Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
http://cultofghoul.blogspot.com/2010/03/shutter-island-2010.html

Прочитајте го review-во на еден блогерџија од Србија , прави паралела со Mystic River , кој не го гледал филмот , нека не чита , пошто има спојлери.Интересно е склопено , па не бидете мрзи , турите коментар.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
Ај pls кој знае пратете ми на ПП торент со добра снимка од Shutter Island или линк....

Фала однапред.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.064
Shutter Island тотално ме разочара. Очекував многу повеќе.

Ќе почнам од крајот, клише, веќе видено и прилично приглупо за таков режисер. Плус околу 25 минути се разглобуваше целата поента (т.е. крајот). А претходните 90 минути беа само влечкање низ слики, без никаква поврзаност. Апсолутно просечен филм беше ова за мене.
:\

Уште од 1950 се користи тој шаблон, тие клишеа што ги нарекуваш. Сите идеи се искористени, едноставно останува кој поуникатно ќе ги прикаже односно ре-прикаже. Ако бил 90 минути влечкање низ слики тогаш три-часовниот Fight Club е буквално потење? Филмот е за уживање, снимен на уникатен начин, посебно соновите и халуцинациите беа толку језиви, вивидни што на моменти ме потсети на Shining. Глумата беше надпросек. Незнам што друго фали за 2ипол часа уживање. За вкус не се расправам. Има филмови кои или ги сакаш или не, ама овој не е од тие. Изгледа ти здосадил жанрот. :smir:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Shutter Island тотално ме разочара. Очекував многу повеќе.

Ќе почнам од крајот, клише, веќе видено и прилично приглупо за таков режисер. Плус околу 25 минути се разглобуваше целата поента (т.е. крајот). А претходните 90 минути беа само влечкање низ слики, без никаква поврзаност. Апсолутно просечен филм беше ова за мене.
Се сложувам со целиот пост, немам што друго да додадам. Едноставно, слаб филм на Скорсезе. На ДиКаприо не му стои улогата, не е уверлив.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
за да не одам оф топик во друга тема,ме интересира дали Антихрист вреди да се гледа,многу прав се крена околу него,провокативен филм според многумина,но бидејќи мразам да с е водам по нешто извикано,да ве прашам вас дали вреди да си го потрошам времето на него...:helou:

и сакам да видите како Хју Лори ја добил улогата за серијата ,нема што човеков е неверојатен актер

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Green Zone -

надоврзување на трилогијата Борн, инвазијата со Ирак, WMD и сл.
подлабока анализа околу политичката позадина, некои го етикираат како антиАмерички.. .

мислам дека ќе излезе добар у целина.

M

marsovka

Гостин

Некој го гледал овој филм? Serbian film ili sprpski film :)
Второ го превртев нетот за да го симнам или гледам онлајн ако може по пп линкче ( не знам дали смее вакво барање нека ми прости модераторот)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444

Некој го гледал овој филм? Serbian film ili sprpski film :)
Второ го превртев нетот за да го симнам или гледам онлајн ако може по пп линкче ( не знам дали смее вакво барање нека ми прости модераторот)
Може да прашаш нема да им простам на тие што ќе ти одговорат :pos2:
Шала... значи знаете, одговори за ова по ПП, кој знае нека помогне да се најде филмот.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Знае некој нешто за овие филмови? Ко што гледам, Si puo fare го фалат.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
По повод муабетов за филмот Српски филм,сега го гледав трејлерот,благо кажано ме шокира и изненади,поправете ме ако грешам ама србиве немаат некој друг хорор филм,и тоа каков според она што го видов.Нема да ме зачуди Холивуд одма да направи римејк.
П.С Срѓан Тодоровиќ е закон!!!!!:vozbud::vozbud:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.739
Поени од реакции
18.485
The Crazies

Просто сум изненаден како досега ниеден не го има ѕирнато филмов па дури ни спомнато... римејк на Лудаците од 73-та, нажалост го неам гледано но сигурно деновиве ќе му седнам.
Ниско буџетен и слабо финансиран но доста напнат и тензичен... прераскажан во принцип на инфицираност, ме потсеќа по малце на "28 Days Later".Вниманието нормално предадено на сеуште неинфицираните.Има по некој крипи момент кој те враќа во фокус.Ја прикажува намерата и целта на владините структури - ЈуЕс
Генерално ми се допадна филмот, иако не изобилува со многу панични т.е. изненадни сцени, вајда дека сум фан на зомби филмови :toe: шознам

8/10
Го чекам на асална снимка, не ми се гледа на TS :jaj:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Green Zone -

надоврзување на трилогијата Борн, инвазијата со Ирак, WMD и сл.
подлабока анализа околу политичката позадина, некои го етикираат како антиАмерички.. .

мислам дека ќе излезе добар у целина.
го симнав вчера, ќе го глеам денес вечер...
чудно, и ова скринер го најдов со солидна слика... а премиерата беше пред недела дена чинам.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Видов една реклама на а1 пред некој сат, ќе ја прикажуваат премиерно SG-1. Да не знај некој кога и во колку сатот ќе се прикажува?

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Dva-tri dobri filma sega za sega

1. http://2.bp.blogspot.com/_yqfPATEXqpk/SxZBEsR_U3I/AAAAAAAAABs/i85rCaBmOfg/s400/From+paris+with+love+french+poster.jpg

( From Paris With Love ) Mnogu dobra akcija so mnogu komedija vo nea :) 10/10

2. http://kalafudra.files.wordpress.com/2009/12/easternplays.jpg
( Eastern Plays ) Dobra drama od Istocnite sosedi koja ja opisuva donekade realnosta na balkanot vo koja akterot se glumi samiot sebesi 10/10

3. http://www.imagesforme.com/out.php/i481028_Image.JPG
( Metastaze ) I uste eden dobar film od naseto balkansko podnebje

P.S neznam sliki kako se postiraat bez zamerka ;) :salut:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Dva-tri dobri filma sega za sega

1. http://2.bp.blogspot.com/_yqfPATEXqpk/SxZBEsR_U3I/AAAAAAAAABs/i85rCaBmOfg/s400/From+paris+with+love+french+poster.jpg

( From Paris With Love ) Mnogu dobra akcija so mnogu komedija vo nea :) 10/10

2. http://kalafudra.files.wordpress.com/2009/12/easternplays.jpg
( Eastern Plays ) Dobra drama od Istocnite sosedi koja ja opisuva donekade realnosta na balkanot vo koja akterot se glumi samiot sebesi 10/10

3. http://www.imagesforme.com/out.php/i481028_Image.JPG
( Metastaze ) I uste eden dobar film od naseto balkansko podnebje

P.S neznam sliki kako se postiraat bez zamerka ;) :salut:
За слики имаш иконче кога го пишуваш постот, го кликаш и ти се отвора прозорче и таму го ставап линкот.

Мислењето ти е префрлено овде, во другите теми мораш и рецензија да пишеш. Прочитај правила на ФИЛМ и ТВ најгоре на подфорумов.

Welcome.

Kajgana Shop

На врв Bottom