Скопје се гради. Добро ли е тоа?

Г

Господ

Гостин
Е па ако ги мрднеш очите малку погоре од лентата што ти се врти пред очи ке виддиш дека пишав дека јас сум ЗА градење,за град Скопје и ингеренциите не ми раскажувај многу ....работев таму добро знам кои се ингеренциите.За горниот пост ...да Скопјанец сум од стара скопска фамилија ,политичките партии во РМ за мене се навреда на интелигенција да бидам нечии симпатизер..имаш ти некој проблем со ова ??? За тоа што изиграваш адвокат нечиј ке ти одбијам на потребата да бркаш пичиња по интернет такви дркаџии еден куп се накотија не си сам..
Vikam jas star skopjanec na kilometar se poznava,imam vo maalo,znam sto lugje se.
Metropolisti,demek...dosle seljacite od provincija vi go usrale gradot.
Kaj si rabotel ja ne znam ali na pogresno mesto ja dzitkas vinata,ti se protivis na "sminkanjeto" na gradot sto go vrsi Grad Skopje i baras Grad Skopje da se zanimava so kalta i bunarite vo Kadino i Mralino.
од кое село се дојдени твоите ?
Na ova aludiram,ako ne ti e jasno...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Vikam jas star skopjanec na kilometar se poznava,imam vo maalo,znam sto lugje se.
Metropolisti,demek...dosle seljacite od provincija vi go usrale gradot.
Kaj si rabotel ja ne znam ali na pogresno mesto ja dzitkas vinata,ti se protivis na "sminkanjeto" na gradot sto go vrsi Grad Skopje i baras Grad Skopje da se zanimava so kalta i bunarite vo Kadino i Mralino.
Какво Кадино и Мралино ,и јас како скопјанец имам едн куп доселеници комшии ама не сите трескаат глупости како тебе ,пишувам за населени места на 5 километри од строгиот центар на градот ,ти ми збориш за села јас за населби..Околу метрополисти пријателе не ме терај да се спуштам на твое ниво па да се чаламам каде све не сум бил и видел ....
На мојот профил имаш мислења и побарај таму малку па ке најдеш една тема на која јас сум се изјаснил многу убаво околу тие кои се населени во Скопје.
Никогаш не сум ни помислил а камо ли да кажам лош збор за некој од нив ,затоа не ми ставај туѓи гомнарии...

Г

Господ

Гостин
Какво Кадино и Мралино ,и јас како скопјанец имам едн куп доселеници комшии ама не сите трескаат глупости како тебе ,пишувам за населени места на 5 километри од строгиот центар на градот ,ти ми збориш за села јас за населби..Околу метрополисти пријателе не ме терај да се спуштам на твое ниво па да се чаламам каде све не сум бил и видел ....
На мојот профил имаш мислења и побарај таму малку па ке најдеш една тема на која јас сум се изјаснил многу убаво околу тие кои се населени во Скопје.
Никогаш не сум ни помислил а камо ли да кажам лош збор за некој од нив ,затоа не ми ставај туѓи гомнарии...
Na 5 kilometri od centar se naoga naselba Aerodrom,Novo Lisice,naselba Crnice,naselba Przino,naselba Kisela Voda,Karpos itn i site tie se pod svoite soodvetni OPSTINI.
Treba da cekam kaj mene vo naselba da dojde Koce Trajanovski ili za dzabe e tamu prasecon Gjorcev?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Na 5 kilometri od centar se naoga naselba Aerodrom,naselba Crnice,naselba Przino,naselba Kisela Voda,Karpos itn i site tie se pod svoite soodvetni OPSTINI.
Treba da cekam kaj mene vo naselba da dojde Koce Trajanovski ili za dzabe e tamu prasecon Gjorcev?
Ти си имаш проблеми со километражата ....размисли убаво околу километрите ,распрашај се убаво затоа што ништо не знаеш, а глумиш лудило на темава..

Г

Господ

Гостин
Ти си имаш проблеми со километражата ....размисли убаво околу километрите ,распрашај се убаво затоа што ништо не знаеш, а глумиш лудило на темава..
Ajde be ti kazi mi zasto e podeleno Skopje na opstini,zasto sekoja opstina ima gradonacalnik,lokalna samouprava i sovet?
Za da edna institucija se zanimava so cel grad??
I jas znam kaj ziveam i znam na kolku sum oddalecen od strog centar.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Чим оваа власт ни е ОК, тоа ни кажува колку лоша власт сме имале претходно, сеа викаме барем нешто се прави, јас мислам Скопје најубаво се изградил во времето на Пенов, најпаметни инвестиции, сеа и да е лошо викаме барем нешто се прави ама по мое видување ова е само шминка која има само естетска природа но никако функционална.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ajde be ti kazi mi zasto e podeleno Skopje na opstini,zasto sekoja opstina ima gradonacalnik,lokalna samouprava i sovet?
Абе господе ,господ нека ти е на помош ,кој и со чии пари го гради Скопје 2014 -та .Децентрализација и ингеренции на владата во секоја фаза на истата,и ти кажав земи научи нешто прочитај информирај се и после дојди на испит кај мене ,вака ке те бутам цело време на памет ми учиш..

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Чим оваа власт ни е ОК, тоа ни кажува колку лоша власт сме имале претходно, сеа викаме барем нешто се прави, јас мислам Скопје најубаво се изградил во времето на Пенов, најпаметни инвестиции, сеа и да е лошо викаме барем нешто се прави ама по мое видување ова е само шминка која има само естетска природа но никако функционална.
Е што направи Пенов? Водњанска и еден плоштад што да се правеше во денешно време ќе плукавме пак сите како ја продал коцката го расипал изгледот на традиционалниот изглед на плоштадот.
Коце направи повеќе од него иако имаше и многу киксови со саатот, плажите (веројатно од Пенов идеја) и слични бисери како последниот со таксистите.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Во времето на Пенов град Скопје имаше 10 пати помал буџет од овој денес, пресметај колку добар градоначалник можел да биде Пенов со тие пари.

Г

Господ

Гостин
Абе господе ,господ нека ти е на помош ,кој и со чии пари го гради Скопје 2014 -та .Децентрализација и ингеренции на владата во секоја фаза на истата,и ти кажав земи научи нешто прочитај информирај се и после дојди на испит кај мене ,вака ке те бутам цело време на памет ми учиш..
А оd koga pa sega Vladata treba da zakrpuva dupki...
JP Ulici i Patista e pod Grad Skopje.
A ima li vo sekoja opstina lokalna podruznica na JP Ulici i Patista voedno i KHS?
-Ima.
...
2+2=...

Dobra Nokj.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Камо такви инвестиции да имаше Коце прв ќе бев што ќе го величев. Значи треба да се почне од темел, патишта, надвозници, подвозници, булевари, петља или спојки како се викаат, Горазд спомна азбестни цефки да се сменат, ама кај ќе смениш цефки ќе ги стајш под зема нема да се гледаат после да се фалиш и да зборат луѓето цело време за тоа или да се дебатира, треба нешто шо се гледа, ко сељак ко ќе стај ланец дебел околу врат.

--- надополнето ---

Во времето на Пенов град Скопје имаше 10 пати помал буџет од овој денес, пресметај колку добар градоначалник можел да биде Пенов со тие пари.
тоа зборам и јас, не сакам многу да навлегувам ќе ме обојат одма, ама реално ако се глеа на работите така е.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Камо такви инвестиции да имаше Коце прв ќе бев што ќе го величев. Значи треба да се почне од темел, патишта, надвозници, подвозници, булевари, петља или спојки како се викаат, Горазд спомна азбестни цефки да се сменат, ама кај ќе смениш цефки ќе ги стајш под зема нема да се гледаат после да се фалиш и да зборат луѓето цело време за тоа или да се дебатира, треба нешто шо се гледа, ко сељак ко ќе стај ланец дебел околу врат.

--- надополнето ---

тоа зборам и јас, не сакам многу да навлегувам ќе ме обојат одма, ама реално ако се глеа на работите така е.
Не треба да се величи никој ,народот не може да разбере ,тоа им е нив работа ,за тоа се одбрани и платени.Да не правиме моабет дека со години се гради во Скопје без потребните критериуми за безбедност во случај на земјотрес ,не дај боже да удри еден земјотрес ,ке живее пола Скопје под мудата на лавовите.
Еден совесен градоначалник во првите денови ке се заангажираше да се направат проверки за ова...да не збориме сега после она што се случи во Јапонија.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.788
Поени од реакции
11.355
Се е супер што градат и прават, ама барем улициве да ги закрпеа, коли искршивме, изгледаат ко од воен отпад да сме ги собрале.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Na 5 kilometri od centar se naoga naselba Aerodrom,Novo Lisice,naselba Crnice,naselba Przino,naselba Kisela Voda,Karpos itn i site tie se pod svoite soodvetni OPSTINI.
Помини од потегот Битпазар до Бутел и на враќање заврти преку Автокоманда, Газибаба.
Вчера ги спомнаа за старите азбестни покриви, амбулантата и школото Бутел...
Здравствениот дом во Бутел пред распаѓање (и школото)
Нови споменици во општина Бутел
Живот како во 19 век во Визбегово
I jas znam kaj ziveam i znam na kolku sum oddalecen od strog centar.
За да не знаеш кој на што троши и да не знаеш што во чија ингеренција е....шалтер бр. 276, почитуван, немате потврда за бојата на песокот за градба како и за доказ за полнолетство на ѕидарите.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Не само што е шминка (да не навлегуваме во тоа што се се крие во позадина, да останеме сао на “градбите“), туку е ефтина шминка, на ниво на кафанска певаљка.

Kajgana Shop

На врв Bottom