Грчката армија со навредливи песни

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Види не е тоа мала предност, а за гориво еве кај им е Македонија, не верувам дека многу ќе се истрошат. Доста е да ни ја избомбардираат и оваа инфрструктура што ја имаме, одма ќе колабираме, не треба да се мачат да не убиваат. А и тоа дека ние Македонците ќе зовриеме, некако не ми е веројатно, премногу мирољубив народ сме, а и сулудо е земја како Македонија да се сили против воена сила каква што е Грција. Пред неколку години мислам дека беа рангирани како 13 та воена сила во свет, денеска се на 22 место http://www.globalfirepower.com/
Леле ама ми е страФ, еве цела недела се тресам не можам да се смирам, сила се гејците не е заебанција еј, 50 години од војна во војна одат, ударна тупаница на НАТО се. Види само каков покољ направија во Ирак...уствари не чекај, не беа во Ирак, во Авганистан изгледа беше кога потепаа 10000 талибанци за пола саат. Уствари не беше ни Авганистан, не сум нешто сконцентриран денес:toe:, не се појавија ни таму, ама затоа душата им ја вадат на Турците, сега скоро една корвета што случајно залута тешко настрада, коа грабнаа да ја бркаат, а бе пеш ја гонеа до Турција:pos2:.

Дај бе не се заебавајте, Грци и војска не одат заедно во иста реченица, нуркачи пееле, ј.јца големи. Да пееле под вода па стварно страв да ме фати:pos2:.

Шала на страна, најдобронамерно до сите што се залетаа да постираат „гејска сила„ делења, парчења и освојувања и што ја знам - супер време е надвор, дај засадете дрвце, ако сте на комп зезајте се на друга тема, било што е покорисно од тресење пред гејциве. Војна не е ни математика ни видео игра, ама со малце среќа тоа никогаш нема ни да го дознаете :wink:.

За случајов - ама никаква потреба нема од собирање и палење знамиња и не знам што. Единствено што може да бидне во таков случај е: собрани 20-на луѓе и брука (во најдобар случај) или „спонтано палење на гејско знаме„ од „несовесен поединец„ нормално (во најлош случај). Како и да е, некој „несакајќи„ ќе ги израмни сметките и автоматски ќе ја изгубиме предноста од моронсково однесување на комшииве.:uvo:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Нема врска патриот ил не тоа е ДОЛЖНОСТ!!!!

А ако рече не ќе биде оти се ПОКАКАЛ ете затоа:toe:

Ама ако знаеш што правеле педерите после балкански,па по нив,прва,втора светска,па граѓанската војна...ако знаеш што им правеле на македонците не би рекол НЕ,или едноставно ќе дозволиш да ти шетаат така,да силуваат жени,деца,да колат м??

Еве имаш фамилија во Скопје,или битола,ма сеедно..ќе чекаш да ти тропнат пред врата или...
Не викам дека нема никој да се влезе во борба.Но голем дел би се покакале.Грција што се не ни прави и пак сите одат за Солун на шопинг,пак сите одат на Халкидики.Се виде колку има патриоти во Македонија во 2001.Во Кавадарци скоро сите се криеа по домовите ретко кој отиде во војска.

Z

zmej gorjanin

Гостин
фантомите се од виетнаска ера,и не е војната само бројки,ова сето ќе биде против македонија од тие за поддршка ембраерот мислам дека ембраерот во аргентина...на поправка од САМ

Од антиаиркрафт ќе се користаат само мобилните,тренажните верзии не користат...баш многу,

А баш да ги видам Блок52...патем повторно искалкулирај дали може грција подолго од 3 месеци да ја употребува авијацијата???

И види ќерата бе во југославија дури и СТРАТЕГИСКИ бомбардери и ЈДАМ муниција се користеше па пак уништија само 14 тенкови-а исфрлија над 50 000 парчиња муниција(грците немаат ЈДАМ,а и немаат толку оружје),и ти кажав веќе ќе се знае така да нема тука мирен немирен народ-или одиш на фронт или метак,чунки додека пасивните мерки ги држат(уствари уште киилометри пред граница ќе се забележи нивното движење),треба организација ,ВОЕНА СОСТОЈБА(не беше така во 2001ва)....јас не се сомневам во Квалитетот и професионалноста на нашата армија.

И посебно одма после агресијата ќе им шибнат санкции,веројатноста бугарите да се замешаат е голема оти сум 100% сигурен дека минимум 1 месец ќе им треба да навлезат само 40-50 км..еве до битола-оттука урбана борба.... и герила..

Јас не знам како тоа така авијација имаат и ајде страв и параноја....што се они МАРСОВЦИ??

И се разбира Грција многу Убаво знае дека каков бил напад врз која било држава ќе значи тропање на ИЗВРШИТЕЛОТ на букурешкиот на врата.

Најмалце на грција и одговара ПРОМЕНА на ГРАНИЦИ Затоа и Косово не го признаваат,а веројатноста дека ќе го блокираат и не е така мала.
Не се сомневам дека тоа што го кажуваш е точно. Сепак муабетот е хипотетички и под услов како две завојувани страни да се само Македонија и Грција. И дали ти тоа сериозно ми кажуваш дека ние би можеле да издржиме три месеца бомбардирање од страна на Грција. Барем ако ништо друго, сите позначајни инфраструктурни објекти кои се од непроценливо значење за економијата ќе бидат уништени и ние ќе бидеме осакатена земја со години, сликата ќе биде нешто налик на Либан кога Израел почна да ги бомбардира пред неколку години. А реално шансите да се случи таква војна се еднакви на нула, пред се поради фактот што НАТО нема да дозволи такво нешто и поради други одредени балкански фактори како што е Турција, а и самата Грција не е до толку луда да си ја ризикува својата судбина.

Тоа дека Бугарите ќе се замешаат не се сомневам, они и да знаат дека ќе претрпат големи штети пак ќе се замешаат, не за друго ќе имаат после со што да го тапат. Како они се бореле да не спасат а ние сме биле србокомунисти со промити мозоци кои што сме и го свртиле грбот на мајка Блгарија. Второ тука е Турција, која едвај чека Грција да направи некој непромислен чекор. Не дека они нешто на нас се палат да не бранат, него ептен си ја имаат рчката со Грците, и тоа би им се видело како одлична прилика да ги истрескаат од земја. А и самиот си кажа дека промена на границите на Грција не и одговара, на Грците им одговара Македонија да опстане во овие граници, затоа што преку звземање на Македонија, Албанија или Бугарија ќе претставуваат закана и за Грција. Пред се поради фактот што Грција држи земја кои овие две претходно наведени си ја сметаат за своја.

Не за таквите МЕТАК!!!
Со ова и јас се согласувам, плус избегнување да и служиш на државата кога таа ќе те повика е казниво дело со закон. Само ај ќе ти кажам еден податок од 2001 кога се вршеше мобилизација. Таткото на една моја другарка е воен доктор. Тој беше во состав на една медицинска комисија која требаше да ја утврди способноста на регрутираните дали се спремни да одат во војна. Хахха нема да ти се верува ама човеков денеска е сопственик на неколку стана во Скопје. И знаеш зошто? Затоа што доста луѓе кои требаше да отидат на фронт го поткупуваа со 3000 - 4000 евра само да ги прогласи за неспособни, па сега ти од тука заклучи си самиот на кое ниво е борбениот дух на Македонците.

Леле ама ми е страФ, еве цела недела се тресам не можам да се смирам, сила се гејците не е заебанција еј, 50 години од војна во војна одат, ударна тупаница на НАТО се. Види само каков покољ направија во Ирак...уствари не чекај, не беа во Ирак, во Авганистан изгледа беше кога потепаа 10000 талибанци за пола саат. Уствари не беше ни Авганистан, не сум нешто сконцентриран денес:toe:, не се појавија ни таму, ама затоа душата им ја вадат на Турците, сега скоро една корвета што случајно залута тешко настрада, коа грабнаа да ја бркаат, а бе пеш ја гонеа до Турција:pos2:.

Дај бе не се заебавајте, Грци и војска не одат заедно во иста реченица, нуркачи пееле, ј.јца големи. Да пееле под вода па стварно страв да ме фати:pos2:.

Шала на страна, најдобронамерно до сите што се залетаа да постираат „гејска сила„ делења, парчења и освојувања и што ја знам - супер време е надвор, дај засадете дрвце, ако сте на комп зезајте се на друга тема, било што е покорисно од тресење пред гејциве. Војна не е ни математика ни видео игра, ама со малце среќа тоа никогаш нема ни да го дознаете :wink:.

За случајов - ама никаква потреба нема од собирање и палење знамиња и не знам што. Единствено што може да бидне во таков случај е: собрани 20-на луѓе и брука (во најдобар случај) или „спонтано палење на гејско знаме„ од „несовесен поединец„ нормално (во најлош случај). Како и да е, некој „несакајќи„ ќе ги израмни сметките и автоматски ќе ја изгубиме предноста од моронсково однесување на комшииве.:uvo:
Вака кога те читам страшно многу ме потсеќаш на еден другар кој сега си отиде за Америка. Не знам дали е ова некој типичен македонски менталитет да се курчиш и да си ги потценуваш противниците, а кога ќе дојде време за дела, кукаш и ја бараш кривицата кај друг.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Не се сомневам дека тоа што го кажуваш е точно. Сепак муабетот е хипотетички и под услов како две завојувани страни да се само Македонија и Грција. И дали ти тоа сериозно ми кажуваш дека ние би можеле да издржиме три месеца бомбардирање од страна на Грција. Барем ако ништо друго, сите позначајни инфраструктурни објекти кои се од непроценливо значење за економијата ќе бидат уништени и ние ќе бидеме осакатена земја со години, сликата ќе биде нешто налик на Либан кога Израел почна да ги бомбардира пред неколку години. А реално шансите да се случи таква војна се еднакви на нула, пред се поради фактот што НАТО нема да дозволи такво нешто и поради други одредени балкански фактори како што е Турција, а и самата Грција не е до толку луда да си ја ризикува својата судбина.

Тоа дека Бугарите ќе се замешаат не се сомневам, они и да знаат дека ќе претрпат големи штети пак ќе се замешаат, не за друго ќе имаат после со што да го тапат. Како они се бореле да не спасат а ние сме биле србокомунисти со промити мозоци кои што сме и го свртиле грбот на мајка Блгарија. Второ тука е Турција, која едвај чека Грција да направи некој непромислен чекор. Не дека они нешто на нас се палат да не бранат, него ептен си ја имаат рчката со Грците, и тоа би им се видело како одлична прилика да ги истрескаат од земја. А и самиот си кажа дека промена на границите на Грција не и одговара, на Грците им одговара Македонија да опстане во овие граници, затоа што преку звземање на Македонија, Албанија или Бугарија ќе претставуваат закана и за Грција. Пред се поради фактот што Грција држи земја кои овие две претходно наведени си ја сметаат за своја.

Со ова и јас се согласувам, плус избегнување да и служиш на државата кога таа ќе те повика е казниво дело со закон. Само ај ќе ти кажам еден податок од 2001 кога се вршеше мобилизација. Таткото на една моја другарка е воен доктор. Тој беше во состав на една медицинска комисија која требаше да ја утврди способноста на регрутираните дали се спремни да одат во војна. Хахха нема да ти се верува ама човеков денеска е сопственик на неколку стана во Скопје. И знаеш зошто? Затоа што доста луѓе кои требаше да отидат на фронт го поткупуваа со 3000 - 4000 евра само да ги прогласи за неспособни, па сега ти од тука заклучи си самиот на кое ниво е борбениот дух на Македонците.

Вака кога те читам страшно многу ме потсеќаш на еден другар кој сега си отиде за Америка. Не знам дали е ова некој типичен македонски менталитет да се курчиш и да си ги потценуваш противниците, а кога ќе дојде време за дела, кукаш и ја бараш кривицата кај друг.
:pos2::pos2::pos2:
Нити се курчам нити потценувам, само ти кажувам да си ја намалиш таа паранојата - 20 морони во неправилен ешалон тресат глупости и место да ги подебаваме и да фаќаме сеир ти веќе ја изгуби пола Македонија:toe:?

Во принцип не одам во лични дискусии, ама кога веќе си подготвен да даваш квалификации на форумџии, еве еден реален заклучок врз основа на твоите постови:
дечко, без навреда, ама „војувањево„ не ти лежи, :baeh:. Според тебе, доволно е 2-3 математичари да пресметаат кој колку оружје има, да удрат една калкулација и да се прекрои светот -не сум многу по видео игрите, ама со такво сфаќање на војувањето тешко и таму прво ниво да поминеш:nenene:

П.С. А за „времето за дела„ ич да не се секираш. Статистички, секоја втора генерација (а горе-долу и ние тука припаѓаме) има шанса „да се докаже со дела„, сакал ти или не, многу веројатно e и ти/тој/таа да имаш/има прилика ;)

Z

zmej gorjanin

Гостин
:pos2::pos2::pos2:
Нити се курчам нити потценувам, само ти кажувам да си ја намалиш таа паранојата - 20 морони во неправилен ешалон тресат глупости и место да ги подебаваме и да фаќаме сеир ти веќе ја изгуби пола Македонија:toe:?

Во принцип не одам во лични дискусии, ама кога веќе си подготвен да даваш квалификации на форумџии, еве еден реален заклучок врз основа на твоите постови:
дечко, без навреда, ама „војувањево„ не ти лежи, :baeh:. Според тебе, доволно е 2-3 математичари да пресметаат кој колку оружје има, да удрат една калкулација и да се прекрои светот -не сум многу по видео игрите, ама со такво сфаќање на војувањето тешко и таму прво ниво да поминеш:nenene:
Дечко војувањето беше конструирана воена ситуација, како би се справиле ние против Грците, не си ми го прочитал целиот пост, а и од каде заклучи дека ме фати параноја живти се.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Да им онадам се најмило на Грците.

Ги молам да ме извинат.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Дечко војувањето беше конструирана воена ситуација, како би се справиле ние против Грците, не си ми го прочитал целиот пост, а и од каде заклучи дека ме фати параноја живти се.
Од истото место од каде што ти заклучи дека „Вака кога те читам страшно многу ме потсеќаш на еден другар кој сега си отиде за Америка. Не знам дали е ова некој типичен македонски менталитет да се курчиш и да си ги потценуваш противниците, а кога ќе дојде време за дела, кукаш и ја бараш кривицата кај друг„.:baeh:

Се зезам малку, нормално :smir:, очекував на оваа тема нешто друго, не воени ситуации, ама ајде веќе кога сме таму, еве една работа за размислување (мора да излагам, ама можеби ќе продолжиме подоцна:wink:):
1. ЗОШТО? Секоја војна, мора да има цел/интерес. Која корист би ја имале гејциве од нас?
2. Бр.1 не е важен. Територијата треба да се освои и ЗАДРЖИ. Како мислиш да го направат тоа? (Стварно се брзам, ќе се осврнам само на задржувањето) Еве ги тука се, не е битно како, Македонија е нивна провинција, КАКО побогу ќе се справат со тоа? Треба луѓе, треба средства за нив, а тоа се ПАРИ, пари кои ги немаат. Ќе земаат од народот? Не е ова 19 век житото да е на нива а грошевите под перница.
Понатаму, имаш 2 милиони луѓе ( а со нашите во Егејот + албанците мноогу повеќе) потенцијални гемиџии кои ти се рак рана во државата. НЕМА граница до Солун, Атина,...(ова не важи само за грците туку и за другите комшии кои сонуваат да се „големи„:wink:), кој и како ќе спречи кревања во воздух низ цела таква држава???
Никој нормален не би си земал таква беља, ни хипотетички ни во пракса.

Го упропастив и максимално го скратив постот, има уште многу за пишување (кога веќе одиме хипотетички, нормално, макар што уште мислам дека не е за во оваа тема) ама мислам дека поентата може да се долови.

Поздрав и се читаме.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Запаљено неколико застава Грчке у Гњилану

Група Албанаца запалила је данас неколико застава Грчке у центру Гњилана, реагујући тако на увредљиве испаде грчких војника у Атини током параде поводом националног празника Грчке.
Током војне параде у Атини поводом обележавања Дана независности 25. марта, припадници грчких оружаних снага узвикивали су слогане против Македонаца, Турака и Албанаца.

"Они су Скопљани, они су Албанци, направићемо нову одећу од њихове коже", био је један од расистичких слогана, пренео је грчки дневни лист "Елефтеротипиа".
Приштински медији преносе да спаљивање државних застава Грчке представља побуну против националистичких и расистичких скандала грчких војника у Атини. Међу онима који су спаљивали заставе било и ветерана "Ослободилачке војске Косова".
Амбасадорка Грчке у Скопљу Александра Пападопулу се извинила за скандал грчких војника према Албанцима и Македонцима.
"Овај инцидент је изолован и не треба га схватити изван његових размера. Они ће бити кажњени, а инцидент не одражава став и менталитет грчког народа, казала је Пападопулу.

rts.rs

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Од истото место од каде што ти заклучи дека „Вака кога те читам страшно многу ме потсеќаш на еден другар кој сега си отиде за Америка. Не знам дали е ова некој типичен македонски менталитет да се курчиш и да си ги потценуваш противниците, а кога ќе дојде време за дела, кукаш и ја бараш кривицата кај друг„.:baeh:

Се зезам малку, нормално :smir:, очекував на оваа тема нешто друго, не воени ситуации, ама ајде веќе кога сме таму, еве една работа за размислување (мора да излагам, ама можеби ќе продолжиме подоцна:wink:):
1. ЗОШТО? Секоја војна, мора да има цел/интерес. Која корист би ја имале гејциве од нас?

2. Бр.1 не е важен. Територијата треба да се освои и ЗАДРЖИ. Како мислиш да го направат тоа? (Стварно се брзам, ќе се осврнам само на задржувањето) Еве ги тука се, не е битно како, Македонија е нивна провинција, КАКО побогу ќе се справат со тоа? Треба луѓе, треба средства за нив, а тоа се ПАРИ, пари кои ги немаат. Ќе земаат од народот? Не е ова 19 век житото да е на нива а грошевите под перница.
Понатаму, имаш 2 милиони луѓе ( а со нашите во Егејот + албанците мноогу повеќе) потенцијални гемиџии кои ти се рак рана во државата. НЕМА граница до Солун, Атина,...(ова не важи само за грците туку и за другите комшии кои сонуваат да се „големи„:wink:), кој и како ќе спречи кревања во воздух низ цела таква држава???
Никој нормален не би си земал таква беља, ни хипотетички ни во пракса.

Го упропастив и максимално го скратив постот, има уште многу за пишување (кога веќе одиме хипотетички, нормално, макар што уште мислам дека не е за во оваа тема) ама мислам дека поентата може да се долови.

Поздрав и се читаме.
Истребување на македонскиот народ.Сигурно ќе прават геноцид доколку би имало (а нема шанси) војна.

H

^HITMAN^

Гостин
Ајде бе другар организирај ти протест, јас ќе дојдам па макар и само јас и ти да сме таму.
Протестот е организиран во петок во 20.00 часот прег Грчка амбасада, па повели, не верувам дека ќе сме само јас и ти.:smir:

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Истребување на македонскиот народ.Сигурно ќе прават геноцид доколку би имало (а нема шанси) војна.
Има и многу други начини да се проба (не викам успешно, само да се проба:wink:) да се направи тоа, класична војна не е баш погодна за такво нешто. За употребата на еден од тие начини сме и ние сведоци денес, се сложуваш? :wink:

(А на страна тоа што многу низ историјата пробале да истребат цел еден народ, ама никој досега не успеал да го направи тоа. Тие што исчезнале, исчезнале заради себе, или заради виша сила).

Значи уште сме заглавени на првото прашање:smir:

B

Borg_Drone

Гостин
Значи Милошевич(тешкка психа) и Мицотакис т.е Србија и Грција се уплашија од Бугарија:)

Ова мене така ми изгледа.

Не е поради бугарија,туку поради фактот што Грција како ДРЖАВА неќеше да има Директна Улога во Распадот на СФРЈ.

Нејсе нив им одговара статус кво...со границиве,а агресија значи Промена:wink:
.
Не се уплашија, но не сакаа и војна они не го кажаа последниот збор во дипломатските процеси, еден е фактот а тоа е:дека поделба на Македонија немаше, зошто Бугарија не се согласи на тоа но и Бугарија си имаше двојни аршини, си водеа Бугарите своја лицемерна политика.
Во тие процеси беше вклучена и Бугарија, и Бугарија беше таа која не се согласи на поделба а ако сакаа да не поделат, ќе не поделеа без проблем.Само бевме среќни што испаднаа така работите.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Гледајте ги Албанците што прават. Грчките знамиња горат на секој чекор а ние?
Палењето знамиња е најкукавичката работа што можи некој да ја направи. Сигурно нема ние да паѓаме толку ниско и да палиме знамиња?!:helou:

Ако веќе треба нешто (а треба) да се преземи тоа се масовни (ама во вистинската смисла на зборот) протести, со кои ќе треба да му се промени ставот на Европските политичари, а не на Грчките (пошто Грците нема шанса да отстапат, а единствени кои можат да ги натераат во тоа се Европјаните). И секако Грција е само товар за ЕУ, може да се случи да ја исклучат од ЕУ зоната....

H

^HITMAN^

Гостин
Палењето знамиња е најкукавичката работа што можи некој да ја направи. Сигурно нема ние да паѓаме толку ниско и да палиме знамиња?!:helou:

Ако веќе треба нешто (а треба) да се преземи тоа се масовни (ама во вистинската смисла на зборот) протести, со кои ќе треба да му се промени ставот на Европските политичари, а не на Грчките (пошто Грците нема шанса да отстапат, а единствени кои можат да ги натераат во тоа се Европјаните). И секако Грција е само товар за ЕУ, може да се случи да ја исклучат од ЕУ зоната....
Палење на знаме е најрадикален, најсилен, најнавредувачки чин на искажување на омраза кон една цела нација или држава, наспроти педерско мирно протестирање и скандирање на peace пароли кога некој ти вика "Од твојата кожа ќе си направам облека". НЕ БИДИ ПИ*КА !!!
Така се чувствувам јас. Друг пат не земај си слобода да ми кажуваш мене што значи палење на знаме и каков чин е тоа. Кажи си ти што мислиш слободно, но не нареплика од мој пост.

Kajgana Shop

На врв Bottom