Камерите и радарите на МВР ставени во функција + презентирана „Пази радар“ апликација

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Меч со две страни, но замислете колку позитивно ќе влијае ова на стапката на криминалитет, замислете дека некој ве ограбил и ви ја срушил цела иднина... ви го уништил цел живот и го собрал она кое грижливо сте го штеделе... сега замислете како само после час време со помош на овие камери полицијата го апси него а украденото ви се враќа...

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха добар виц :)
сепак МВР нема опрема како во ЦСИ филмовите

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха добар виц :)
сепак МВР нема опрема како во ЦСИ филмовите
Ако се зеленееш ко надуван шут на мојот пост, да ти кажам дека доволна е и камера со квалитет не појак од обична web cam за да се пронајде осомничениот или осомничените кои по дифолт имаат полициски досиеа.

смеј се до утре сега

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Меч со две страни, но замислете колку позитивно ќе влијае ова на стапката на криминалитет, замислете дека некој ве ограбил и ви ја срушил цела иднина... ви го уништил цел живот и го собрал она кое грижливо сте го штеделе... сега замислете како само после час време со помош на овие камери полицијата го апси него а украденото ви се враќа...

Mene me " zakrpija " za nova godina , policijata ( alfite ) gi fatila za 20 min , se mi vratija , no parite ne mi gi vratija ( siguren sum deka alfite praznuvale bogato ) , fatenite gi proglasija za bezdomnici i .... i shto ?
Stvarno , custvoto na nemok e grozno .

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586

Mene me " zakrpija " za nova godina , policijata ( alfite ) gi fatila za 20 min , se mi vratija , no parite ne mi gi vratija ( siguren sum deka alfite praznuvale bogato ) , fatenite gi proglasija za bezdomnici i .... i shto ?
Stvarno , custvoto na nemok e grozno .
Да но сигурно во тебе не си носел некоја голема сума на пари која искрено е невозможно да се потроши за таков краток период, а методите на мвр за да направат некој да открие каде скрил купче пари ни се познати од поодамна :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во врска со тие што шишкале на пешачки, ќе продолжат да шишкаат досега и како што не плаќале досега нема да плаќаат и отсега, како што кажа Xak. :smir: А и овие џепарошите и останати ситни криминалци како што кажа досадно, ќе ги фатат, тој веќе ќе ја има предадено стоката (мобилен, пари) и што ќе му направат?

Пак тебе скршен меракот поради украдениот телефон, него ќе го пуштат после два дена (сигурно ќе кажат „абе психијатриски случај/бездомник/ваков/таков, што да му правиме?“) и пак сè ќе си остане по старо. Ти ошурен тој на слобода. Треба менталитетот на народот да се смени, додека не се среди тоа ни камери ни чуда нема да помогнат. А да не се лажеме исто така, џепчии и слични ситни криминалци има и во големите метрополи.

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Пак тебе скршен меракот поради украдениот телефон, него ќе го пуштат после два дена (сигурно ќе кажат „абе психијатриски случај/бездомник/ваков/таков, што да му правиме?“) и пак сè ќе си остане по старо. Ти ошурен тој на слобода. Треба менталитетот на народот да се смени, додека не се среди тоа ни камери ни чуда нема да помогнат. А да не се лажеме исто така, џепчии и слични ситни криминалци има и во големите метрополи.

Ima edna cudna rabota , mene barem mi e cudna . Policijata ne intervenira ako sumata e pod 6 000 den . , taa cifra im e reper dali treba da interveniraat ili ne .
Ako mobilniot , ili bilo shto e star i ne vredi poveke od 6 000 den , ti ne mozesh da ocekuvash pomosh od policijata , niv " ne im se isplati " da gonat kriminalci za tolku sitno .

Inaku , jas mislam deka treba prvenstveno da se investira vo edukacijata kaj mladite , vo ekonomijata , vo zivotniot standart .
Prosecen SHveganec , vo princip , ne krade mobilni , dukani , kladilnici , ne zatoa shto ima kameri po ulicite na negoviot grad , tuku zatoa shto ima standart , zatoa shto e obrazovan , emancipiran .Pa zarem se toa , celoto negovo steknato renome i ugled da gi zagubi zaradi 10 000 evra od nekoja Banka , da bide uapsen i osuden za 200 evra od nekoj Dukan , 800 evra i od Kladilnica , zaradi za eden mobilen od 50 evra ?

Ej , shahtite od ulici gi kradat , reshetkite od pred vlez , onie na koj treba da ja iscistish kalta , vleguvaat vo podrumi i kradat kompir , zimnica . Malku nedostiga vo celata situacija da me ubedat deka sme Bugari ( taka beshe vo Bugarija svoevremeno ) , ma ne Bugari , tuku pobugari i od Bugarite .

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Патем кога ќе се спомне снимање оние со гревови на душите први креваат бунт..
Одлично срочено.
Или народски кажано кој си ја има мувата на капата вика иш.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44

Ima edna cudna rabota , mene barem mi e cudna . Policijata ne intervenira ako sumata e pod 6 000 den . , taa cifra im e reper dali treba da interveniraat ili ne .
Ako mobilniot , ili bilo shto e star i ne vredi poveke od 6 000 den , ti ne mozesh da ocekuvash pomosh od policijata , niv " ne im se isplati " da gonat kriminalci za tolku sitno .

.

сакаш да кажеш да купиме мобилен поскап од 6000 за полицијата да ни го бара ? да го најде и да си го користат они ?
ма јок кје користам најевтина конеска копија

забегавме од темата...
камерите се поставени за сообраќајот..
до негде се ок, би биле уште по ок, ако казните се по наш стандард, ако некој дел од парите одиде за нови патишта со помалку дупки и слично, и да штое најбитно подобро камера него оние наши говеда од џандари што иако си поминал на жолто те убедува дека било црвено и си добиваш казна...

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
забегавме од темата...
камерите се поставени за сообраќајот.....

Pogore imash deka go snimaat i kejot - Kocekabana .........
Shto toa reguliraat , vodniot soobrakaj ?:nesvest:

Jas sepak mislam deka glavnata ideja na proektot e da se soberat shto poveke pari od graganite , da go polnat budzetot od koj zimaat plati , i nishto poveke .

Искуствата од соседството говорат дека станува збор за исплатлива инвестиција во секој поглед, па дури и финансиска. Надлежните велат дека во Софија, само од казните за возачите што минале на црвено светло, во првите седум месеци било вратено секое инвестирано евро.

Ti ukrale nekogash , akomulator , gumi ....... , ne , nikogash nema da gi dobiesh nazat , no kazna ima da platish , snimen si , nasmej se .

Меѓутоа камерите кои се поставени и кои експресно се поставуваат, според нивниот распоред нема да го контролираат само сообраќајот. Нивните снимки, очигледно, ќе послужат како доказен материјал за цела серија новоизмислени прекршоци кои оваа влада ги измисли за полнење на буџетот: пушење, фрлање отпадоци, прекршување јавен ред и мир... .

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Сте се запнале за тоа ако ви украдат нешто...
што сакате камери насекаде ? пред секој влез ? во секој подрум ? во вц во шолја ? и се тоа државата да регулира ? таков систем што ќе регулира толку многу камери ниту постоел ниту кје постои...

ако сакаш да си го зачуваш твоето никој не ти брани сам да си ставиш свои камери... се буните за вашето, сакате некој да го снима, да пази на тоа, а во маркет ви пречат камерите, ви ја нарушувале приватноста. Па и маркетот е нечива сопственост, некој вади леб од тоа, и има да ве снима и звук ако сака ќе ви снима да види дали прдите у маркет. нема веќе тито... секој си гледа за себе... па ако пчекувате нешто од државава наша усрана, само по темиве ќе сереме по цел ден и па ќе ни крадат гуми, коли, патики и се...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Патем кога ќе се спомне снимање оние со гревови на душите први креваат бунт.
Ах,колку прекрасна логика...
Крив си додека не се докаже дека не си...ццц...
Ќе постирав баш од англиски весници што кажуваат околу искуствата и колку рајата се “свестила“ после поставувањето камери...:tapp:
Но англиски не смеело да се користи следело бан и слично...

Секако искуствата покажуваат нешто друго а тоа дека ваквите чекори се само почеток...

Одлично срочено.
Или народски кажано кој си ја има мувата на капата вика иш.
Денови ли се денови робовски маки големи...

Роди се човек - роб биди
роди се човек - скот умри
скотски цел живот работи
за други, туѓи имоти.

Нижи си синџир железен
околу вратот наведен...

:tapp:

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
ако сакаш да си го зачуваш твоето никој не ти брани сам да си ставиш свои камери... се буните за вашето, сакате некој да го снима, да пази на тоа, а во маркет ви пречат камерите, ви ја нарушувале приватноста.

Тоа не е вовед во анархија ?
Јас него не му давам пари за плата , сам ке чувам , судам , бранам , наплакам , значи не треба данок да плакам .... нели ?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
МВР засега нема одговор на овие прашања. Не открива ниту од која фирма ги купиле камерите, ниту колку ги платиле. Велат дека тоа било класифицирана информација.
Класифицирана информација :tapp:
Како бе трошењето на моите пари да е класифицирана информација? Нели има едно нешто што се вика ЈАВЕН тендер. Зашто се нарекува Јавен? Знаеме од кај купуваме оружје не знаеме од кај купуваме камери.
Или да беее... па и јас глуп... ако се каже фирмата опозицијава одма ќе ја поврзе со некој од власта па после пак ќе треба да ја отргаме македонскава јавност со некаков конфликт со јужниот сосед и патриотизмот или пак фрлањето лопати за 2км пат помеѓу две села.
И ај после Acid пак поставувај слики од раскопани улици, абе се имаме на снимка бе, кај со такви стари слики. Се прават патиштаа..(малце забегав од темава на крај али онака ми дојде инспирација).

Kajgana Shop

На врв Bottom