Erepublik - помогнете на еМакедонија

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Абе... Бигарија ми го окупирала делот кај шо живеам... да се селам или да си седам кај шо сум? Ќе се тепаме за делов?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Абе... Бигарија ми го окупирала делот кај шо живеам... да се селам или да си седам кај шо сум? Ќе се тепаме за делов?
Прво да се средиме со регионите што ги имаме, ако можеме да ги одбраниме, па после ќе му ја мислиме за Источна Македонија. Во најлошо можно сценарио, Бугарија ќе не’ окупира целосно, па потоа ќе креваме востанија. Ако сакаш ќе ти пратам карта да се преселиш. :)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Прво да се средиме со регионите што ги имаме, ако можеме да ги одбраниме, па после ќе му ја мислиме за Источна Македонија. Во најлошо можно сценарио, Бугарија ќе не’ окупира целосно, па потоа ќе креваме востанија. Ако сакаш ќе ти пратам карта да се преселиш. :)
Абе не ми е проблемот за карта, неќам да си ја изгувам работата, затоа неќам да се селам :/

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Шо се дешава со државјанствово. Пред да почнам да кенкам дека чекам, колку време треба да помине обично за одобрување?

Имав направено јузер на играва уште пред пола година ама ми текна од пред 2 недели да ја играм (испитна сесија јеби га, мора да има занимација), арно ама сум ја почнал во србија со српско државјанство. Се преселив во Повардарие пред неколку дена, аплицирав за мак државјанство ама уште ништо. Кој и како ѓи процесира тие работи?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Шо се дешава со државјанствово. Пред да почнам да кенкам дека чекам, колку време треба да помине обично за одобрување?

Имав направено јузер на играва уште пред пола година ама ми текна од пред 2 недели да ја играм (испитна сесија јеби га, мора да има занимација), арно ама сум ја почнал во србија со српско државјанство. Се преселив во Повардарие пред неколку дена, аплицирав за мак државјанство ама уште ништо. Кој и како ѓи процесира тие работи?
Конгресмените ги процесираат. Јас и Apokalipto сме во конгрес, пиши ник овде и ќе ти одобрам. :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Абе не ми е проблемот за карта, неќам да си ја изгувам работата, затоа неќам да се селам :/
не ја губиш работата со преселба.
Havocreaver ќе разгледаме со некој кој има дозволи и ќе ти дадеме.

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
брат да го спасиме Повардарие денес па после за другото ќе мислиме!
И новите играчи нека не маваат!Устава пења ми фати од кажување и пак ништо!
Ако ви е до мавање, подобро пратете му злато, леб или оружје на некој јак како лазароса на пример!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
брат да го спасиме Повардарие денес па после за другото ќе мислиме!
И новите играчи нека не маваат!Устава пења ми фати од кажување и пак ништо!
Ако ви е до мавање, подобро пратете му злато, леб или оружје на некој јак како лазароса на пример!
Или ко мене на пример. :)

А шо улога имаат оние дифенс системине???

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.485
Поени од реакции
6.874
тотално погрешна надворешна политика, е тоа не поеба и тоа многу!

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
Или ко мене на пример. :)

А шо улога имаат оние дифенс системине???
па го намалуваат вкупниот инфлуенс на пример за 50 000.....
има различни!
ако веќе донирате дајте кај мене :smir:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
До кај е битката за Повардарие? (неможам да видам од овде)
Да не го окупираа и тој дел?

Kajgana Shop

На врв Bottom