Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Де по сите почнавте да сер`` кај рекол Мајкон дека ќе си оди.Рече дека нема да си оди посебно по ваква година.Рече дека е благодарен на Интер за тоа што е.Јас не читам гол ком или некои наши медиуми ги гледав изјавите на Мајкон.
Е има изјава на агентот на Мајкон кој вели дека не само Реал го бара дека Мајкон му е одлично во Интер и дека на Морати е дали да го продава.Си бара пари човекот.
Еве ви видео не прикаски вели дека не си оди дека клубот му дал се дека се осеќа фантастично во Милано.

Истото е и за Милито не може човекот да игра за 4 милиони а некој да зема 11 милиони.Или да зема исто колку Мансини.

А за муабетите за тренер објаснете ми кој беше Гвардиола пред да дојде во Барса.
И јас ова го барав,знам дека Маикон не сака да се замине туку човекот си бара поголема плата која реално треба да се ја добие бидејки ја заслуши,колку што знам зима 4 миљона а е еден од најдобрите во тимот,али сеа ке му падне мотив и незнам баш дали ке игра добро како оваа сезона

Мите, никој не сере за Маикон, ако мислеше на мене и Ф.А. Јас само го кажав моето мислење, а важи кога Маикон би изјавил дека сака да оди во Реал. Истото важи и за Милито. Искрено мислам дека нема да си заминат, зошто всушност би заминале?
Него, додека беше Ибра, Маикон мислам дека имаше изјава нешто во стил дека не е само Ибра во тимот, алудирајќи на тоа дека и тој е ѕвезда. Така е, бар Милито и Маикон заслужуваат поголема плата, а тоа е најмал проблем, мислам дека покачување ќе добијат.

Сега, читав некаде дека Интер ќе добие околу 120 милиони само од ЛШ. Рачунајте плус Мурињо околу 16 милиони, сето тоа оди во буџет на Интер. Според мене доволни би биле 80 милиони на располагање :)
Со оглед на тоа дека летово повторно се соочуваме со заминување на една од главните алки на Интер, ова лето треба да го засилиме играчкиот кадар. Имаме тим, но сепак треба некое засилување за да останеме во континуитет. На листата би ги додал Хамшик, Коларов и Варгас. Формацијата би била вака:

----------------------Цезар----------------------
----------------------------------------------------
Маикон-------Лусио-------Самуел--------Киву
----Хамшик-------Камбијасо------Занети-----
---------------------Снајдер---------------------
--Балотели-----------------------------Ето------
---------------------Милито----------------------

Значи, одбраната останува иста, онаа ѕверска одбрана останува непроменета, средината со Хамшик ќе добие на цврстина и креативност, можам да замислам само како Марек би се усогласил со Снајдер и кои перверзии ќе се дешаваат во средината :)
Пандев/Балотели, исти курац, али мислам дека Балотели ќе се смири, Мур ќе го нема, онда Ето и убицата Милито. Уз онаа конкуренција во Сериа А, плус Капело на клупата дај боже, уште од сега гарантирам дека ќе славиме шест скудета по ред :)
Киву не е за бек вчера добро е што идеа по двајца да му помагаат инаку Робен душата му ја извади.Варгас или Коларов добро ќе е еден да дојде.
А Мурињо имал клаузула ако освои се да може да си оди без пари.

Чудни луѓе сме, освоивме се што може да се освои, ова буквално никој не го очекуваше од Интер оваа година, НИКОЈ. И сега правиме муабет дека ќе си заминат играчите, па Интер не е Рома или Порто или незнам која другоразредна екипа.
Интер има традиција и историја, Морати нема така лесно да дозволи да се распадне она што го градел во последниве години.

Мите: И јас читав за таа клаузула демек постоела некаде, ама не се знае. Мање битно за 16 милиони. Околу Киву, тој е добар играч, али во финалево буквално се изгуби. Мада верувам дека пак ќе го гледаме во право светло.

Арсен и Фергусон да беа тренери во Италија или Шпанија 5 пати ќе ги сменеа.
Жива вистина...

Друже нема така лесно да го пушти Морати, на Морати не му се битни парите, тој сака да остани овој тим уште долго време, а не после титулата сите да се разбегаат по други клубови, не верувам дека Маикон ќе си оди, најмалце пак Милито, така да за идната сезона да се земи уште по еден играч од одбрана, среден ред и не треба ништо повеќе, ќе си биди се идеално и зошто да не и да ја одбрани титулата во ЛШ, за во Серија А нема дилеми дека така ќе биди.

Ако пред неколку месеци на големо се зборуваше дека ќе си оди, како тоа сега сте сигурни дека нема. Не го гледајте играчот и неговата желба и не го обвинувајте ако заминел. Бранка јавно изјави дека ќе ја разгледа секоја понуда за МАИКОН, БАЛОТЕЛИ и ЖУЛИО ЦЕЗАР. Планот е јасен, исто како и лани со Ибра, да се продаде еден од највредните (финансиски) играчи и да се направи можност за доведување неколку засилувања. По тоа се плукаше и лани, ама се покажа како страшно успешно, нели?

Можам уште од сега да се кладам со кој било дека еден од Балотели/Маикон си оди. И Жулио Цезар е опција затоа што може да донесе многу пари а Интер може да доведе одлична замена во Вивиано (се сеќавате на натпреварот со Болоња?). Се пишуваше уште порано дека Кастелаци доаѓа само за подоцна да биде трампан за половината од Вивиано која не е во сопственост од Интер.

Бидете сигурни дека Интер ќе продаде барем една „ѕвезда“. Бидете сигурни и дека тоа ќе биде вистински потег!

Де по сите почнавте да сер`` кај рекол Мајкон дека ќе си оди.Рече дека нема да си оди посебно по ваква година.Рече дека е благодарен на Интер за тоа што е.Јас не читам гол ком или некои наши медиуми ги гледав изјавите на Мајкон.
Е има изјава на агентот на Мајкон кој вели дека не само Реал го бара дека Мајкон му е одлично во Интер и дека на Морати е дали да го продава.Си бара пари човекот.

Еве ви видео не прикаски вели дека не си оди дека клубот му дал се дека се осеќа фантастично во Милано.

Истото е и за Милито не може човекот да игра за 4 милиони а некој да зема 11 милиони.Или да зема исто колку Мансини.

А за муабетите за тренер објаснете ми кој беше Гвардиола пред да дојде во Барса.

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“I am staying at Inter, as I have a contract. However, if the Coach did ask me to go to Real with him, we’d have to see if the President wanted to release me.” - [/FONT]Линк

Сајтов е далеку посериозен и понетрачарски од goal.com

Киву не е за бек вчера добро е што идеа по двајца да му помагаат инаку Робен душата му ја извади.Варгас или Коларов добро ќе е еден да дојде.
А Мурињо имал клаузула ако освои се да може да си оди без пари.

A кој бек би го сопрел Робен ?!
Киву е одличен бек, ама и Робен е извонреден ...за тоа дека ни треба на таа позиција не се слагам со тебе, а посебно не и со тие понудените, најмалце Варгас, ај Коларов може да помине, ама Варгас тешко да се снајди во Интер.

Абе истото се збореше и кога Мурињо си замина од Челзи, и кој дојде по него? НИКОЈ !!!...

Реално Маикон и Милито треба да добијат покачување на платите и точка... Не може Кварезма или Мансини да земаат колку нив...

Ако пред неколку месеци на големо се зборуваше дека ќе си оди, како тоа сега сте сигурни дека нема. Не го гледајте играчот и неговата желба и не го обвинувајте ако заминел. Бранка јавно изјави дека ќе ја разгледа секоја понуда за МАИКОН, БАЛОТЕЛИ и ЖУЛИО ЦЕЗАР. Планот е јасен, исто како и лани со Ибра, да се продаде еден од највредните (финансиски) играчи и да се направи можност за доведување неколку засилувања. По тоа се плукаше и лани, ама се покажа како страшно успешно, нели?

Можам уште од сега да се кладам со кој било дека еден од Балотели/Маикон си оди. И Жулио Цезар е опција затоа што може да донесе многу пари а Интер може да доведе одлична замена во Вивиано (се сеќавате на натпреварот со Болоња?). Се пишуваше уште порано дека Кастелаци доаѓа само за подоцна да биде трампан за половината од Вивиано која не е во сопственост од Интер.

Бидете сигурни дека Интер ќе продаде барем една „ѕвезда“. Бидете сигурни и дека тоа ќе биде вистински потег!

ИоСоњо, така е, тоа се деси лани кога беше Мурињо. Оваа година незнаеме кој ќе биде тренер, ако ги земам за пример трансферите на Морати во последниве години, онда тоа ме наведува на мислење дека пак ќе ја зезне работата.
Маикон на утакмицата со Јуве испрати јасна порака дека тука припаѓа и дека сака да остане во Интер. Мислам дека би било премногу да продадеме една ѕвезда, сега кога си замина Мурињо...

Од овие играчи сум само за заминување на Балотели па колку и да е голем играч... Интер без Маикон не можам да си го замислам...
Ако си замине Маикон утехата ќе ја барам во Сантон кој ќе има шанси да се покаже и да го замени Занети, што би било екстра...

Само дали знаете кога би било заминувањето на Мурињо, пред или после Светското Првенство?

----------------------Цезар-------------------
-----------------------------------------------
Маикон-------Лусио-------Самуел--------Киву
----------------------------------------------
----Хамшик-------Камбијасо------Занети-----
---------------------Снајдер-----------------
--Балотели-----------------------------Ето--
---------------------Милито-----------------

Ако освоивте, тоа не ви дава право да менувате правила во фудбалот, со 11 се игра а не 12.:) (no hard feelings, се шалам малку)

ИоСоњо, така е, тоа се деси лани кога беше Мурињо. Оваа година незнаеме кој ќе биде тренер, ако ги земам за пример трансферите на Морати во последниве години, онда тоа ме наведува на мислење дека пак ќе ја зезне работата.
Маикон на утакмицата со Јуве испрати јасна порака дека тука припаѓа и дека сака да остане во Интер. Мислам дека би било премногу да продадеме една ѕвезда, сега кога си замина Мурињо...

Заминувањето на Мурињо е проблем, тука нема дилеми. Но да се разбереме: генерално ја си стојам на ставот дека ќе освојам Сериа А со Интер дури и ако Дек0 ми биде помошник. Што ја остава само ЛШ да виси во воздух, натпреварување во кое ретко кој одбранува титула а и искрено, не ми е повеќе важно, ништо нема да го замени 22 мај.

Бенеамата, Маикон е супер, за ЛШ и дерби утакмици. Инаку кога го гледам со помалите екипи како пимпла со топката и се влечка, ме потсетува на Чињо Рекоба кога беше пред пензија. Не е играч без кој Интер не може (без секој се може). Сантон десно, Коларов или Варгас лево, нема да имаме никакви проблеми. Само здравјето на малиот заебава.

Прерано ги почнавме овие дискусии. Удрете на весеље малце, прваци сме или што сме? :)

Стварно дај бе заебете друга сезона,оваа е наша година радувајте се док можетее:toe:Европски шампиони сме бе уште сум возбуден и неможам да верувам:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom