Склекови

• Креатор на темата Креатор на темата the Consigliere
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од почетокот на март почнав, 3 серии по 10, за 2 недели качив 3 серии по 20,а кон крај на април, почнав од прва на 50, и после уште 3 серии по 20... Сега на бокс ги правам, 3 серии по 15-20 (зависи, кога-како). Мада сега дали од жештините нешто сум опаднат.

Склекови на бокс, колку се добри, ефект и слично, некој?`

Слаб сум на раце, не ги можам .. Инаку да вежбам секој ден да ги правам, ќе немам проблем ..

Порано праев многу склекови,7мо- 8мо оделение 2 месеца непрекинато секој ден праев преку 1200 склекови, у серии од по 30,40,50, со тупаница, со 3 прста со 2, со 1 рака,наизменично без некаков ред.... Оформив тогаш какво такво тело и прекинав со тоа темпо. Сега ко ќе станам обавезно праам 40-50 склека, и пред да си легнам уште толку. Некако ме мрзи да го почнам пак тоа темпо а и неам време сега.

3 X 20 i 2 X 30 sekoj den i kje vidite kolku rezultat ima :D

3 X 20 i 2 X 30 sekoj den i kje vidite kolku rezultat ima :D
да знаеш оти пробав..и не бидува никако..ке направам 3 Х 20 ама потоа не бидува никако уште 2 Х 30 многу е :D
--- надополнето: Jul 19, 2011 4:10 PM ---
.правев вака 12 скела 12 секунди одмор па потоа пак 12 склека па пак 12 секунди одмор и така 5 пати...звучи лесно но не е..мора точно да мерите 12 секунди да се разбереме:D
--- надополнето: Jul 19, 2011 4:11 PM ---
а сега правам па чест килер..еден другар ми покажа..тешки се..но многу повеќе ефикасни за разлика од еден обичен склек кој го правам веќе и од досада :D

да знаеш оти пробав..и не бидува никако..ке направам 3 Х 20 ама потоа не бидува никако уште 2 Х 30 многу е :D
--- надополнето: Jul 19, 2011 4:10 PM ---
.правев вака 12 скела 12 секунди одмор па потоа пак 12 склека па пак 12 секунди одмор и така 5 пати...звучи лесно но не е..мора точно да мерите 12 секунди да се разбереме:D
--- надополнето: Jul 19, 2011 4:11 PM ---
а сега правам па чест килер..еден другар ми покажа..тешки се..но многу повеќе ефикасни за разлика од еден обичен склек кој го правам веќе и од досада :D
Абе прај 5 X 20 па после зголемвај последните две серии на 30..знам тешко е од почеток

Во денот ги правам едно 5х20 ако не и повејќе серии ама никако да качам на една серија 30.До 25 можам ама триесет болит(еднаш успеав некако да направам и толку :P).

правам 4 типови на склекови по 4 серии по 15 од сите
-нормални
-на 3 прсти со една рака(лева па десна)
-diamond
-wide push ups
ги правам за 15 мин(за колку време пократко време ги напраиш подобро)

Од почетокот на март почнав, 3 серии по 10, за 2 недели качив 3 серии по 20,а кон крај на април, почнав од прва на 50, и после уште 3 серии по 20... Сега на бокс ги правам, 3 серии по 15-20 (зависи, кога-како). Мада сега дали од жештините нешто сум опаднат.

Се извинувам на оф топик, ама ако може да прашам ако си од Скопје, на кое место тренираш бокс и олку пари е?:)

Кога тренирав карате, 2 серии по 30 кога станам, и 2 серии по 20 пред да си легнам. Сега исто по толку правам, ама поретко.
Обично вака ми иде "домашниот тренинг“ : Станување сабајле, 2 серии по 30 склекови, 2 серии по 50 стомачни. После 2 серии по 20 спуштање ( нозите на стол, со раците потпрен на кревет и се спуштам до земјата ).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom