Не мислев никого да омаложувам,навредам,дефокусирам и го насочам вниманието кон сосема друго место,
Не сум ни партиски обоен,Нема ни да Бидам,
Имам "забрана" од газдата(иако работам во приватна фирма) да присуствувам на некакви демонстрации(бидејќи мојот живот е само ФИРМАТА и ФИРМАТА:p),па пак присуствувам.....
Бев дел од протестот на 10 Јуни,и од тогаш си реков НИКОГАШ ПОВЕЌЕ(за овој протест) причина:сосема јасно видов некои фаци кои ги ПРЕЗИРАМ(сеуште активни наркоманчиња од тинејџерските денови,и неколку мои познаници,кои се активни Членови на СДС)..не ги спомнувам дека само сум ги видел,туку видов дека беа дел од тој "организациски" одбор...џабе само ќе ме убедувате
Прашував некои работи,зашто навистина не ми се јасни(и верувајте не сум само јас со такво размислување)
Можеби според многуте од вас,со оваа последна поточка,ќе мислат дека имам ниска интелегенција и што уште не......СЕ РЗОЧАРАВ БИДЕЈЌИ НЕ САКАМ ДА БИДАМ ДЕЛ ОД ПРОТЕСТ,каде што има пароли,НАПИШАНИ НА РАЗЛИЧЕН ЈАЗИК ОД ОФИЦИЈАЛНИОТ!!.јбг што да правам во животот сум протестирал,тепал и бунтувал против таа заедница,и одеднаш сега да бидам рамо до рамо со НЕА....НЕМА ШАНСИ......п.с.МОЖЕБИ ВИЕ САКАТЕ ДА ЗАБОРАВИТЕ НЕКОИ РАБОТИ,НО ЈАС ТОА НЕ ГО ПРОСТУВАМ,НЕ ПА ДА ГО ЗАБОРАВАМ(не мислев да наметнам некој нетрпеливост,туку напоменав некои работи,за на некои луѓе од форумов да им биде јасно)
поздрав и со среќа
--- надополнето: Jun 22, 2011 7:15 PM ---
1. Тоа дека не си партиски обоен, можеш само на мали деца да им кажуваш, а не верувам и тие да ти веруват, ова за првиот дел.
2. За вториот дел, тоа е твојата ниска интелегенција, што не можеш да поднесеш пароли, читај пароли "кои немат врска со тој етникум, за кој и двајцата знаеме на кој мислиш". Беа напишани пароли и на англиски јазик, па и тој јазик не е официјален во државата, за разлика од овој вториот кој на некои делови и е официалјен јазик на тој етникум. Покрај се, ние сме сите граѓани на ова држава, етникумот е сосема друга работа, и тој човек што не може овој ПРОТЕСТ да го разликува од другите протести, кои се за сосема друга работа, тогаш тој за мене е ГЛУП. Не протестираа партиите, не протестираа лозарите, па ни етничките заединци, не протестираа ни педерите, туку протестираа граѓаните на Р.Македонија, без разлика на вера, нација, пол и така натака, протестира сите тие млади кои се осеќаа загрозени од тие што треба да им обезбедат сигурност, и добар живот, а не да ги убива.
3. Ти ако си протестирал против тој етникум, немај гајле, пак ке протестираш(со наредба од штабот), ако сакаш можеме и да се тепаме пак, сигурно дека пак некој ке игра кур ташак со нас, кога има вакви млади(ако си млад) како ти, кои не можат, и не се во можност да размислат со своја глава, туку се научени само партиски наредби да слушат.
Јас секогаш сум го бранел мојот етникум, и ке продолжам се додека сум жив, тоа и ти треба да го сториш, бидејќи ако ти тоа не го сториш нема никој да ти го одбрани, но во овој случај немаше никаква врска нацијата дал беа албанци/роми/срби и т.н.
Ти пак како сакаш продолжи, но мислам дека е подобро да не пишуваш на темава, да не ја однесеш во друг правец.