Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Aбе знаеш дека џабе се сите муабети на „оваа“ тема. Ако само Барса вреди во Шпањолска, тоа значи дека абрем еден тим вреди во Шпањолска, за разлика од Енглеска, џе нема нити један (ако веќе ја отера конверзацијата во таа инфантилна насока).

Крај краева, Средоземно е топло море. Како тргнала работава, побргу играч (заради жена му) ќе потпише за Малага, за да се сунча, него за Ливерпул, да носи капут и чадор и да биде пред испаѓање :)
E be alal da ti e, toa sakam da go slusnam, deka tamu odat deka ne e tolku jaka ligata kolku sto e toplo moreto i kolku sto e danokot za parite sto gi zemaat pomal od Anglija!

Ete toa e pricinata zosto begaat od Anglija vo Spanija i jas toa go znam, a site znaeme koja e lulkata na fudbalot, i kolku i da odat vo spanija igraci, premier liga ke ostane najinteresna i najgledana liga!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Не е.Сега да се игра утакмица Челзи-Атлетико,јас сум сигурен дека Челзи ќе ги здрви.

Тотенхем игра во ЛШ моментално,за информација.И го тепа европскиот шампион еднаш,а на Меаца му даде 3 гола.

Ете не мора Ливерпул да го споредуваш,ете го Сити.
Све во ред, ете и Валенсија на пример игра ЛШ, Атлетико е акутелен победник во ЛЕ.
Ако не се прајме луди како Чомбе од Ресен, и бидеме реални, падна квалитетот на појаките екипи, се подигна квалитетот на послабите и сите уствари дојдоа до некоај златна средина и затоа е најинтересна лигата, искрено Шпанска мене не ми е интересна особено сезонава и лани, пошто ретко се губат бодови, како фан на фудбал и натпреварување не ми е интересно да не се променува табелата цела сезона.

В

Вори

Гостин
Све во ред, ете и Валенсија на пример игра ЛШ, Атлетико е акутелен победник во ЛЕ.
Ако не се прајме луди како Чомбе од Ресен, и бидеме реални, падна квалитетот на појаките екипи, се подигна квалитетот на послабите и сите уствари дојдоа до некоај златна средина и затоа е најинтересна лигата, искрено Шпанска мене не ми е интересна особено сезонава и лани, пошто ретко се губат бодови, како фан на фудбал и натпреварување не ми е интересно да не се променува табелата цела сезона.
И пак ќе речам.Не е подигнат ни квалитетот на послабите екипи,колку што се мизерни и патетични појаките екипи.Па сфати како сакаш ти.

Дојде време Волвс и Сандерленд да го тепаат Челзи,дојде време ВБА да го тепа Арсенал,дојде време Ливерпул да губи од кого стигне....

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И пак ќе речам.Не е подигнат ни квалитетот на послабите екипи,колку што се мизерни и патетични појаките екипи.Па сфати како сакаш ти.
....
Со тоа мислев на Сити, Евертон, Њукасл, Тотнем (мада овие си одржуваат неколку сезони форма).
А дека е паднат квалитетот на појаките е паднат, Манутд коа дојде на Берба да се моли шо лани мислам беше најпцуен фудбалер во светот, или застарениот Челси, катастофалниот Ливпул.

В

Вори

Гостин
Ќе падне брука во ЛШ сезонава,има да се усрамат за сите пари англискиве екипи.Реално Манчестер ако направи нешто,другово е све тиња.
После овие изданија на Челзи не би ме зачудило Копенхаген да биде 1/4 финалист.После топло-ладно изданијата на Арсенал,не би ме зачудили Барселона да пука петарди на Ноу Камп.
Искрено лоша е моменталната ситуација со Ливерпул и Челзи,а Арсенал некако колку-толку се држи,само ќе видиме до кога.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со тоа мислев на Сити, Евертон, Њукасл, Тотнем (мада овие си одржуваат неколку сезони форма).
А дека е паднат квалитетот на појаките е паднат, Манутд коа дојде на Берба да се моли шо лани мислам беше најпцуен фудбалер во светот, или застарениот Челси, катастофалниот Ливпул.
Никој не се моли на Берба, секоја утакмица јас најмалце очекувам тој да даде гол, Чико и Нани ми делуваат секогаш најопасно. Кога не игра Бербатов овој вториов дава гол обавезно. А и можеби лани беше пцуен, дрво беше, се согласувам, ама сега има 14 гола дадено, не гледам зашо да се пцуе сезонава. Веројатно конкуренцијата си го створи своето. Тимската игра го заменува нападот да кажеме, ова е исто ко да речам кај вас дека ќе се крстите во Бензема до крајов на сезонава. :Р А факт е дека се поопасни Ди Мариа и Роналдо.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Jas zboruvam za najinteresna liga, a kvalitetot zosto e padnat obrazloziv pogore taka da dzabe da diskutirame ponatamu!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Повеќе хаотична е лигава него интересна. Ептен ме нервира и ова што некој тим има 19, некој 22 утакмици одиграно. :)
Нормално поинтересна е од Шпанија, овде годинава 5 екипи се во игра за титулата, ма да мислам дека Јунајтед, иако немаат некој ептен јак тим, имаат многу долга клупа, може Фергусон да ротира со послабите. Е сеа дали имаат тим за против јаки противници ќе се види во ЛШ.

Исто и за Арсенал важи. Не очекував да издржат до сега чекор до првиот(само нека не ме напаѓаат сеа топџиите, ништо лошо не мислам) . Дали пораснаа децата на Венгер, или другиве екипи у ПЛ се стварно многу слаби па Арсенал успеа да се задржи толку... и тоа ќе се види во ЛШ. Лошо што налетаа директно на Барса, али не се знае.... :)

Ливерпул... ах Ливерпул... посебна приказна. :( Годинава сакам Тотенхем да догура до далеку, т.е. пак да се пласира во ЛШ, што и не е невозможно со оглед на формата на Челзи. :)

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Не толку брзо!!!
И јас нејќам вака да пропаѓа еден клуб кој порано беше еден од подобрите,но ако во скоро време не се напраи целосен ремонт,од газда,преку директори,до тренер и пола играчи,ќе се деси тоа што им се има десено на други клубови.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.729
Поени од реакции
12.006
И јас нејќам вака да пропаѓа еден клуб кој порано беше еден од подобрите,но ако во скоро време не се напраи целосен ремонт,од газда,преку директори,до тренер и пола играчи,ќе се деси тоа што им се има десено на други клубови.
Е па газди и директори се променети....ваљда утре и тренер ќе променат а за играчи......за играчи ќе почекаме!!! Мада како тргнало не ќе е лошо пак од почеток да почниме со ремонт!!!!

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622

Не знам колку се точни податоците, ама читав на еден форум дека во последните 27 утакмици на гости, екипа предводена од Хоџсон има само 1 победа, а севкупно во ПЛ имал само 13 победи во гости. Катастрофа !

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Не знам колку се точни податоците, ама читав на еден форум дека во последните 27 утакмици на гости, екипа предводена од Хоџсон има само 1 победа, а севкупно во ПЛ имал само 13 победи во гости. Катастрофа !
Па минатите 2 - 3 сезони Фулам имаше само по 1 победа во гости цела сезона. Знам зашто во кладилница последни кола ги чекав секогаш 2ка, за да не останат без ниедна победа :pos:

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
ливерпул

--- надополнето ---

2012

Статус