Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Браво за пласманот понатаму, каква-таква победа е, и слатка е. Играта беше далеку од задоволителна, посебно мислам на одбраната.

Ернандез :back:
Браун :angry3:

Лоша работа со повредите, многу се собраа од одбраната. :nesum:
Идемо даље .. Шпанците само да ги одбегнат !

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Луѓе што ви е на вас бе? Сите место да се радувате на пласманот, вие во преден план ви е Браун, од уста не го вадите... Јесте да одигра доста слабо денеска, ама сетете се дека кога го немавме Рафаел и кога Невил беше повреден, дека беше незаменлив на десната бековска позиција... какви навивачи сте, кога во преден план ви е плукањето по играч, отколку пласманот во следна рунда во ЛШ... кој дефанзивец нема одиграно слабо, кој дефанзивец нема правено големи киксови, кој си нема дадено автогол? Фердинанд нема правено глупости? Си има постигнато можеби и најсмешен автогол (оној против Блекбурн) па сега ви недостасува... сетете се на неколку бледи настапи на Видиќ (посебно оној против Ливерпул на ОТ 1-4), па сега лепете усти... и да не набројувам други класа дефанзивци... погледнете денеска Лусио каква кардинална грешка направи за вториот гол на Баерн, а лани беше прогласен за најдобар дефанзивец... и мал милион други примери...

Место да ја цените неговата лојалност кон клубот, цела фудбалска кариера е во Манчестер Јунајтед, и во добри и во лоши моменти е во клубот, скоро цела кариера се бори со конкуренцијата во тимот, резерва е во поголемиот дел од кариерата, и никогаш не е изјавил нешто против тимот или да изрази незадоволство... ретки се тие фудбалери, 99% од фудбалерите би си заминале во послаб клуб, но за поголема минутажа, тој остана верен на клубот... и вие после еден автогол или после два-три одиграни мечеви плукате по него... не велам дека е класа играчиште, и јас гледам дека греши, но со сета почит што има направено до сега никогаш нема да изговорам лошо...

Битно е дека денеска победивме, игравме колку за победа, штета само што се повредија овие од одбраната, но Браун и Крис се тука :) Чичарито се повеќе ме воодушевува, нема некоја посебна техника, но најважното за еден напаѓач го поседува - чувството за гол, односно да се најде на местото каде што ќе се одбие топката, тоа е најважно... Руни поповлечен денеска, исто како и против Арсенал, му годи оваа улога, ептен е корисен... средината добра, освен Нани кој ваљда беше потресен од случувањата во Јапонија :) Евра капитенски, одличен и во фаза на напад и во одбрана, Браун и Крис малку несигурни, но ваљда не се уиграни заедно... иначе дека е Џони Еванс, не сум прочитал подолго време за него, некаква повреда или голема конкуренција? :) Ќе завршам со ВДС, и денеска како и против Арсенал, маестрален, можеби со помалку работа денеска, но тоа што му беше задача, си ја изврши максимално...

Кој сака нека ни се падне, од никого не стравувам, јас лично како фан на Јунајтед, едино што посакувам е реваншот да е на ОТ... и ждрепката е овој Петок, така? И кога ќе се играат 1/4 финалните мечеви, доколку има распоред, да не тражам сега по нет?

Glory, Glory

G

Gray Foxx

Гостин
Се согласувам.

Stats : Michael Carrick misplaced just four of his 58 passes tonight & had the best pass completition rate on the pitch (93%) !!
Абе и ја да ја примам топката од дефанзивците и да им ја враќам одма нив или да ја префрлам до најблискиот бек ке иам 93 посто реализација. Најслаба алка денеска. Прашање е на време кога ке не кошта бодови. :S

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Абе и ја да ја примам топката од дефанзивците и да им ја враќам одма нив или да ја префрлам до најблискиот бек ке иам 93 посто реализација. Најслаба алка денеска. Прашање е на време кога ке не кошта бодови. :S
Па дека беше најслаб не беше баш. Според мене, беше барем 10% од оној Керик 2006/07 или 2007/08. Последниве 2 години е -10% од тој Керик. Откако го промаши пеналот против Барнли како да му ги отсекоа мудата. Не верувам ни дека има шутнато кон гол од тогаш, па и асистенција да има направено. Многу падна Керик, а многу ни е потребен таков играч на секој натпревар.

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Многу слаба игра прикажавме, исто како Бирмингам да ги гледам.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.973
Поени од реакции
7.106
Па дека беше најслаб не беше баш. Според мене, беше барем 10% од оној Керик 2006/07 или 2007/08. Последниве 2 години е -10% од тој Керик. Откако го промаши пеналот против Барнли како да му ги отсекоа мудата. Не верувам ни дека има шутнато кон гол од тогаш, па и асистенција да има направено. Многу падна Керик, а многу ни е потребен таков играч на секој натпревар.
Се согласувам со ова. Јас не се сеќавам стварно кога последен пат тој направил асистенција или дал гол.

--- надополнето ---

И шо се ова глупости бе?!

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Fergie's just gr-eight

ALEX FERGUSON has led United into the last eight of the Champions League 12 times.

Here, SunSport shows you how he has fared previously . . .

2009-10 BAYERN MUNICH drew 4-4 (lost on away goals)

2008-09 PORTO won 3-2

2007-08 ROMA won 3-0

2006-07 ROMA won 8-3

2002-03 REAL MADRID lost 6-5

2001-02 DEPORTIVO won 5-2

2000-01 BAYERN MUNICH lost 1-3

1999-00 REAL MADRID lost 3-2

1998-99 INTER MILAN won 3-1

1997-98 MONACO drew 1-1 (lost on away goals)

1996-97 PORTO won 4-0

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
The boss will have to "wait and see on Vidic," but he may have Jonny Evans back for Saturday's league clash with Bolton at Old Trafford.

"Jonny started training this week so hopefully we'll have him for Saturday," he told MUTV.
Еве една подобра вест.

Инаку за Рафаел, O'шеј, Видич и Фердинанд сеуште не се знаело кога ќе се вратат. Андерсон и Парк сеуште не се спремни 100%, но може да се вратат за некој од наредните натпревари.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И пред да почнете да се жалите како ќе го гледате Еванс во сабота, да напоменам дека Ферги има кажано дека него повеќе му одговара стоперската позиција која ја игра Вида отколку таа што ја игра Рио. Тогаш ми текна дека баш Вида го мењаше против Интер. Баш затоа Смолинг го менува Рио а не Еванс. Се надевам дека ова ќе го докаже Еванс у сабота.

Chicharito:"It's impressive. I always say I am in the best team in the world. My goals are down to the work of the whole team."

SAF on MC on playing in defence: “It got a mention in the changing room. I said to Mike Phelan ‘I don’t fancy that again’."

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.973
Поени од реакции
7.106
И пред да почнете да се жалите како ќе го гледате Еванс во сабота, да напоменам дека Ферги има кажано дека него повеќе му одговара стоперската позиција која ја игра Вида отколку таа што ја игра Рио. Тогаш ми текна дека баш Вида го мењаше против Интер. Баш затоа Смолинг го менува Рио а не Еванс. Се надевам дека ова ќе го докаже Еванс у сабота.

Chicharito:"It's impressive. I always say I am in the best team in the world. My goals are down to the work of the whole team."

SAF on MC on playing in defence: “It got a mention in the changing room. I said to Mike Phelan ‘I don’t fancy that again’."
Леле детево колку е среќно што игра за Јунајтед :) Се надевам ќе остане тука дооооолгоооо време.

--- надополнето ---

Ферги: Еј еј види го Берба, се здрвил, страв го фаќа од малиов? :)
Фелан: Е ај да не го фаќа :) Чичата има 14 гола од 20 удари :)
Ферги: :zlo:

:pos:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^
Fergie : "Hehe I farted but I'm going to blame it on Berba"
Phelan : "You cheeky sod. Great idea. But that's not how you do it."
Fergie : "Oh?"
Phelan : "Yeah, the key is to look away and pretend nothing happened. Let me demonstrate"
:pos:

#MUFC injury XI (4-5-1): Lindegaard; O'Shea, Vidic, Ferdinand, Evans; Rafael, Anderson, Hargreaves, Fletcher, Park; Owen -> not a bad team

:uvo:
Да ви кажам право за прв пат се радувам што ќе има репрезентативен одмор :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
^

#MUFC injury XI (4-5-1): Lindegaard; O'Shea, Vidic, Ferdinand, Evans; Rafael, Anderson, Hargreaves, Fletcher, Park; Owen -> not a bad team

:uvo:
Да ви кажам право за прв пат се радувам што ќе има репрезентативен одмор :)
Една цела постава :)

Бдв, кога треба да биде ждрепката?

Kajgana Shop

На врв Bottom