ја коа бев 3 година средно баш во идризово не однесоа и ги водовме и женскиот затвор. памтам и тогаш имаше една бремена таму и баш ја прашаа дали смее да остане во затворот пошто е бремена или треба некој посебен третман. одговорот беше јасен и гласе без разлика дали е бремена или не местото и е во затвор.Види притвор - бремена жена може да го издржи дома. МОРА! ДОМА! МОРА! (сфаќаш)
Дај ти се молам не ми ги мешај ЕУ со темава.Нашиве од нив изгледа научија како да се злоупотребуваат "демократските закони".Немора многу примери да бараме за злоупотреба на мерката притвор доволно е зборот Wikileaks.Или Санадер исто и он е невин така,се додека не се докаже спротивното.Да оваа жена беше трудна но беше трудна месец и пол.Јас колку што знам трудни жени РАБОТАТ и во 6 месец од бременоста.Никој не ги прашува дали работата им е стресна или не.Дали е физичка или не.Кај ќе ни е крајот ако судиите судат според емоциите.Имало опција жената да биде пуштена во домашен притвор,за тоа одлучуваат судиите.Впрочем можат и Велија да го пуштат да се брани од слобода.Ама затоа они се судии,за да одлучат,а не ние на форумов.Ама вие стварно не сфаќате за што станува збор во оваа ситуација. Значе осомничената не е виновна се додека не се докаже. Не е осудена па да ја одлежува казната туку е ставена во притвор поради можност да влијае на сведоците, да избега од државата или да го повтори делото. Дефинитивно мерката притвор е злоупотребена. Баш погледнете дали во земјите од ЕУ се носи во притвор бремена жена која е осомничена за злоупотреба на 100 000 ЕУР.
Значи по твојава логика никој не е крив што жената го изгубила детето,така.Ни грујо ни велија ни судиите.Се додека не се докаже.Или двојни аршини,како ти оговара.Некој е крив пошто така ти викаш,а другите се невини се додека не се докаже А?.А тоа дека мора - не мора.Ако судот процени така,МОЖЕ да ја пушти во домашен притвор.Исто така може сите да ги пушти да се бранат од слобода,има опција.А тоа дека е трудна не значи дека е имуна на законите.На крај краева затруднела ден-два пред да оди во притвор.Види притвор - бремена жена може да го издржи дома. МОРА! ДОМА! МОРА! (сфаќаш)
Што се плеткала што не се плеткала не не засега нас. После ПРИТВОР, значи НЕОСУДЕНА! Дали се плеткала или не, НЕКА СЕ ДОКАЖИ.
Демек ако е осуденичка може слободно и да умре, така?Не е проблем во дискусијата, проблемот е во тоа што се осудува однапред од луѓе некомпетентни за тоа (да беа компетентни, ќе знаеа дека притвореник не е исто со осуденик), се употребуваат навреди, лични дисквалификации, и сл.
Абе 500 пати ли треба да ти се повторува едно те исто!?ја коа бев 3 година средно баш во идризово не однесоа и ги водовме и женскиот затвор. памтам и тогаш имаше една бремена таму и баш ја прашаа дали смее да остане во затворот пошто е бремена или треба некој посебен третман. одговорот беше јасен и гласе без разлика дали е бремена или не местото и е во затвор.
П.С дај бе у кој закон пишува дека тоа така треба да биде. ја искрено не сум видел вакво нешто. те замолувам да најдеш и да ми покажеш тука на постов
Демек на гимнастика ќе ме фатиш сега, со твоето мало мозоче.Значи по твојава логика никој не е крив што жената го изгубила детето,така.Ни грујо ни велија ни судиите.Се додека не се докаже.Или двојни аршини,како ти оговара.Некој е крив пошто така ти викаш,а другите се невини се додека не се докаже А?.А тоа дека мора - не мора.Ако судот процени така,МОЖЕ да ја пушти во домашен притвор.Исто така може сите да ги пушти да се бранат од слобода,има опција.А тоа дека е трудна не значи дека е имуна на законите.На крај краева затруднела ден-два пред да оди во притвор.
Пак ќе ви одговорам истиото страмота е за КРСТОТ кој ви е поставен за аватар да говорите со говор на омраза! Јас ниту работам во А1 ниту ми гори под нозе... едноставно сум горд на новинарите што го бранат медиумот. Не само јас туку досега над 200.000 потписи за подршка на А1 се собрани, на сите ли нив им гори под нозе, сите ли тие таму работаат???Незнам што се запали толку за А1.Ако си вработен таму и ти гори под нозе тоа е друга приказна.Не сум во ниедна партија ни па одам на гласање.А1 може да ја критикува и плука власта колку сака,мене како Македонец ми пречи тоа што плукаат по се што е Македонско.Ми пречи што секој настан било позитивен или негативен го извртуваат за да добие опозицијата некој политички поен.Ми пречи што нив им е тешко да не наречат Македонци,па мудро (по грчки рецепт) не нарекуваат "Граѓаните на оваа држава".Секоја вест откако ќе ја прочиташ на А1,треба да ја прочиташ и на сите останати медиуми за да сватиш колку ја извртеле вистината.Уствари незнам која е поентата на муабетов,како демек едниве од нас сочуствувале со жената,а другите не?
Темата е јасна.Жената беше 6-7 недели во притвор (толку време била и трудна колку што прочитав) ја носеле секоја недела на преглед,но најверојатно поради психичкиот стрес и условите во затворот дошло до спонтан абортус.Наградното прашањето е - кој е крив???
На некој му е крива власта (грујо),на друг Велија,на трет Судијата,некои ја окривуваат и самата мајка (демек не требала да се впушти во криминал) за некој државата е крива.Во едно сум сигурен овде,секој си го бара кривецот како му одговара.Според мене треба да одговара судијата кој иако знаел дека е во критична бременост сепак и ја продолжил мерката притвор.
Тежок ВМРОВЕЦ си...Бремена жена не треба да е во затвор, бремена жена не треба да врши криминал (ова е епик), бремена жена неможе да бега од држава.. ви ебам драмата. Едвај два месеца била. Ни стомакот не и е издуен. Таа.. грутка во неа, wannabe фетус не е за мене живот. Политика-free е постот, не сум обоен. Само навивам за абортусите и еве, има некои допирни точки.
Затвор е едно а притвиор е друго, не мешај баби и жаби се додека не е осудена таа е невина дали ти се допаѓало тоа на тебе или не.ја коа бев 3 година средно баш во идризово не однесоа и ги водовме и женскиот затвор. памтам и тогаш имаше една бремена таму и баш ја прашаа дали смее да остане во затворот пошто е бремена или треба некој посебен третман. одговорот беше јасен и гласе без разлика дали е бремена или не местото и е во затвор.
П.С дај бе у кој закон пишува дека тоа така треба да биде. ја искрено не сум видел вакво нешто. те замолувам да најдеш и да ми покажеш тука на постов
da bog da zenati u pritvor bremena da ide da vidis kao cela tvoja familija ko gluvci ke ripate po domaДомашен притвор за неа требало...абе ајдее...
и во Шутка и во Идризово има,имало и ќе има...бремени..дури некои таму и се породувале..
ОК се откажувам од темава дефинитивно. Давате политичка конотација на темава, тоа е единственото објаснување со кое може да се оправда притворот на бремената жена. Убаво ви е објаснето неколку поста погоре, правете разлика помеѓу притвореник и затвореник. Бремена жена може да биде во затвор ако е осудена, бремена жена да ставите во притвор за дело за кое уште се води истрага е грев. Инаку ЕУ ти го спомнав чисто за пример не мешај Wikileaks сега, конкретна е темава иако забегавме.Дај ти се молам не ми ги мешај ЕУ со темава.Нашиве од нив изгледа научија како да се злоупотребуваат "демократските закони".Немора многу примери да бараме за злоупотреба на мерката притвор доволно е зборот Wikileaks.Или Санадер исто и он е невин така,се додека не се докаже спротивното.Да оваа жена беше трудна но беше трудна месец и пол.Јас колку што знам трудни жени РАБОТАТ и во 6 месец од бременоста.Никој не ги прашува дали работата им е стресна или не.Дали е физичка или не.Кај ќе ни е крајот ако судиите судат според емоциите.Имало опција жената да биде пуштена во домашен притвор,за тоа одлучуваат судиите.Впрочем можат и Велија да го пуштат да се брани од слобода.Ама затоа они се судии,за да одлучат,а не ние на форумов.