Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
помеѓу 2 стола, нозете на едниот, и се потпираш со рацете на другиот, зад грбот, во ширина на рамена, и горе долу :)
Такозвани Dips :) , супер вежба за трицепс у домашни услови

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Кога вежбате гради подобро е да комбинирате тој ден со бицепс, или пак да го докрајчите трицепсот ?
И обратно грб со бицепс или со трицепс?

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Jas vezbam Grb so Biceps sega za sega no dodeka gi sredam gradite inaku so gradi vezbam biceps ,spored mene gradi biceps e poefektivno taka i go zabelezav najgolemiot napredok inaku grbot sekogas go vezbam sam bidejki e sostaven od mn muskuli i mu treba najmalce 6-7 zdravi vezbi za negov rast.A za triceps so ramo najdobro ti e .

Член од
12 јануари 2008
Мислења
468
Поени од реакции
68
Ова дома вежбаш? Како вежбаш трицепс ?
Како што ти кажа Префриганиот! топ вежба.
--- надополнето: Jun 2, 2011 2:02 PM ---
Кога вежбате гради подобро е да комбинирате тој ден со бицепс, или пак да го докрајчите трицепсот ?
И обратно грб со бицепс или со трицепс?
ја не комбинирам ,не се замарам со тоа,праам фул вежби ,како ти е подобро така вежбај.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
38
Поени од реакции
1
Sega za 2 meseca ke punam 17 god visok sum 188cm i imam 93kg. sakam da si go oformam teloto (stomacni,gradi...) a pritoa da ne vezbam tuku so pomos na nekoj proteini ili nz sto...i toa sto ke go zemam da ne bide stetno...fala odnapred

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
вака сега...имам изгубено сила премногу, а слаб сум како чкорче.
И сега се мислам дали да одам во теретана. Да не ми речат тие во теретаната иди пиј протеини :)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
вака сега...имам изгубено сила премногу, а слаб сум како чкорче.
И сега се мислам дали да одам во теретана. Да не ми речат тие во теретаната иди пиј протеини :)
ако ти речат да дигнеш 200 kg,ќе дигнеш? :)

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Sega za 2 meseca ke punam 17 god visok sum 188cm i imam 93kg. sakam da si go oformam teloto (stomacni,gradi...) a pritoa da ne vezbam tuku so pomos na nekoj proteini ili nz sto...i toa sto ke go zemam da ne bide stetno...fala odnapred
џабе зборам ...

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Синтол за тебе. LOL

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
некој да спомне за "справите" на кеј, се дигате , правите ли ХАНИБАЛ Д КИНГ , едно друго? :D
--- надополнето: Jun 3, 2011 12:01 AM ---
и да додадам нешто за "хемиите" - не е се до апчињата, треба и да се вежба!! ;)

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
некој да спомне за "справите" на кеј, се дигате , правите ли ХАНИБАЛ Д КИНГ , едно друго? :D
--- надополнето: Jun 3, 2011 12:01 AM ---
и да додадам нешто за "хемиите" - не е се до апчињата, треба и да се вежба!! ;)
2 пати до сега, но чисто од заебанција 10 минутни вежби правев без намера за сериозен тренинг. Уште отворенa теретана ако има на кеј џоа Muscle beach ќе биде екстра.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
2 пати до сега, но чисто од заебанција 10 минутни вежби правев без намера за сериозен тренинг. Уште отворенa теретана ако има на кеј џоа Muscle beach ќе биде екстра.
топ се и овие, само што рацете ке ти рокнат ако не носиш квалитетни ракавици, треба и ваков тренинг да правите за мала промена да има , мислам дека ке има супер резултати , верувај ми ich bin die Stimme aus dem Kissen ;)

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
топ се и овие, само што рацете ке ти рокнат ако не носиш квалитетни ракавици, треба и ваков тренинг да правите за мала промена да има , мислам дека ке има супер резултати , верувај ми ich bin die Stimme aus dem Kissen ;)
Не користам ракавици и тренинг на вратила и разбој обично правам со додатна килажа. Секако дека некој пат добро е да се прави таков тренинг за промена или при одмор од тешки килажи.

Kajgana Shop

На врв Bottom