- Член од
- 13 август 2009
- Мислења
- 9.547
- Поени од реакции
- 5.772
Кај мене има...Ај малку офф, да не ја скинаа спортклуб на телекабел? Цел ден нема денес.
Кај мене има...Ај малку офф, да не ја скинаа спортклуб на телекабел? Цел ден нема денес.
Знам дека е за плати али мислев нешто слично некој сличен финансиски план.тоа селари кап е за плати али од 2012 се воведува финансиски fair play односно еден тим може да потроши за трансфери онолку колку што ке има заработка освен City што нема да може веке да троши толку и многу други клубови кој работат секоја година со загуба и што имаат големи долгови како Манчестер,Челзи... ке престанат да даваат толку големи пари за играчи
Е добро, од сезоната 1992/93 година Манчестер Јунајтед има освоено 11 пати премиер лига, а сите други тимови заедно имаат 7. Е тоа ако не е доминација не знам што е. Колку треба да имаат 17?ОК ако е така во ред е.... И да има и фанови на манчестер кој ќе пишат во темата за арсенал и тоа е нормално за мене. Ако мислиш дека лечат некои комплекси со тоа што одат во други фан клубови грешка си. Има и од други фан клубови кои пишуваат не само од Арсенал, но тоа што пишуваат незначи ништо што ти сакап да го наметнеш како комплекс. А и јас ретко пишувам во други теми за фан клубови (освен ако сакам да прашам нешто или силчно), а во последно време и послабо ги читам..... едино читам за инфо затоа што сакам да знам што се случува горе доле затоа што најбрзо ќе дознаеш за некој друг клуб тука а и неморам да барам низ нет.....
А за тоа болдот несакав да кажам дека гледаш од времето на роналдо туку дека Манчестер не бил баш толку доминантен како последниве 5-6 год. Правам моабет за последните 10-15 години. Точно е дека секогаш котирале високо али дека биле толку доминантни незнам баш......
Те молам демантирај ме со факти и ќе заќутам за секогаш.
Што тоа вие направивте пред да ги донесе Роман парите?
Што Манчестер Сити напраи пред да дојде шеиков?
Ако ми дадеш добри факти дека не сум во право со тоа што го зборам тогаш еве јавно кажувам дека нема ништо да кажам веќе против Челзи.
Клубовите ни се тапа, да, ама јас брат за тебе сум бренд; Кока кола.Така е, тапа сте вие и вашите клубови :icon_mrgr а ние сме тапа за реал, они са најаките...
Фала Богу, реално така е. Е сега, гледајќи ја моменталната состојба на Арсенал, конечно имаат повеќе среда со повредите годинава, очекувам многу повеќе од овој состав. Секој клуб си има политика, секој менаџер води сметка за наредните сезони и уфрлува млади фудбалери. НО, и Ферги го прави тоа.Ти кажа убаво вармастер... со тој тим од 2007/08 ние се боревме за титула, тогаш "сите беа деца" а вие го имавте Роналдо и Тевез... Така да нема зашто јас да си набивам комплекси кога ние реално последниве 5 години имавме послаб тим од вас... е сега доаѓа друго време, вашите стареат додека нашите доаѓаат во зенитот од кариерите може и арсенал ќе владее наредните 5 години кој знае..
исто ти пиша варматсер и што придонесе за слабите резултати во завршницата... имавме многу повреди, секоја година сме имале, оваа година е прва да влеземе во новата година со волку јак состав и волку малку повреди...
можеби навистина било до фитнес тренерот од кога го сменија барем јас гледам помалце дебилни повреди.
Човеку, ако не ти е јасно, и тоа е дел од градењето екипа. Не секогаш решава фудбалскиот квалитет, знаеш и самиот Некогаш е многу потребно на ментална фаза за да одлучи во резултатот. Тоа што го немаше тогаш во тимот, го има сега. Ќе се послужам со неколку цитати за да ти го доловам тоа, кое верувам дека ти е и тебе јасно.Не се праам луд, други ме праат. Не сам читал
Не е малце, никој нее кажал така, напротив, кажах ви, говорих пред 3 дена за Венгер и за рабоота шо га има завршено у Арсенал, а и претходно имам кажувано за тва. Ама сам си одговори на тва шо ме питаш, значи сте можеле да бидете први со незнам колко бода предност и сами да се заебате, можеле сте финале да играте, можеле сте до полуфинале да стигате, а слаби сте биле? Ај од тука на там дискутирајте со warmaster, договорејте се каков бил Арсенал и пишајте едно заедничко мислење.
У право си за другото, и јас нејќам милјардеере у Јунајтед, нејќам шеици, нафташе... Точно дека Јунајтед нее најдобар финансиски, ама ни за тва не се секирам, има них кој да ги спасе и у 90та минута.
--- надополнето ---
Братче, ти си паметен, зрел, си сфаќаш работте, ама как шо има газди шо сакат инстант резултате има и фанове шо не ги боле или не се свесни дали клуубо граде стадион или полски нужник, е тие се тие искомплексираните. Уште од почеток немора да значе за сите. Извини шо те навредих.
Типичен одговор на некој што нема факти и враќа само празни муабети...Немам намера да објаснувам на такви субјективни личности кои цело време серат по некого.А,извини вака,да не треба на глава да ви се качат фановите на Јунајтед и Ливерпул дека немате титули во ЛШ и дека имате многу помалку од нив во ПЛ?
