Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.907
Да, да, они се против почитичко здружување... :D

http://ow.ly/i/diPb/original

:))))
Кај е Латас сеа и неговиот потрчко Александар кои се водеа по слики на фејсбук каде Милчин држел предавања, кхм, за театарски претстави ...

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Вчера нардна музика на протестот! Порачки имаше? Не ви иде паметот.
И навистина ме вознемирија изјавите на таткото и братот. На таткото му смета злоупотребата на името на син му, братот мисли дека таткото е шизофреничар...Во најтешките моменти семејството мора да се држи заедно. Сепак, многу е тешко да се носиш само со болката па наоѓаш место за други чувства за да не те боли. На пример, мразиш. Сега, семејството е партал. Место да се здружат и да поминат низ тргедијата заедно, да испаднат силни, ние сите алапачи на форумите и шетачи со пива во рацете, учествуваме исто толку во уништувањето на нивното семејство како и убиецот.
Никој не отиде на гробишта да даде сочуство, ама за пиво и концерт први сме! Мислам дека треба да се даде малку пауза за семејството да се собере со мислите, да сфати што се случило, да најде канал да преболување, а потоа трезвено да размили без ничие влијание што сака. АКо тогаш кажат сакаме ова или она, одете правете.
Вака на многу слаби нерви и огромна болка, можете да манипулирате со нив до бескрај. Не ги злоупотребувајте, емоциите се хаос сега. Дајте им мир да се соочат и да сфатат што е добро за нив и како да преживеат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лејди, не беше музиката од нас :)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
И навистина ме вознемирија изјавите на таткото и братот. На таткото му смета злоупотребата на името на син му, братот мисли дека таткото е шизофреничар...Во најтешките моменти семејството мора да се држи заедно. Сепак, многу е тешко да се носиш само со болката па наоѓаш место за други чувства за да не те боли. На пример, мразиш. Сега, семејството е партал. Место да се здружат и да поминат низ тргедијата заедно, да испаднат силни, ние сите алапачи на форумите и шетачи со пива во рацете, учествуваме исто толку во уништувањето на нивното семејство како и убиецот.
Никој не отиде на гробишта да даде сочуство, ама за пиво и концерт први сме! Мислам дека треба да се даде малку пауза за семејството да се собере со мислите, да сфати што се случило, да најде канал да преболување, а потоа трезвено да размили без ничие влијание што сака. АКо тогаш кажат сакаме ова или она, одете правете.
Вака на многу слаби нерви и огромна болка, можете да манипулирате со нив до бескрај. Не ги злоупотребувајте, емоциите се хаос сега. Дајте им мир да се соочат и да сфатат што е добро за нив и како да преживеат.
Дај кажи ни како треба да се однесуваме и јави им се на фамилијата и кажи им како треба да се однесуваат.Или прашај во штабот како треба да одговориш.

M

Moon Child

Гостин
Добро зошто ја спомнувате фамилијата на починатиот? Што ако се дисфункционални? Вие ли сте тие што треба тоа да го разглабате? Па и јас сум од дисфункционално семејство па што? Утре ако ме снајде истото, тоа ќе го извадат како оправдување. Бог да чува, ми се повраќа!

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Дај кажи ни како треба да се однесуваме и јави им се на фамилијата и кажи им како треба да се однесуваат.Или прашај во штабот како треба да одговориш.
Дајте им мир на луѓето! Они сами ќе се изборат со болката, а после ќе знаат што сакаат. Сега се подложни на влијанија. Знам како е да се изгуби млад живот ненадејно во семејството, и не тресам од ракав. Знам што им оди низ мислите. Батали партии, болката е ужасна за некој сол да додава и да си поигрува.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.907
И навистина ме вознемирија изјавите на таткото и братот. На таткото му смета злоупотребата на името на син му, братот мисли дека таткото е шизофреничар..
Каков класичен л'ж.
братот МИСЛЕЛ дека таткото е шизофреничар, па како сакаш некој сериозно да те сваќа после изнесен ваков став ?! Не, сериозно, како ?
Па и народна музика имало од нас, аееехаха ...

Не глуми лудило на форумов, не тролај вакви безмислени работи со кои се брукаш језиво, во СЕКОЈА земја за ваква работа се излегува на улица, кажи им го ова и на германците, французите, грците, англичаните, шпанците, италијанците и останатите ...
Едуцирај се малку..

Тој што го злоупотребува ова се оние од контра-протестот а нив никаде ги немаш спомнато, се некако ние ти сметаме, па веќе апла провидна стана а и со изнесениот став за братот и тоа што мислел и апла нискоинтелигентно почна да звучиш.
Зар ние треба да молчиме ко народ на прикриено убиство ? Зар ние треба да молчиме дур други ова го заташкуваат ? Зар ние треба да молчиме на целата онаа документирана полициска бруталност во земјава ?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Ај сега малце поопширно пошто очигледно не ги читаш ни последните постови, па вака со цитат може и ќе сфатиш нешто. На која страна тераш од авион се гледа. Паметот нас не ни идел? Тоа може да го помисли човек што само се труе од телевизии и верува на нивните лаги, и што очигледно не ја разбира суштината на протестот. Значи не е протестот за да изразуваме секој ден сочуство (а и тоа го правиме на секоја раскрсница, има една минута молк), туку да предизвикаме промени во системот да никогаш повеќе не се дозволи вака да се губат животи. Појасно?
Е сега, вака ти како експерт и ептен сочувствителен граѓанин, те замолувам да ми одговориш на неколку прашања:
1. Дали знаеш дека после секоја катастрофа се организираат концерти, што викаш да земеме да ги плукаме, м? Бесчувствителни низаедни, луѓе изгинале, они концерти прават.
2. Дали ги подржа контра протестите, и зошто за нив ништо не искоментира?
3. Како продолжение на второто, зошто полицијата ги пушти нив да поминат по улицата накај МВР, а нас не?
4. Што направи ти за семејството на Мартин? Ќутеше? За да се случи истото на друго семејство, па и тогаш да ќутиме? Па се' така до недоглед додека не дај боже се случи на некој во твоја околина? Решението твое е молк?!
Јас мислам дека доволно ќутевме овие 20 години, време е да направиме нешто!

И пред да пробаш да истролаш, провери си ги информациите детално, прочитај наназад барем неколку страни...

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Каков класичен л'ж.
братот МИСЛЕЛ дека таткото е шизофреничар, па како сакаш некој сериозно да те сваќа после изнесен ваков став ?! Не, сериозно, како ?
Па и народна музика имало од нас, аееехаха ...

Не глуми лудило на форумов, не тролај вакви безмислени работи со кои се брукаш језиво, во СЕКОЈА земја за ваква работа се излегува на улица, кажи им го ова и на германците, французите, грците, англичаните, шпанците, италијанците и останатите ...
Едуцирај се малку..

Тој што го злоупотребува ова се оние од контра-протестот а нив никаде ги немаш спомнато, се некако ние ти сметаме, па веќе апла провидна стана а и со изнесениот став за братот и тоа што мислел и апла нискоинтелигентно почна да звучиш.
Зар ние треба да молчиме ко народ на прикриено убиство ? Зар ние треба да молчиме дур други ова го заташкуваат ? Зар ние треба да молчиме на целата онаа документирана полициска бруталност во земјава ?
И вие и тие од контрата и сите!!! За лични или не знам какви причини, не сфаќате што правите за семејството!
Уствари, терајте, ич не ми е гајле. Моето семејство се опорави, таквите како вас кои сакаа преку туѓата болка да добијат поени ги избришав од моите мисли оти не заслужуваат. Еден ден ќе се срамите за безобзирноста кон чувствата на родителите. СИ играте со нив, а они не можат да зуцнат.
Правете што сакате, на ваша душа и совест е тоа. Кога би знаеле само еден грам од болката, ќе ги почитувавте и немаше да им сметате.
Инаку братот на тв така кажа, нели? Татко ми е шизофреничар...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да бе, сите функционираат по стил - на комшијата да му умре козата. Ако на нив им умре детето од што го претепаа, нека нема протести, бунтувања, нека умре уште некое дете, нека видат како е.

И доста со тоа фамилијата мисли вака фамилијата мисли онака, одев на англиски курс до пред некоја година со братучед на Мартин, ми кажа дека семејството одобрува протести. Да не одобруваше немаше братот на Мартин да е секој ден на протест. Него не го боли тоа што го изгубил братот помал? Најмногу го боли.
Па и кога ќе се собере се, фамилијата ниту е организатор ниту повикувач на протестот, нема што да одобрува што да не одобрува, народот има мака и станува да си ја искаже, има искра надеж кај младите, тоа треба да не радува, а не да бараме било какви причини, на јајце влакно само да го стишиме сето тоа.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Ај сега малце поопширно пошто очигледно не ги читаш ни последните постови, па вака со цитат може и ќе сфатиш нешто. На која страна тераш од авион се гледа. Паметот нас не ни идел? Тоа може да го помисли човек што само се труе од телевизии и верува на нивните лаги, и што очигледно не ја разбира суштината на протестот. Значи не е протестот за да изразуваме секој ден сочуство (а и тоа го правиме на секоја раскрсница, има една минута молк), туку да предизвикаме промени во системот да никогаш повеќе не се дозволи вака да се губат животи. Појасно?
Е сега, вака ти како експерт и ептен сочувствителен граѓанин, те замолувам да ми одговориш на неколку прашања:
1. Дали знаеш дека после секоја катастрофа се организираат концерти, што викаш да земеме да ги плукаме, м? Бесчувствителни низаедни, луѓе изгинале, они концерти прават.
2. Дали ги подржа контра протестите, и зошто за нив ништо не искоментира?
3. Како продолжение на второто, зошто полицијата ги пушти нив да поминат по улицата накај МВР, а нас не?
4. Што направи ти за семејството на Мартин? Ќутеше? За да се случи истото на друго семејство, па и тогаш да ќутиме? Па се' така до недоглед додека не дај боже се случи на некој во твоја околина? Решението твое е молк?!
Јас мислам дека доволно ќутевме овие 20 години, време е да направиме нешто!

1 И пред да пробаш да истролаш, провери си ги информациите детално, прочитај наназад барем неколку страни...
После секоја катастрофа има ХУМАНИТАРНИ концерти, на кои се собираат средства. Вие собиравте лименки пиво.
2 Не ме боли ич за контрапротестите, пишав веќе. Исто бесчувствително како вас.
3 Ич не ми е гајле за протестите ваши пред мвр. Или кај сакате. Мојот пост е за вашето невнимание кон семејството.
4 И да, ви објаснувам за нивната болка за да прекинете да ги малтретирате. Не ги масирам секој ден, оти сега им треба мир и единство, а не меѓусебно обвинување од типот, тато шизофреник, мајата не и гајле 2 дена за синот и слични глупости. Убиецот е фатен. Ако го ослободат, тогаш протести. АКо не го уапсеа, простести. АКо избегал од затвор, протести.АКо родителите се трудат да најдат правда, со нив заедно протести.
А ако си незадоволна од 20 поминати години, зошто протест сега? Си најдовте оправдување?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
И вие и тие од контрата и сите!!! За лични или не знам какви причини, не сфаќате што правите за семејството!
Уствари, терајте, ич не ми е гајле. Моето семејство се опорави, таквите како вас кои сакаа преку туѓата болка да добијат поени ги избришав од моите мисли оти не заслужуваат. Еден ден ќе се срамите за безобзирноста кон чувствата на родителите. СИ играте со нив, а они не можат да зуцнат.
Правете што сакате, на ваша душа и совест е тоа. Кога би знаеле само еден грам од болката, ќе ги почитувавте и немаше да им сметате.
Инаку братот на тв така кажа, нели? Татко ми е шизофреничар...
Џабе трошиш крв и нерви кога не си се појавила веројатно на протестов ниеднаш за да знаеш што се случува. Ако на семејството ова му пречи зошто тогаш чичкото и братот на починатиот дојдоа да ни предадат една негова слика за тој да не води на протестиве? Еве ова само одговори го штом си толку сигурна во себеси.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Да бе, сите функционираат по стил - на комшијата да му умре козата. Ако на нив им умре детето од што го претепаа, нека нема протести, бунтувања, нека умре уште некое дете, нека видат како е.

И доста со тоа фамилијата мисли вака фамилијата мисли онака, одев на англиски курс до пред некоја година со братучед на Мартин, ми кажа дека семејството одобрува протести. Да не одобруваше немаше братот на Мартин да е секој ден на протест. Него не го боли тоа што го изгубил братот помал? Најмногу го боли.
Па и кога ќе се собере се, фамилијата ниту е организатор ниту повикувач на протестот, нема што да одобрува што да не одобрува, народот има мака и станува да си ја искаже, има искра надеж кај младите, тоа треба да не радува, а не да бараме било какви причини, на јајце влакно само да го стишиме сето тоа.
Нема што, така е. Користете го името на нивниот син за што сакате. И мене братучед на роднината по тетка од золва ми, рече дека им било ок. Не одам да ги прашам.Уствари, шо да ги прашам?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom