Erepublik - помогнете на еМакедонија

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Колку што ја разбирам играва и не е толку битно што ќе не окупираат татарите кога нема да можат долго време да не држат под окупација исто како и ние што не можевме нив. А и Турциве ваљда нема вечно да штрајкуваат. :)

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Менталитетот наш не следи насекаде, и изгледа ќе не следи засекогаш.

Секогаш кога проверувам, водиме се додека не дојдат последните 10-20 минути и од нас ни трага ни глас. Само тие мавтаат и оп, поенче за блгарчетата.

Штета што уште не можам да удрам некое влијание ама наскоро наскороо ... :)

F

FuckYouAll

Гостин
Кренав 15 и ојдов да мавам за Македонија и скроз се исцицав, за 10 мин 80 денари потрошив само за лечење.
Ако е расположен некој дека даде некој денар, за да не работам со 12 здравје во Македонија.

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/4290374

С

Спенсер

Гостин
дечки дај нека ми прати некој билет за да се преселам у источна МКД... ке му пратам пари...

ник makedonero

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
дечки дај нека ми прати некој билет за да се преселам у источна МКД... ке му пратам пари...

ник makedonero
Зашо у Источна? Шо ќе праиш таму, па нели е окупирана?
Иначе кај и да е ни отиде и Повардарие... баш сега гледам, па повече Хрвати се борат за бугарите отколку самите бугари...

П.С. У Реал Лајф ние повеќе сме со Хрватите отколку со Србите, шо вака обратно овде во играва?

С

Спенсер

Гостин
Иначе кај и да е ни отиде и Повардарие... баш сега гледам, па повече Хрвати се борат за бугарите отколку самите бугари...

П.С. У Реал Лајф ние повеќе сме со Хрватите отколку со Србите, шо вака обратно овде во играва?
У западна мислев :)

па хрватите се во сојузот со грците... затоа :)

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136

Тоа е, и јас повеќе ги ценам хрватите во РЛ него србите, али на ерепбулик хрватите ги мрзим исто колку и грците и бугарите.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Како може „у реал лајф“ да ѓи цените Хрватите повеќе од Србите из бијонд ме. :kesa:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Не мешајте бе РЛ со играва.... :/
И со бугарите можевме,и ние бар сакавме да бидеме сојузници само што они нејќеа е друга работа.

Искрено ептен глупа испадна ситуацијава,влеговме у војна со нив ради Турците,а сега они штрајкуваат и тоа како им ја олеснуваат работата на Бугарите,Грците и останатите ЕДен членки.... Админите ко по обичај немаат слух за играчите.
Во ептен незавидна ситуација сме ставени.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ми треба карта за да се преселам во Западна Македонија. Ако може некој да ми прати, ќе му вратам пари.. Бев во источна Македоноја, сега сум во западна Србија.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Не мешајте бе РЛ со играва.... :/
И со бугарите можевме,и ние бар сакавме да бидеме сојузници само што они нејќеа е друга работа.

Искрено ептен глупа испадна ситуацијава,влеговме у војна со нив ради Турците,а сега они штрајкуваат и тоа како им ја олеснуваат работата на Бугарите,Грците и останатите ЕДен членки.... Админите ко по обичај немаат слух за играчите.
Во ептен незавидна ситуација сме ставени.
ако се сигурни турците во она што го велат требаше да се размисли што понатаму со еМакедонија.....логичен е ваков редослед знаејќи дека сојузот на еМакедонија е кревок со останатите,пресна држава со не толку јаки играчи......сега касно е за такви работи ќе треба да се помачиме само до кога...

Член од
27 март 2007
Мислења
735
Поени од реакции
316
Прашање: Почетник сум и не се разбирам многу од играва. Доколку работам со минимална енергија дали ќе добивам помала плата од работодавецот и дали тоа драстично ми влијае на економскиот скил?
Бидејќи сум во Повардарие, сакам да станам камиказа, за колку-толку да и помогнам на еМакедонија со тоа што ќе и наштетам на ебугарија.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ахам... бугарите не притиснаа и тоа јако и сега отворен апел до сите еМакедонци, кои не се вработени во некоја војска или паравојска:

Доколку бугарите не освојат а најверојатно ќе не освојат... помогнати од грчката мастер кард... апелирам до сите да си стават еден од овие два аватари:

И да работат со 20 здравје во бугарските фирми така ќе им направиме штета на нив а добиените левови разменувајте ги за злато, кое после ќе го донираме за востание и ослободување на Македонија.

Со среќа!!!

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Значи да си дадам отказ од македонската фирма и што е можно со понизок хелт да работам така? Бугарот може да ме отпушти после 3 дена или тоа важи само за мене ако сакам да дадам отказ?

Kajgana Shop

На врв Bottom