Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Каков Капело бре.. Не сме ние за Италијанец..
Се знае кој е следен за нас..
Сер Алекс Фергусон..
:pipi:

Сер Алекс само ќе го сонуваме, а и он не ми е тренер за Интер поради тоа што се има прославено со само еден клуб кој го води предолго... Кога би дошол сега во Интер би бил како изгубен... Не е се како на Менаџер :)

Ја тврдам дека нема да си оди Маикон а ни Милито...
Ме мрзи да ја барам сликата од Маикон кај што покажува дека ќе остане во Милано на мечот со Јувентус..
.
Истото важи и за Милито кој мислам дека изјавил дека има уште од договорот и дека ќе го одработи, доколку си отиде тоа ќе биде премногу неблагодарно од негова страна. Со Интер на 30 години освои се што можеше да се освои, ниеден друг клуб не му даде шанса и сега после само една сезона да го напушти тој клуб ќе биде многу лошо. Не сум преголем фан на Милито, но сепак не би сакал да си отиде...
Според мене играчи кои се пред заминување се: Кварезма, Мунтари, Арнаутович, Бурдисо, Мансини...

И за тренер само Капело и никој друг...

Еве ти клип , глеј после 28 секунди се појавува Маикон и изјавува дека ќе го одработи договорот со Интер и дека не си оди

http://www.corrieredellosport.it/vi...23-23167/Champions,+Milito:+«Resto+all'Inter»

Инаку, синоќа после натпреварот, во кафич во Торино дошло до физичка пресметка меѓу навивач на Интер и на Јувентус, при што нашиов го заклал како свиња другиов.. И сега крив бил Матераци, кој носел маица на која пишувало - Сакате ли и оваа титула да ни ја земете?! :uvo:

Читам изјава на Маикон дека ќе си иде ако Морати му дозволи. Нека иде слободно, играчи кои не го сакаат тимот туку успехот, не се пожелни. Истото беше со Ибрахимович.

После читам и на Милито, дека имал понуди. Отворена е вратата и за него. Не сакам некој кој до вчера бил тотален анонимус, по една одлична сезона да се преценува и да бара нови предизвици. Доколку сака да си замине, не гледам зошто Морати да го држи.

Го читам Снајдер и што да кажам... Срцево ми се исполни кога прочитав дека останува и покрај се. Типот до вчера одбиваше да дојде во Интер, а после една сезона би изгинал за клубот. Го читам Лусио, кој истото го изјавува, го читам Камби, Занети, Ето... Такви играчи се потребни, па ако сака тренер нека е и Бареси.

На Интер не им требаат нови Ибрахимович фаци. Кој не сака да остане, слободно нека си иде. Интер покажа дека може без секого!

Која катастрофа ќе се деси ако го донесат Михајловиќ за тренер, бетер од Јуве со Ферара ќе бидеме, слушајте ми го зборот. Кога веќе правиме муабет за тренер - легенда на тимот, сите го заборавија Валтер Зенга. Можеби не е некој тренер, ама сигурно Михајловиќ не е подобра опција.
Се надевам дека Морати нема да се зезне и ќе го доведе Капело, доколку дојде Капело и следната година ќе газиме во Италија, за ЛШ незнам, али бар Капело владее во Италија.

едит: Да се надоврзам на муабетот на Ф.А.

Така е, Маикон викаше дека припаѓа тука, во Интер. Читам некои изјави сега дека доколку би го пуштеле ќе си одел. Нека замине, што го ебам, кога самиот незнае да цени што направил Интер за него тоа е тоа. Истото важи и за Милито, мада немам слушнато дека има изјава во која сака да си оди, јебига, пак ќе речам, така испаѓа голем кретен, Интер му ја круниса кариерата и што, сака да си оди, замини слободно.
Едно знам, иден наш лидер е Снајдер, со сигурност тврдам дека ќе го замени Занети, секоја чест човеку :

afb3ffbee2dbd55a5d30042b3a2701f6-1274565631.jpg

Предизвик? Ебате предизвикот, Реал Мадрид. Тој тим има милион титули, предизвик е да го водиш Атлетико, а не Реал.

Де по сите почнавте да сер`` кај рекол Мајкон дека ќе си оди.Рече дека нема да си оди посебно по ваква година.Рече дека е благодарен на Интер за тоа што е.Јас не читам гол ком или некои наши медиуми ги гледав изјавите на Мајкон.
Е има изјава на агентот на Мајкон кој вели дека не само Реал го бара дека Мајкон му е одлично во Интер и дека на Морати е дали да го продава.Си бара пари човекот.
Еве ви видео не прикаски вели дека не си оди дека клубот му дал се дека се осеќа фантастично во Милано.

Истото е и за Милито не може човекот да игра за 4 милиони а некој да зема 11 милиони.Или да зема исто колку Мансини.

А за муабетите за тренер објаснете ми кој беше Гвардиола пред да дојде во Барса.

Еј, а да се направи некоја петиција за Фрaнк Рaјкард, колку барем да се слушне гласов, не гледам подобра замена од него за Мурињо.

Предизвик? Ебате предизвикот, Реал Мадрид. Тој тим има милион титули, предизвик е да го водиш Атлетико, а не Реал.

затоа Арсен секогаш ќе е поголем човек од Жозе, без разлика на фудбалската филозофија која ја има на дланка Мур...
исто и САФ.

Инаку, синоќа после натпреварот, во кафич во Торино дошло до физичка пресметка меѓу навивач на Интер и на Јувентус, при што нашиов го заклал како свиња другиов.. И сега крив бил Матераци, кој носел маица на која пишувало - Сакате ли и оваа титула да ни ја земете?! :uvo:

Расправијата била уствари за тоа колку е Италијански тимот на Интер. Се расправале уште пред да излезе Матрикс со маицата. Газдата ги исфрлил надвор и после... То е то...

--- надополнето ---

затоа Арсен секогаш ќе е поголем човек од Жозе, без разлика на фудбалската филозофија која ја има на дланка Мур...
исто и САФ.

Ајде бе не драпајте, поголем, помал... знаете вие дома на кафе им одите... Човекот е класа и може само да го мразат.

исто и САФ.

Арсен и Фергусон да беа тренери во Италија или Шпанија 5 пати ќе ги сменеа.
Жозе победи секаде кај што одеше.Сега во Реал ќе работи за помалку пари од Интер а можеше да остане во Интер за многу повеќе пари со доживотен договор.
Морати сигутрен сум му има дадено бел лис сам да си го напише договорот.Но Жозе реши да оди во Реал.
Пак ќе дојде тој во Интер еден ден.

Мите, никој не сере за Маикон, ако мислеше на мене и Ф.А. Јас само го кажав моето мислење, а важи кога Маикон би изјавил дека сака да оди во Реал. Истото важи и за Милито. Искрено мислам дека нема да си заминат, зошто всушност би заминале?
Него, додека беше Ибра, Маикон мислам дека имаше изјава нешто во стил дека не е само Ибра во тимот, алудирајќи на тоа дека и тој е ѕвезда. Така е, бар Милито и Маикон заслужуваат поголема плата, а тоа е најмал проблем, мислам дека покачување ќе добијат.

Сега, читав некаде дека Интер ќе добие околу 120 милиони само од ЛШ. Рачунајте плус Мурињо околу 16 милиони, сето тоа оди во буџет на Интер. Според мене доволни би биле 80 милиони на располагање :)
Со оглед на тоа дека летово повторно се соочуваме со заминување на една од главните алки на Интер, ова лето треба да го засилиме играчкиот кадар. Имаме тим, но сепак треба некое засилување за да останеме во континуитет. На листата би ги додал Хамшик, Коларов и Варгас. Формацијата би била вака:

----------------------Цезар-------------------
-----------------------------------------------
Маикон-------Лусио-------Самуел--------Киву
----------------------------------------------
----Хамшик-------Камбијасо------Занети-----
---------------------Снајдер-----------------
--Балотели-----------------------------Ето--
---------------------Милито-----------------

Значи, одбраната останува иста, онаа ѕверска одбрана останува непроменета, средината со Хамшик ќе добие на цврстина и креативност, можам да замислам само како Марек би се усогласил со Снајдер и кои перверзии ќе се дешаваат во средината :)
Пандев/Балотели, исти курац, али мислам дека Балотели ќе се смири, Мур ќе го нема, онда Ето и убицата Милито. Уз онаа конкуренција во Сериа А, плус Капело на клупата дај боже, уште од сега гарантирам дека ќе славиме шест скудета по ред :)

п.с. Ептен ме курчи кога некој ќе рече дека ради Мурињо сме победувале, имајте на ум дека со тоа ги омаловажувате играчите на Интер кои оставија срце на теренот да ги наполниме витрините со нови три титули.

п.п.с. Баже, Мурињо е фудбалски феномен, за десетина години ќе видиш, дека е уникатен и дека не постои тренер ко него.

Читам изјава на Маикон дека ќе си иде ако Морати му дозволи. Нека иде слободно, играчи кои не го сакаат тимот туку успехот, не се пожелни. Истото беше со Ибрахимович.

После читам и на Милито, дека имал понуди. Отворена е вратата и за него. Не сакам некој кој до вчера бил тотален анонимус, по една одлична сезона да се преценува и да бара нови предизвици. Доколку сака да си замине, не гледам зошто Морати да го држи.

Го читам Снајдер и што да кажам... Срцево ми се исполни кога прочитав дека останува и покрај се. Типот до вчера одбиваше да дојде во Интер, а после една сезона би изгинал за клубот. Го читам Лусио, кој истото го изјавува, го читам Камби, Занети, Ето... Такви играчи се потребни, па ако сака тренер нека е и Бареси.

На Интер не им требаат нови Ибрахимович фаци. Кој не сака да остане, слободно нека си иде. Интер покажа дека може без секого!

Друже нема така лесно да го пушти Морати, на Морати не му се битни парите, тој сака да остани овој тим уште долго време, а не после титулата сите да се разбегаат по други клубови, не верувам дека Маикон ќе си оди, најмалце пак Милито, така да за идната сезона да се земи уште по еден играч од одбрана, среден ред и не треба ништо повеќе, ќе си биди се идеално и зошто да не и да ја одбрани титулата во ЛШ, за во Серија А нема дилеми дека така ќе биди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom