Erepublik - помогнете на еМакедонија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.739
Искрено ептен глупа испадна ситуацијава,влеговме у војна со нив ради Турците,а сега они штрајкуваат и тоа како им ја олеснуваат работата на Бугарите,Грците и останатите. Во ептен незавидна ситуација сме ставени.
Значи ние борејќи се за туѓи интереси, се зезнавме самите себеси. Ама ај, ќе пораснам јас па ќе им кажам фино лепо.

Инаку требаше коа ја зедовме Пиринска Македонија, така сите здружно да се откажевме од играва. Ќе речевме дека многу сме јаки, дека целта си ја исполнивме и нема потреба повеќе да се замараме :icon_lol:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Значи да си дадам отказ од македонската фирма и што е можно со понизок хелт да работам така? Бугарот може да ме отпушти после 3 дена или тоа важи само за мене ако сакам да дадам отказ?
Зависи, ама реков САМО ако не осовојат цели.

И совет до сите бизнисмени, - ако не затворат, затворајте ги фирмите и одете како камикази и вие, освем ако не работите во државата или во паравојските за да набиваме залихи.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Значи ние борејќи се за туѓи интереси, се зезнавме самите себеси. Ама ај, ќе пораснам јас па ќе им кажам фино лепо.

Инаку требаше коа ја зедовме Пиринска Македонија, така сите здружно да се откажевме од играва. Ќе речевме дека многу сме јаки, дека целта си ја исполнивме и нема потреба повеќе да се замараме :icon_lol:
Па сеа н дека нас лошо ни беше коа ја освојувавме Бѕгарија,али така нешто.
Сепак комплетна подршка од мене имаат Турците,многу борби и кај нас Бугарите ги добија на нефер начин,користеќји скрипта.
И знаае ли бе некој што е фората што неможам да купам ништо од маркет ?
Дај ако има некој нека ми прати 2 карти за 3 зони,и нека пише колку пари,ќе му пратам ко ќе се вратам од школо.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Добро бе мајкуму...може ли некој да им каже на тепачиве наши шо се под бугарска власт дека сеа се борат против државата..ај шо се со мала моќ ајде..нека идат бестрага..ама за ТАТАРИТЕ се борат..глупсони..дај објавете таму кажете им

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Јас се борев за Шпанија против Португалија. Истепав све живо-диво и сеа со 20 здравје планирам да ја ослабнувам бугарската економија.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Во Западна сум уште. Планирам од утре ако немаме среќа, да одам на печалба во Бугарија, слушам тоа Бугарките убави парички давале.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.485
Поени од реакции
6.874
Добро бе мајкуму...може ли некој да им каже на тепачиве наши шо се под бугарска власт дека сеа се борат против државата..ај шо се со мала моќ ајде..нека идат бестрага..ама за ТАТАРИТЕ се борат..глупсони..дај објавете таму кажете им
ја се борев за бугарите скинав еден македонец :) јебига, навика, отворив кликнав 2 пати, се спушти на 12 силата, дури тогаш видов дека бугарија стои лево.
си влегов во фирма, додека го испишам тоа кодот глуп ме избрка бугарот, али вториот батка наеба, со 12 сила му работев, 21 лев му земав односно 17-18 лебчиња.
Али паричките си ги чувам, кога ќе направам 1 голд ќе си ги сменам и ќе си го чувам, 100 голд ми е таргетот со бугарска пара да напраам, дури и да се ослободи МКД, сто пати полесно ми е да ги бушам овие на 12 сила отколку секој ден да ја кревам на 100ка па да работам, и така истите пари ми идат, може и повеќе :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
ја се борев за бугарите скинав еден македонец :) јебига, навика, отворив кликнав 2 пати, се спушти на 12 силата, дури тогаш видов дека бугарија стои лево.
си влегов во фирма, додека го испишам тоа кодот глуп ме избрка бугарот, али вториот батка наеба, со 12 сила му работев, 21 лев му земав односно 17-18 лебчиња.
Али паричките си ги чувам, кога ќе направам 1 голд ќе си ги сменам и ќе си го чувам, 100 голд ми е таргетот со бугарска пара да напраам, дури и да се ослободи МКД, сто пати полесно ми е да ги бушам овие на 12 сила отколку секој ден да ја кревам на 100ка па да работам, и така истите пари ми идат, може и повеќе :)

Јас исто им работам на 12-13 сила..али за 14 лева работам..па сеа само пари собирам кога ќе се ослободиме да купам лебови за на 100ка да се качам..неможам да мењавам голд ова она до 15 левел..и следен пат пази кај тепаш..:vozbud:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Три пати се вработувам кај тоа бугариштата, три пати ме отпуштаат, има ли некој да ми прати карта да се преселам од таму? iMacedonian сум, кога ќе заработам пари одма враќам за картата :smir:

F

FuckYouAll

Гостин
Останав на 10 сила, немам злато, немам пари, ме отпуштија од работа а и не можам да работам.
Ако сака некој нека ми даде 2-3 леба колку да можам да работам, одма ќе му ги вратам парите.
Или кажете кај да пишам на еРепублик па тие да ми дадат.

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/4290374

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Не се опуштајте премногу со камиказирање, можно е за 2-3 дена да се ослободуваме.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.955
Поени од реакции
12.566
Останав на 10 сила, немам злато, немам пари, ме отпуштија од работа а и не можам да работам.
Ако сака некој нека ми даде 2-3 леба колку да можам да работам, одма ќе му ги вратам парите.
Или кажете кај да пишам на еРепублик па тие да ми дадат.

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/4290374
Ти донирав брате 200 мкд, сретно!

Kajgana Shop

На врв Bottom