нама, ти текнува?) и да ги клеветам алфите(што не биле алфи, уште една лага а?) дека убиле некој мој познаник зашто можам лесно да го наебам. Не верувам дека ниту некој друг би излегол со ваква шпекулација за која што може дебело да го наебе. ((се утепаа од шпекулирање(али кој можеше да погоди што е шпекулација а што не во предозборието, кога искочија премногу скандали, обичниот човек не може да препознае, јас не верувам во ниеден од тие скандали освен во оној кој што лично знам дека постои, но тоа не е муабетот))

Е сега, бркаат некого, тој паѓа и некој го тепа, тепа, тепа, му ја ака главата од клупа а ти гледаш од далеку. Можно е да се препознаеш. Јас лично не памтам фаци многу а и слабо препознавам, јас да сум бил и да ми бил некој другар немало да го познаам, некој пак се препознал, дали е тоа битно? Дечкото си мислел дека е другар му и само затоа што мислел дека е другар му проговори за убиството. Дали доколку не се препознал ќе излегол и ќе кажел дека се случило убиство од страв за реваншизам(знаеме каков реваншизам беше Процес)??? Не. Барем не според мене. Изгледа тоа што му е другар и што има муда да излезе и да каже, не се дозволи да биде уште еден случај кај што детето пробувајќи да купи пуканки се сопнал и се мавнал од клупата, или пак од премногу алкохол се онесвестил и умрел.

Значи не станува збор за класична дезинформација, станува збор за лошо препознавање на ликови кога тоа не е најбитно. Кога некој се суди за убиство, дали пред судот е битно дали е убиен Петко, Станко, Темелко или Трајко?

Да беше дезинформација дека дечкото е убиен од страна на некое лице(без разлика дали е полицаец, политичар, јованче или од страна на некоја дива коза што не е лице), тогаш ќе се согласев со тебе и твоите сомневања, но вака? За име? Кое не е битно пред законот, бидејќи таму сите се еднакви?

Мислам дека ти е доста, се надевам дека ме разбра, понатака прочитај ја цела тема, сигурно останатите не сакаат да читаат нешто што поназад се зборело :)
Па да бев единствениот што се сомнева,немаше да има само 2000 демонстранти,нели:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Па да бев единствениот што се сомнева,немаше да има само 2000 демонстранти,нели:)
Па не би рекол дека сомневањето е единствената причина за 2000 демонстрати.
Има повеќе варијабли...

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Младичу, прво тврдиш дека сме организирани од сдсм (ма дај), а после дека сме толку малце, значи ептен контрадикторно, а еве и зошто. Да бевме организирани од било кој, значи од било кој, немаше да бидеме во никој случај малкумина. Ти сигурно знаеш што значи во државава да стои партија позади тебе, па макар и од опозиција, сепак се втора најбројна партија во парламент. Да беше така, немаше сами да собираме пари за мегафони и батерии за истите, ќе бевме дааааалеку помасовни (ќе собереш автобуси од цела држава) и сигурно многу агресивни.
Најголема причина за нашата бројност е што сите во државава се партиски определени, а како такви, ако немаат налог од партија, не излегуваат. Јас имам пријател што е активист на сдсм, и кога му реков уште на почетокот да ни се приклучи, ми рече дека не го интересира (ова како образложение дека немаат налог од партија). Секако истото важи и за владеачката партија. Втора причина е стравот на луѓето од губење на работно место. Сигурно и сам знаеш колкав број работат државна работа, и многу лесно може да летаат доколку не' поддржат, а тоа лесно се гледа по тоа што самите полицајци кои ни се придружба првите денови цело време не снимаа. Третата и според мене најбитна причина е што Македонецот е пи*ка, и повисоки вредности му се непознаница. Доколку лично и директно не е засегнат (значи негов близок не загине на ваков брутално мизерен начин), нема шанси да го жртвува кафенцето за да даде поддршка.
Тебе би ти препорачала само еднаш да дојдеш, од страна посматрај, не учествувај, и верувај дека сите овие прашања овде што ги поставуваш ќе ти се разјаснат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Знаеш, во животот има многу примадони. Уште на времето кога се договаравме да идеме во Ентернет на Кантер, увек имаше еден-двајца што мораше посебно да ги убедуваш и молиш.
Те молам не се однесуваш и ти како примадона, ако ги сфаќаш и подржуваш причините за протест - дојди.
Ако не ги сфаќаш, признај си на себе дека не ги сфаќаш и пробај да си ги разјасниш.
А ако мислиш нешто сосем трето, па сеа пробуваш со прашања на Кајгана да докажеш дека протестот е фејк, не се ни замарај. Никаков фактор не е Кајгана за протестов, ниту пак некој член овде треба да биде обврзан тебе да те убедува за да се придружиш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom