Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.842
И вие и тие од контрата и сите!!! За лични или не знам какви причини, не сфаќате што правите за семејството!
Уствари, терајте, ич не ми е гајле. Моето семејство се опорави, таквите како вас кои сакаа преку туѓата болка да добијат поени ги избришав од моите мисли оти не заслужуваат. Еден ден ќе се срамите за безобзирноста кон чувствата на родителите. СИ играте со нив, а они не можат да зуцнат.
Правете што сакате, на ваша душа и совест е тоа. Кога би знаеле само еден грам од болката, ќе ги почитувавте и немаше да им сметате.
Инаку братот на тв така кажа, нели? Татко ми е шизофреничар...
Чекај сега, ти свесна си дека не си единствена што доживеала некаква семејна трагедија ?
Ок, сочуство за истото, ама каква врска има тоа со брутално убиство од вработен во МВР кое потоа беше заташкувано и криено од истата институција ? Ти многу погрешно тука ги толкуваш нештата и звучиш ко оние партиски полтрони кои ова всушност го злоупотребуваат.
Од што кажи ми ние да се срамиме ? Што сме се побиниле што МВР овој случај го заташкуваше ? Што сме постапиле ко народите и на набројаните земји од погоре ? Ти не би се бунела некој твој близок да биде брутално истепан и убиен од лице вработено во МВР ( а во меѓувреме истото тоа лице молело да прекине тепањето во пакет со присутните од околу ) и истото тоа министерство го заташкува и го крие овој случај ? Па каков човек си ти тогаш ( во случај да молчиш во врска со ова ) ?

И сега одлучи се, дали рекол, мојот татко МИСЛАМ дека е шизофреничар, или мојот татко е жизофреничар и ве молам немојте да го злоупотребувате тоа, да ја злоупотребувате неговата болест ЗА ПАРТИСКИ ЦЕЛИ.

Од што да се срамиме ние ? Што сме се кренале против полициската бруталност која убива ?

Ти реков, не се бламирај, земи проучи го цел овој случај и Се она за кое што се протестира пред повторно да шириш вакви апсурдни демагогии.

M

Moon Child

Гостин
Јас се согласувам со мислењето на FlameOfSpirit, случајот со Мартин само ја прелеа чашата, и не се протестира само за неговото убиство, туку се протестира за да не се повторат такви убиства во иднина, а тој е земен како некој вид на пример.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Ај плукајте се по приватни пораки, не пишувајте на темата и двајцата повеќе.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нема што, така е. Користете го името на нивниот син за што сакате. И мене братучед на роднината по тетка од золва ми, рече дека им било ок. Не одам да ги прашам.Уствари, шо да ги прашам?
А ок им беше на фамилијата во Грција што се запали цела држава, што народот рипна во протести? Знаат дека нема да им го врати синот сето тоа ама барем некој искажува незадоволство од сегашноста и сака подобар живот. И тоа е нешто.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Бравоооо! Си ги олесна ли фрустрациите? Знаев дека ништо нема да одговориш. Не знам како не сфаќаш дека протестираме против ПОЛИЦИСКА БРУТАЛНОСТ сега и за во иднина, аман веќе со твоиве плуќања. За секоја непотребна ситница се закачи. Да ти закачам слика какви апостолки носам, може и тие се погрешни а? Еве уште еднаш - Што направи ти за семејството на Мартин? Ќутеше? За да се случи истото на друго семејство, па и тогаш да ќутиме? Па се' така до недоглед додека не дај боже се случи на некој во твоја околина? Решението твое е молк?! Алал да ти е штом малце ти било ќутење овие 20 години!
Ај остани си во молк!!!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Ниво до вечно затворање на темата: 8/10.

Пишете уште 2 ретардирани постови и се читаме на другите теми.
Дискутирајте разумно, со факти и споделувајте проверени информации. Имагинацијата и теориите за заговор употребувајте ги на друго место.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Кога човек подобро ќе размисли и му текнат неколку работи :

1. Родителите на починатиот Мартин или зеле многу пари да зборат да прекинат протестите или се сигурни дека кривиот ќе биде казнет.
2. Родителите на починатиот Мартин мораат да бидат главни кои ќе го подржат протестот за да се оди до крај со кривичната постапка врз кривиот.
3. Учесниците на протестот треба самите да формираат свој совет, имате шанса да останете главни во вакви протести во иднина а не да чекате владата да формира граѓанско тело кое ќе се бави со таквата проблематика.
4. Да одите до крај и главната цел да ви биде правдата за Мартин и ништо друго, немора да ваѓате постојано нов транспарент за бруталноста туку само за Мартин. Таквиот потег е одличен бидејќи така сите ќе знаат дека во иднина ниедно убиство нема да биде оставено да мирува на хартија во некојаси архива.
5.Петтата работа е во тоа што секој тајно Ве подржува, еден од тие сум и јас но еве кажувам дека Ве подржувам но неможам да излезам, финансии неам за да доаѓам секој ден во Скопје.

П.с ги замолувам сите оние што ќе излезат пред камери нека бидат прибрани и да не се сплеткуваат со зборовите и еднаш за секогаш расчистете го тоа Вие не сте ПРОТЕСТАНТИ! Протестант е човек од религија.... овој збор неколку пати го чув на вестите.

Сите тела за регулирање на се во државава можат да произлезат од самите протести.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
претходно прашав,а и сега ќе прашам,ме интересира:Зашто баш таа личност(Мартин) бегала од џандарот и бил претепан од него??

никој до сега не се обиде ова да го одговори:ниту демонстрантите,ниту полицаецот,ниту УМС;ниту опозиции,медиуми(пристрасни и независни),ниту МВР!!!....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.764
претходно прашав,а и сега ќе прашам,ме интересира:Зашто баш таа личност(Мартин) бегала од џандарот и бил претепан од него??

никој до сега не се обиде ова да го одговори:ниту демонстрантите,ниту полицаецот,ниту УМС;ниту опозиции,медиуми(пристрасни и независни),ниту МВР!!!....
Тоа ретардирано прашање е одамна одговорено:
а) бегал зошто го бркале
б) бегал зошто го бркале за сторено убиство, и шо сеа? Полицаецот треба да го уапси или да го убие од ќотек?

Ацид, има ли начин некако да се променат смајлињава, ми фали она што маваше со главата во ѕид.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Тоа ретардирано прашање е одамна одговорено:
а) бегал зошто го бркале
б) бегал зошто го бркале за сторено убиство, и шо сеа? Полицаецот треба да го уапси или да го убие од ќотек?

Ацид, има ли начин некако да се променат смајлињава, ми фали она што маваше со главата во ѕид.
не се напнувај без врска,на крај краева од толку шарени приказни ни на оваа не верува(искрено ти кажувам)....
како што знам јас,оваа теза,се промовираше после неколку дена протестирање,теорија на заговор или едногласен одговор на демострантите:S

што испадна со првичната:дека со себе имал наркотнични средства!!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.764
што испадна со првичната:дека со себе имал наркотнични средства!!
Тоа беше кога се викаше Даниел o_O
Јас те прашувам, што е поентата на тие прашања? Што менуваат? Го намалуваат злосторството или што...?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.842

Oва ти е уште една класична потврда зашто ние протестираме бидејќи овој одговор требаше да го даде Министерството за Внатрешни работи а не истиот да го бараме на форуми или низ социјалните мрежи.

Сега за сега шпекулациите велат дека украл сок, сакал да се качи на бината за да се поздрави со Груевски, каде веќе имало многу народ.

Сеедно, со оглед дека имам основни познавања во врска со полицијата и примарната виктимизација, слободно можам да кажам дека во случајов средства за присила за да биде приведен, што и да направил од наведеното малиот, немало потреба да се употребуваат бидејќи изнесен е еден клучен детал во врска со овој случај, Мартин паднал на земја што значи многу лесно можел да биде приведен без притоа да се употребат боксови, клоци, пендрак или пиштол, сеедно.

Ова може да ви го потврди и некој кој детално има навлезено во оваа проблематика.

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
Значи ако бегал или ако евентуално имал наркотични средства кај себе,требало да биде убиен???????????????????????????????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom