Agnelli: "U Interu su nervozni zbog nove istrage"
Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli kaže kako su u redovima Intera nervozni, budući da u talijanskom nogometnom savezu trenutno preslušavaju nove snimke telefonskih poziva i prikupljaju nove dokaze za nastavak slučaja Calciopoli, koji već godinama utječe na talijanski nogomet.
Juventus je kao rezultat ovog skandala izgubio osvojene naslove prvaka Italije iz 2005. i 2006. godine, a onaj iz 2006. godine je kasnije predan Interu. Međutim, nakon toga su se pojavile sugestije kako ni Inter nije u cijelom slučaju ostao čist, a Paolo Bergamo, koji je u to vrijeme delegirao suce u Serie A, je također jednom prilikom izjavio kako je kaznu zaslužio i Inter.
Talijanski savez je ove godine ponovno otvorio istragu nakon što su im iz Juventusa dostavili nove snimke telefonskih razgovora. Iz Juventusa traže da se Interu oduzme naslov prvaka iz 2006. godine i da se on ne dodjeli nikome, kao što je bio slučaj sa onim iz 2005. godine.
Predsjednik talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete je rekao: "Naši odvjetnici prikupljaju transkripte telefonskih poziva koji su nedavno predani sudu u Napulju kao dokaz u suđenju Calciopoli. Oni će biti poslani državnom tužitelju na procjenu. Ukupno smo primili 228 CD-ova prema kojima treba napraviti transkripte."
Predsjednik Intera Massimo Moratti je ovog tjedna rekao: "Vidio sam da direktori Juventusa i predsjednik saveza Abate izgledaju prilično sretno nakon njihovog sastanka. Jasno je da su na istoj strani, ali ja ne trebam ništa pitati Abatea."
Agnelli vjeruje kako Moratti ima razloga za strah: "Očito je da je Moratti nervozan. Što se nas tiče, mi nemamo nikakvog razloga biti nervozni ili ljuti. Vrijedi li isto za Inter? Ne znam. Ja se koncentriram samo na ono što se događa u Juventusu. Mi smo mirni. Mi znamo što dokazi govore, u savezu to također znaju, tako da u dobroj vjeri očekujemo njihovu presudu. Što se mene tiče, između Intera i Juventusa vlada jedan opušten odnos. Znate činjenice. Na osnovi novih snimaka, jasno je kako su i čelnici Intera razgovarali sa službenicima koji su delegirali suce. Stoga, Scudetto iz 2006. godine ne treba biti dodijeljen nikome."
веќе стануваат досадни овие работи