Ама ако,можеш да кењаш уште некое време...па кога ќе го стигне Челзи на Арсенал и во тие ебани титули,тогаш има да ќутиш ко пичка.
Приказната е завршена од преги. Ама ајде да ти одговорам веќе коо питаш. У право си шо го кажуваш тва, а нели мислеш дека менталната спремност пред тва финале, пред таа предост, пред тие големи утакмици е била иста? Дури и помаленка, оти веќе се имале некое искуство веќе. Да кажеш дека е имало нешто сериозно, как повредата на Едуардо ќе кажам дека е океј. Маабето беше за тва дека Арсенал не се борил за титула тај период, а сепак пак одеше на таа цел, имаше предност, поволни позиции и слично. За мене нее оправдание дека Арсенал не сее борил за титули тие сезони заради тва шо е градил стадион. Комплексна работа е, не се објаснува така...Човеку, ако не ти е јасно, и тоа е дел од градењето екипа. Не секогаш решава фудбалскиот квалитет, знаеш и самиот Некогаш е многу потребно на ментална фаза за да одлучи во резултатот. Тоа што го немаше тогаш во тимот, го има сега. Ќе се послужам со неколку цитати за да ти го доловам тоа, кое верувам дека ти е и тебе јасно.
Big Sam said:
"Players like Vieira, Petit, Campbell and Keown would mix it anyway you wanted to mix it. They would say, "C'mon, what kind of game do you want to play?" and then completely dominate you."
"It caused anyone huge fear whenever you faced them because you wondered what way can we play to beat them."
Е тек после толку години на градење на тимот го гледам ова:'We are not bullied any more that's for sure'.
За ова вториов болд. Зарем тие ги нарекуваш фанови?
Брат нормално е дека ќе се борат. Ако не се надеваат и не се борат подобро нека не играат и нека чекаат да се вратат парите, па кога ќе ги вратат нека играат. Ако е така и послабите тимови нека не играат тогаш. што бараат тогаш евертон, сандарленд и другите. Впрочем така со борба се ствара искуството и со играње. А стадионот е причина за "слабиот" квалитет или неконкурентноста со зрели т.е. докажани играчи и задржување на моменталните добри. Секој што го прати Арсенал посаглам освен од менаџер јасна му е таа ситуација и понатака се разбираме, а и претходно.:smir:Приказната е завршена од преги. Ама ајде да ти одговорам веќе коо питаш. У право си шо го кажуваш тва, а нели мислеш дека менталната спремност пред тва финале, пред таа предост, пред тие големи утакмици е била иста? Дури и помаленка, оти веќе се имале некое искуство веќе. Да кажеш дека е имало нешто сериозно, как повредата на Едуардо ќе кажам дека е океј. Маабето беше за тва дека Арсенал не се борил за титула тај период, а сепак пак одеше на таа цел, имаше предност, поволни позиции и слично. За мене нее оправдание дека Арсенал не сее борил за титули тие сезони заради тва шо е градил стадион. Комплексна работа е, не се објаснува така...
Па морам да ги наречувам фанове, оти ако не, ме колат, ме бесат, ме праат Бугарин, ми ебат матер... Чисто, нека си мислат дека се фанове.
Имаше шанса Венгер да продава фудбалеере, некои и продаваше, имаше шанса и Цеск да го продаде за големи паари, да зема некој шо му треба. Парите за стадионо се собираа од други работи, а не од евентуалната продажба на Цеск. Па и Јунајтед е длго време у еден таков период, коо дозволува Македа да решава утакмица за титула... Да не се враќаме со исти маабете, кажааме за тва. Комплексна работа, не се објаснува така. Му беше потешко на Арсенал јасно е, се бореше за 2 титули-и титула и стадион, ама веќе коо имаа шанси и квалитет да бидат некое време високо, финале, полуфинале, се можеле и до крај. Па и млади деца, имат сили да трчат.Брат нормално е дека ќе се борат. Ако не се надеваат и не се борат подобро нека не играат и нека чекаат да се вратат парите, па кога ќе ги вратат нека играат. Ако е така и послабите тимови нека не играат тогаш. што бараат тогаш евертон, сандарленд и другите. Впрочем така со борба се ствара искуството и со играње. А стадионот е причина за "слабиот" квалитет или неконкурентноста со зрели т.е. докажани играчи и задржување на моменталните добри. Секој што го прати Арсенал посаглам освен од менаџер јасна му е таа ситуација и понатака се разбираме, а и претходно.:smir:
@V-United Никаде не реков дека Манчестер бил слаб и дека не се бори секоја година за титула, туку сакав да кажам дека од 96-97 некаде до 2005 Арсенал со Манчестер беа во "мртва" трка и дека двата тима се бореа за титула. Тоа што Арсенал неможеше да освои титула е последица на политиката на Арсенал, а не на доминантноста на Манчестер над Арсенал. Сепак пред Арсенал беа и Челзи, а некогаш и Ливерпул. Ако гледаме повеќе од Челзи сме срадале. И барселона немаше едно 5-6 години титула, па сега ела нека ги победи некој на ноу камп. Али тоа време Барса беше во транзиција. Се ствараше тим градени врз Чави, Иниеста, Меси, Пујол.......
Логика нула. Немој да мислиш дека намерно те пецкам и да те нервирам ама стварно паралелите што се обидуваш да ги извадиш се смешни.ај па ја да ви ги рачунам титулите од кога почнавте да играте на Емирати?