Zamunda.net (официјална тема)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
тоа е ... не ебат ..
При тој е... чин :) не знам дали постои член, клаузула...на која може да се повика корисник при менување на условите. Како пример кај кабелските го земам бум тв -блокирани/сменети се 4-5 канали со што се менува понудата према која е склучен договорот, а врз основа на вакви промени (блокади на тв канали или блокади на интернет страни) по секоја здрава логика, во здрава држава со здрав правен систем би требало корисникот да добие и отштета.
Дали е можно да се раскине договор (без да се пцуе и заканува по шалтери и пишуваат стотина молби) кај македонските провајдери, не ми е познато. У ствари АЕК би требало да ги санкционира ваквите појави.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ја сум од Кејблтел, па фурам на Замунда.
Само што се симна ЦРТАНО филмче

Никакви проблеми немав ни денес, ни претходниве денови.
Да не има врска тоа во регион се наоѓаат корисниците. И јас сум на Кејблтел, а замунда не ја отвара веќе 3-4 дена.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Да не има врска тоа во регион се наоѓаат корисниците. И јас сум на Кејблтел, а замунда не ја отвара веќе 3-4 дена.
И јас сум на кебјлтел..не знам дали тоа има везе, ама и мене веќе неколку дена не ми ја отвара, не знам зошто, баш сакав да си симнам некоја епизода:(

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Па пишете му на некој што му отвара, нека ви го симне торентот, и нека ви го прати, кога веќе вие не можете самите да си го симнете. :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Па пишете му на некој што му отвара, нека ви го симне торентот, и нека ви го прати, кога веќе вие не можете самите да си го симнете. :)
Не е проблемот во тоа, туку во принципиелната (пе*ерска) политика на одредени кабелски оператори. Тоа е најчист вид дискриминација и ограничување. За едни може, за други не.

Член од
14 мај 2010
Мислења
3
Поени од реакции
1
Прво здраво. Нов сум на форумов и се регистрирав само за да ви помогнам. Zamunda е официјално затворена http://www.sofiaecho.com/2010/04/29/894403_bulgarian-police-vow-to-shut-down-popular-torrent-trackers и поради тоа на некои интернет провајдери ја отвара а на некои не. Јас сум приклучен на Cabletel и си го решив проблемот со Zamunda. Се што треба да направите е во Mozilla-та да ставите proxy (јас го користам ова 83.228.94.3:8118) и ќе ви ја отвори без проблем. Еве ви и линк за други proxy адреси во случај да не ви ја отвори со таа http://nntime.com/proxy-country/Bulgaria-01.htm. Потоа откако ќе го симнете торентот мора да направите и подесување на програмата со којашто ги симнувате торентите, т.е побарајте во опциите на самата програма подесување за proxy и ставете ја истата адреса што сте ја ставиле во Mozilla-та, и типот на proxy-то да ви биде HTTP1.1. Тоа е се! Можно е откако ќе го внесете proxy-то во Моzzilla да не ви отвара други страни, и ќе треба да го избришете пред отварате други страни!

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Споменав претходно а еве и сеа пак.
Јас до сеа фала богу никако впроблем немам со замунда-ва.
Си работи добро. Никад од кога ја користам не се случило да не ми ја отвара, освен кога паднала кај сите.
Користам Cabletel. Ништо не сум местел, ниту чепкал.
Не знам зошто кај дел од вас кои сте на cabletel не ви ја отвара страната.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Прво здраво. Нов сум на форумов и се регистрирав само за да ви помогнам. Zamunda е официјално затворена http://www.sofiaecho.com/2010/04/29/894403_bulgarian-police-vow-to-shut-down-popular-torrent-trackers и поради тоа на некои интернет провајдери ја отвара а на некои не. Јас сум приклучен на Cabletel и си го решив проблемот со Zamunda. Се што треба да направите е во Mozilla-та да ставите proxy (јас го користам ова 83.228.94.3:8118) и ќе ви ја отвори без проблем. Еве ви и линк за други proxy адреси во случај да не ви ја отвори со таа http://nntime.com/proxy-country/Bulgaria-01.htm. Потоа откако ќе го симнете торентот мора да направите и подесување на програмата со којашто ги симнувате торентите, т.е побарајте во опциите на самата програма подесување за proxy и ставете ја истата адреса што сте ја ставиле во Mozilla-та, и типот на proxy-то да ви биде HTTP1.1. Тоа е се! Можно е откако ќе го внесете proxy-то во Моzzilla да не ви отвара други страни, и ќе треба да го избришете пред отварате други страни!
Фала на инфото, ќе им користи на многу овде. Само дали знаеш како некои имаат, а некои немаат проблеми од сите што сме на Кејблтел?

Еве јас и Kajgana. немаме, а повеќето други гледам дека имаат. :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Јас им пишав пред некој ден и еве што добив како одговор.
CableTel напиша:
Pocituvani

Пред неколку дена скоро сите бугарски торент тракери најавија дека ќе ги сопрат своите услуги за ИП адреси кои се надвор од Бугарија .

So pocit Cabletel
Потоа ги прашав како во Скопје ја отвара, а во другите градови не и веќе не добив одговор.
Професионална подршка :toe:

Член од
14 мај 2010
Мислења
3
Поени од реакции
1
Н.П :) Па претпоставувам дека еден дел од јавните IP адреси се забранети (не верувам од страна на Cabletel, бидејќи ако се од нив ќе бидат блокирани сите) па затоа на некои им ја отвара а на некои не, али нема врска може со proxy. Таман е. :wink:

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Ете на сите ќе ни ја забранат заминда за некој ден, прашање е дали порано или покасно!
Туку дајте објаснете за ова проксито како се мести малку подетално и дали може да ве откријат и да ве банираат заради тоа.

Поздрав

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Хахаха, не знам стварно што е проблемот... Првин не ми отвараше со Мозилата а ми отвараша со Гугл хром, потоа ни со тоа ни со тоа, сега ми ја отвори преку Мозила...
Иначе имам пакет Т-Хоме, така да не било проблемот само до кејблтел...
Мене ми е смешно и чудно...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
телекабел (БТ) замунда си работи :vozbud:

барем кај мене

у торент користам ако значи нешто