Склекови

Статус
Затворена за нови мислења.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
обратно кога даваш напор се издишува.. Надоле се зема воздух :)

Правете ги секој втор ден.. јас правам склекови еден ден
друг ден вратило..

И не се откажувајте кога е најтешко тогаш му е мајката :D пишувајте ги резултатите тука и без лажење.. Самите си се лажете ако напишете едно бројче погоре :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.775
Поени од реакции
43.979
бооре бе де не са заебави
Абе еднш иам направно 40.. Некни на Победа со Блажо на 36тио "ма фати" врато.. Не знам оти се тка ми са укочаве без веза.. Ама мсм оти ќе истрајаах до 40.. Ја утре пред тебе ќе праам ако сакиш.. хаха.. :):)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Правев муабет со човек со повеќегодишно искуство со тренинг и ми кажа дека има тврдење дека сите можеме да направиме и повеќе склекови одошто мислиме ама мозокот му дава сигнали на телото да прекине за да не настане повреда затоа што мускулите побргу се адаптираат на зголемен напор одошто зглобовите и рскавиците. Затоа кога ќе застанеме извесен период на една бројка и ни се чини не мрдаме погоре мускулот може и повеќе ама организмот си бара време и зглобовите и коските да зајакнат и дури кога и тие се зајакнати одиме степен погоре.

Не мора да е точно ама мислам е интересно да се сподели :).

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Правев муабет со човек со повеќегодишно искуство со тренинг и ми кажа дека има тврдење дека сите можеме да направиме и повеќе склекови одошто мислиме ама мозокот му дава сигнали на телото да прекине за да не настане повреда затоа што мускулите побргу се адаптираат на зголемен напор одошто зглобовите и рскавиците. Затоа кога ќе застанеме извесен период на една бројка и ни се чини не мрдаме погоре мускулот може и повеќе ама организмот си бара време и зглобовите и коските да зајакнат и дури кога и тие се зајакнати одиме степен погоре.

Склековите не бараат јаки зглобови и коски туку мускулна издржливост. Кога стагнираш или си overtrained или не си јадел, спиел доволно. Нормално ќе има и период кога сите делови од сложувалката мислиш дека ти се склопени и ќе стагнираш. Е тогаш треба да се мотивираш и да запнеш јако, мушки. Ако ти е целта мускулна издржливост тогаш биди упорен само и прави склекови. Одмарај кога ќе треба, јади доволно, спиј доволно и никогаш не се двоуми или плаши, умот нека ти биде јак.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Склековите не бараат јаки зглобови и коски туку мускулна издржливост. Кога стагнираш или си overtrained или не си јадел, спиел доволно. Нормално ќе има и период кога сите делови од сложувалката мислиш дека ти се склопени и ќе стагнираш. Е тогаш треба да се мотивираш и да запнеш јако, мушки. Ако ти е целта мускулна издржливост тогаш биди упорен само и прави склекови. Одмарај кога ќе треба, јади доволно, спиј доволно и никогаш не се двоуми или плаши, умот нека ти биде јак.
Стои тоа што го кажа иако мислам дека е вистината некаде на половина затоа што имаме различни конституции и не секој има еднакво јаки коски и рскавици. Нормално човек со масивен скелет многу побргу ќе напредува и помалку ќе мора да внимава на повреди. Сепак во однос на твојот тренинг секако се склековите детска игра за зглобови.

Мене ми се класичните склекови само припремна фаза за склекови од стој на раце и тоа е моја цел а за тоа сум приметил дека мора и зглобовите нешто да ги зајакнам затоа што повеќе ми се оптеретуваат кај лактите па и кај шаките кога сум во стој на раце.

Но во глобала се слагам со тебе иако на спиењето киксирам затоа што малку спијам периодов што нормално ми се одразува на тренингот.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Стои тоа што го кажа иако мислам дека е вистината некаде на половина затоа што имаме различни конституции и не секој има еднакво јаки коски и рскавици. Нормално човек со масивен скелет многу побргу ќе напредува и помалку ќе мора да внимава на повреди. Сепак во однос на твојот тренинг секако се склековите детска игра за зглобови.

Мене ми се класичните склекови само припремна фаза за склекови од стој на раце и тоа е моја цел а за тоа сум приметил дека мора и зглобовите нешто да ги зајакнам затоа што повеќе ми се оптеретуваат кај лактите па и кај шаките кога сум во стој на раце.

Но во глобала се слагам со тебе иако на спиењето киксирам затоа што малку спијам периодов што нормално ми се одразува на тренингот.
Склекови од стој на раце е доста напредна вежба. Дури и самиот стој на раце ќе те ојача доста, одењето на раце уште толку. Порано и јас многу се заебавав со спиењето. Не бев свесен каква улога има во тренингот. Затоа сега гледам минимум 8 часа да отспијам. Ако не отспијам толку гледам да дремнам на пладне да надокнадам.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Тогаш како ќе го објасните тоа што лани кога редовно правев склекови можев да правам максимум 50 во една серија. Од нова година ЦЕЛОСНО престанав да правам и тргнав во теретана. После 6 месеци не правење склекови во една серија направив 60 цели склека (без мамење). Значи битно е мускулатурата да ти ојача а не мозокот да се навикне на вежбата

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Тогаш како ќе го објасните тоа што лани кога редовно правев склекови можев да правам максимум 50 во една серија. Од нова година ЦЕЛОСНО престанав да правам и тргнав во теретана. После 6 месеци не правење склекови во една серија направив 60 цели склека (без мамење). Значи битно е мускулатурата да ти ојача а не мозокот да се навикне на вежбата
теретаната си го прави своето.. Бенч ако маваш добра килажа,трицепсот ако го оптеретуваш доволно и тоа како ќе ти рипне бројот на повторувања..

Иначе 60 е супер.. Оди уште нагоре :)
--- надополнето: Jun 19, 2011 1:44 PM ---

што тренираш?
--- надополнето: Jun 19, 2011 1:45 PM ---

затоа во затвор прават склекови.. За умот да им остане силен односно психата на личноста да остане стабилна. Ова има некоја логика :)

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
затоа во затвор прават склекови.. За умот да им остане силен односно психата на личноста да остане стабилна. Ова има некоја логика :)
И бидејќи им е досадно :D

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
теретаната си го прави своето.. Бенч ако маваш добра килажа,трицепсот ако го оптеретуваш доволно и тоа како ќе ти рипне бројот на повторувања..

Иначе 60 е супер.. Оди уште нагоре :)
Не ги форсирам веќе склековите бидејќи удираат на долен дел од гради кој доста ми се разви од нив на сметка на горниот дел, па сега повеќе правам вежби за предно раме/горен дел од гради така да не ми се вклопуваат склековите во распоредот, иако од време на време ги правам да разбијам монотонија обично кога ќе завршам со вежбање гради во теретана правам една серија склекови за крај до изнемоштеност ама тогаш ретко надминувам 35. :)

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Правам 100 на ден т.е две серии по 50:)

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
До сега 30рекорд ми е пред месец дена ги имам направено тие 30 и од тогаш малце престанав па сеа пак правам речиси секој ден по 15/20/25 две серии .

Е сега не одам во теретана ќе може некој да ми објасни како е правилно правење на склекови пределот околу градите треба што понадолу да оди и како оди дишењето земаш воздух кога се спушташ ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom