Евровизија 2010

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ми се свиѓа да ти кажам право, добра е, не е лоша песничкава! Не е нешто спектакуларно, ама онака не е лоша, певлива е! Може да пројде! :)

Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
За постот погоре, Молдавија на Евровизија во просек имаат секоја година добри песни. Мене една од најомилените песни од сите евровизии ми е од Наталија Барбу, моќна, оригинална песна, така да Молдавците се добри. А од оваа евровизија ми се свиѓа на Хрватска-Лако је све.

Член од
20 јуни 2009
Мислења
126
Поени од реакции
4
За Молдавија:
Интересна, певлива песна, брз ритам. За победа нема баш големи шанси, но мислам дека во финале сигурно влегува.

Оцена: 8/10

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Не видех никаде песната на Бугариjа. Еве и ја неја. Чудно зашто има толку други песни како Армениjа и така , а не сте разбрали која песен е избрана во Бугариjа.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.988
А зашо па мислиш дека ни е толку битно што песна има Бугарија? Ко боже сте многу добри на Евровизија па едвај чекаме да видиме што имате годинава, па се чудиш како никој до сега не ја постирал бугарската песна, лелеее чудо лол

И бтв, во форумов се пишува и зборува на Македонски не на Бугарски.

Него назад на темата: Ја ги преслушав песните од нашето полуфинале и искрено не ми се верува која катастрофа се сите лол Не дека нашава е нешто добра (ич не ми се свиѓа) ама незнам што толку на сите кладилници не ставаат последни и како тотални аутсајдери кога останативе не се ама БАШ НИШТО подобри од нас, дури мислам и во финале ќе влеземе, ставрно слаба конкуренција иаме!

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
Молдавија:
Не е многу впечатлива на прво слушање. Типична europop песна која би делувала за некои заразно, а во финале би поминала со впечатлив сценски настап.
Оцена: 6/10

Секако пофалби до иницијативава за анализа на песните. Бидејќи интересот сега е мал, предлагам анализата да продолжи со Екс-Ју земјите кои и онака се форсирани од нашиве медиуми. Подалечните земји може да ги анализираме кога ќе се зголеми еуфоријата, со тоа ќе ни бидат попознати. Да не заборавиме, ова е прва Евровизија во која ќе се гласа низ целото шоу.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
коа ке видиш џоле нема лоша песна , песната е исплукана повеке од фановите на влатче од типот ЗАШТО ДА ИДЕ ЏОЛЕ ЗАШТО НЕ ВЛАТЧЕ или зашто не Влатко лозановски туку Џоле...

Ај искрено која песна би ја пратиле од сите песни што беа понудени да се избираат ?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.988
песната е исплукана повеке од фановите на влатче од типот ЗАШТО ДА ИДЕ ЏОЛЕ ЗАШТО НЕ ВЛАТЧЕ или зашто не Влатко лозановски туку Џоле...
Песната е плукана од сите светски кладилници и на сите можни ранг листи е рангирана последна, нема блага врска тоа со фановите на Влатко.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Песната е плукана од сите светски кладилници и на сите можни ранг листи е рангирана последна, нема блага врска тоа со фановите на Влатко.
a кога македонија не била исплукана од "многу битните" светски кладилници ?

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
коа ке видиш џоле нема лоша песна , песната е исплукана повеке од фановите на влатче од типот ЗАШТО ДА ИДЕ ЏОЛЕ ЗАШТО НЕ ВЛАТЧЕ или зашто не Влатко лозановски туку Џоле...

Ај искрено која песна би ја пратиле од сите песни што беа понудени да се избираат ?
Нормално дека никоја од песните од последниов Скопјешит Фест не беа за таму. Музички најквалитетната песна која беше на В. Лозановски беше веќе преслушано за Евровизија (сетете се на Хрватска 2005) а исто и најфриковската „Џипси денс„ (Ерменија 2008).

Како и да е, со едно преслушување на сите песни може да се заклучи дека и главната Евровизија ќе биде најлошо досега, најлоша колекција на песни кои можело да се напишат.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.988
a кога македонија не била исплукана од "многу битните" светски кладилници ?
Е освен годинава и лани, останатите години не сме биле слаби на прогнози. XXL беа уствари на врвот, Каролина во 2007 исто котираше од 5то до 15то место на сите топ листи и кладилници, така да не е дека секогаш не ставаат на дното... Ама од друга страна па многу пати се покажува колку се грешни сите тие прогнози така да немора ништо да значи... Баш затоа прокоментирав - коа ги слушнав другите песни од нашето полу финале не ми се веруваше зашто толку слабо не рангираат кога останатите не се ама баш ништо поасални, нема една ок песна у цело полуфинале.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Само боки 13 за на евровизија дајте еднаш нека оди и ќе видите што ќе направи таму :helou:
Па искрено да ти кажам, ако има некоја песна ко онаа што му беше со Биг Мама, ќе биде Бум.Кога веќе не успеавме со најквалитетното од македонската музичка сцена, зошто да не пробаме со нешто како него?

Ја обожавав песнава кога излезе, а и сега кога повторно ја пронајдов, се уште го знам текстот на памет, многу слатка и убава песничка, штета што не победи, 2 место беше... :)

Еее, и оваа песнааа ми беше ептен преголем најголем хит! :)

Имаме ист вкус Марија :) Преубави песни.И ден денес ги слушам.

Навали народе, на официјалниот спот за нашата песна:

Пхах.Работава како смо се надали, добро смо и прошли.Не ми е јасно зошто направија спот.Кога се собираа шефовите на делегации во Осло, и кога ги носеа официјалните материјали, Макеоднија отиде со снимка од националниот избор.Значи на сите телевизии низ Европа, ќе се пушта снимката од националниот избор, а спотот веројатно ќе биде само за домашна употреба.Го направија, онака, колку да се каже, имаме спот...

Македонија намерно ги мести домашните избори за Еурогејсонг бидејќи ако не ги местиме ќе пратиме многу јака песна и 100% ќе сме прво место.

А да бидеш прво место тоа е трошок, немаме пари да организираме Еурогејсонг инаку до сега ќе имавме 4 пати освоено посебно со XXL што беа.
Овоа ти нешто иронија употребуваш или сериозен си??!

А се знае на што јазик ќе пее?
Ако отидеме со англиска верзија Џоко Танески ќе пее I've got the powerrr:music3:
М?:toe:
На македонски ќе пее.Видела жабата коњот кова потковици, па и она по неа.Виде МТВ дека Србија без ни еден англиски збор, неколку години по ред, освојува високи места, па ајмооо и ние по нив...

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
од србија е најдобра според мене :pipi: значи стварно имаат осет за бирање на песна за евровизија, а не ко нас :toe:

В

Вори

Гостин
од србија е најдобра според мене :pipi: значи стварно имаат осет за бирање на песна за евровизија, а не ко нас :toe:
Играш .!.?
Па Бреговиќ разочара комплетно,оваа му е најслаба песна досега во кариерата,сосема непотребно.Џабе срамење..

Kajgana Shop

На врв Bottom