AceCaleb
Деспот на Адот
- Член од
- 31 декември 2007
- Мислења
- 5.899
- Поени од реакции
- 11.231
Тоа е вечниот парадокс на Македонијава наша. Сложност никогаш немало, веројатно нема ни да има. Фактички од секогаш најголемиот непријател на македонецот бил токму македонецот...Протестот ќе биде загушен поради:
1. Лекомисленоста на младите.
2. Партиската определба на младите.
3. Несложноста на младите.
4. Манипулации на Шител.
5. Страв и трепет од страна на полицијата.
Партиите нема потреба да се грижат за нивната иднина, додека имаат ваква младина.
Ако некој најде други причини нека ги додаде. Фактите се факти. Стоиме - не плукаат, викаме - не омаловажуваат, протестираме - ни се закануваат!
пс. фала на модераторот или администраторот што ме банираше недела дена без воопшто да ме предупреди и се надевам и тој што ме омаловажи го доби истиот третман, ако не.. алал да ви е!
Кога се во прашање протести од најчист вид до сега, без потреба од политичка припадност и книшка, без разлика на национална, расна и било каква припадност на протестиве се собираме 200-300 души само. Sad but true. Протести со кои искажува младинава дека и е преку глава друг да и дроби а она да срка се, нема никаква поддршка не само од повозрасните туку и од самата младина. А кога ќе седне човек на муабет сите се жалат се нешто им фали а сега кога пробуваме нешто да направиме не гледаат како телиња можеби не сметаат и за идиоти што ги знам. Никад нема да не биде со ваква (не) сложност.