Мите, никој не сере за Маикон, ако мислеше на мене и Ф.А. Јас само го кажав моето мислење, а важи кога Маикон би изјавил дека сака да оди во Реал. Истото важи и за Милито. Искрено мислам дека нема да си заминат, зошто всушност би заминале?
Него, додека беше Ибра, Маикон мислам дека имаше изјава нешто во стил дека не е само Ибра во тимот, алудирајќи на тоа дека и тој е ѕвезда. Така е, бар Милито и Маикон заслужуваат поголема плата, а тоа е најмал проблем, мислам дека покачување ќе добијат.
Сега, читав некаде дека Интер ќе добие околу 120 милиони само од ЛШ. Рачунајте плус Мурињо околу 16 милиони, сето тоа оди во буџет на Интер. Според мене доволни би биле 80 милиони на располагање

Со оглед на тоа дека летово повторно се соочуваме со заминување на една од главните алки на Интер, ова лето треба да го засилиме играчкиот кадар. Имаме тим, но сепак треба некое засилување за да останеме во континуитет. На листата би ги додал Хамшик, Коларов и Варгас. Формацијата би била вака:
----------------------Цезар-------------------
-----------------------------------------------
Маикон-------Лусио-------Самуел--------Киву
----------------------------------------------
----Хамшик-------Камбијасо------Занети-----
---------------------Снајдер-----------------
--Балотели-----------------------------Ето--
---------------------Милито-----------------
Значи, одбраната останува иста, онаа ѕверска одбрана останува непроменета, средината со Хамшик ќе добие на цврстина и креативност, можам да замислам само како Марек би се усогласил со Снајдер и кои перверзии ќе се дешаваат во средината

Пандев/Балотели, исти курац, али мислам дека Балотели ќе се смири, Мур ќе го нема, онда Ето и убицата Милито. Уз онаа конкуренција во Сериа А, плус Капело на клупата дај боже, уште од сега гарантирам дека ќе славиме шест скудета по ред
п.с. Ептен ме курчи кога некој ќе рече дека ради Мурињо сме победувале, имајте на ум дека со тоа ги омаловажувате играчите на Интер кои оставија срце на теренот да ги наполниме витрините со нови три титули.
п.п.с. Баже, Мурињо е фудбалски феномен, за десетина години ќе видиш, дека е уникатен и дека не постои тренер ко него.