_The Great_
Il Genio
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 5.955
- Поени од реакции
- 3.318
Заминувањето на Мурињо е проблем, тука нема дилеми. Но да се разбереме: генерално ја си стојам на ставот дека ќе освојам Сериа А со Интер дури и ако Дек0 ми биде помошник. Што ја остава само ЛШ да виси во воздух, натпреварување во кое ретко кој одбранува титула а и искрено, не ми е повеќе важно, ништо нема да го замени 22 мај.
Бенеамата, Маикон е супер, за ЛШ и дерби утакмици. Инаку кога го гледам со помалите екипи како пимпла со топката и се влечка, ме потсетува на Чињо Рекоба кога беше пред пензија. Не е играч без кој Интер не може (без секој се може). Сантон десно, Коларов или Варгас лево, нема да имаме никакви проблеми. Само здравјето на малиот заебава.
Прерано ги почнавме овие дискусии. Удрете на весеље малце, прваци сме или што сме?![]()
Океј, јас реков, ЛШ веќе една до две години не ја сматрам, пошто сонот ми се оствари и тоа е тоа. А за Сериа А, тврдам дека и без нови играчи, со Капело на клупа пак освојуваме. Сакав да кажам, мора во тимот да имаш играч кој знае да експлодира, тоа не можеш да го очекуваш од пример Киву (доколку пример игра лев бек). Маикон знае да реши утакмици со неговите пасови и нафрлени топки, одбраната функционира фантастично, посебно онаа транзиција од одбрана во напад со Маикон. Јас не сум за негова продажба, доколку човекот сака да остане, нека остане, всушност кој би бил подобра опција моментално од него, нели сакаме шампиони во тимот

Да, да. Пишав и погоре дека сме чудни луѓе. Вчера имав микс на емоции, колку што се радував толку и ми беше мака за Мурињо. Денес бележам напредок