Fatboy Slim во Скопје - 18.12.2009

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Ме радува што се смееш.
Ај сега наведи ми сцена помала од нашата на која имал сет за дешавка како оваа? За наши стандарди сцената беше одлична да, ама јас зборев за Норман.
Башка, ако ти не го пратиш битот јас го пратев и можеби не три, ама два пати сигурно му избега.
Уствари тоа е мое гледиште, немам што да ти се објаснувам тебе :wink:
најглупав пример ке ти дадам, Brighton beach :smir: што мислиш колкава е таа сцена ? оди разгледај малце клипчиња на јутуб и изгуглај слики и ке видиш... и незнам што се фаќаш за сцената како тоа да е толку битно.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
:pos:

не бе... ја јес да свирам гитара и свирам у бенд тезга нешо рок ау.. али не сум ориентиран само кон тој правец на музика... некад сакам да одлепам и на транс и на хаус некад и на добра свирка ... едино што мрзам е хип хоп , турбофолк и wanna be звездите од нашата естрада :)

а за ФБС знам доста уше од копиљ и е доста големо име кое не треба да се пропушти... а камо ли па за гага ... :pos2::pos2: така да... идемо :)) :salut:
И рокерите јако ги поздрави со Сатисфекшн и Сонг 2 :)))

Иначе,вкупен развој и опис на настаните: Стигнав ко почна Калиопи

Бендот што ја пратеше беше ЛУДИЛО! Значи за бендот зборувам,таа ми е антипатична со нејзиниот понашај глуми нешто ааа ууу секогаш потресена и понесена од моментот,СМРДЛА!

Владо мислев ќе оди во живо,ама ништо,зачи имав време за шетња.

Е после.........Влатко Стефановски!!!:vozbud: Прв пат го слушав во живо.ЈЕС дека милион пати сум го гледал по видеа по концерти ЈЕС дека знам шо е чоеков,ама во живо сватив дека е гарант пратен од друга планета па да не проверува овде како реагираме.На -3 ја ОТКОРНА гитарата! :zver:

Идемо даље....ЧОЛИЧ = Ѕвезда НЕ,туку ПЛАНЕТА!!!! Тој шо јадеше гомна дека наводно требало ваквата прослава да биде со македонски "ѕвезди" нека не го лажи умот! Пошто ѕвезда од онаков калибар НЕМАМЕ! Батката има 50+ години а на сцена се понаша ко да е во цутот на младоста.И став и движење и глас,едноставно немам коментар,ЧОЛИЧ е ЧОЛИЧ!!!...за разлика на пример од Владо Јаневски кој шо на 5-6 моменти го примами погледот на сите педерчиња со мрцкањето газиња.

И дојде моментот за :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

ФЕТБОЈСЛИМ ака НОРМАН КУК ака МАЈТИ ДАБ КЕТЗЗ ака КВЕНТИН ЛЕО КУК................

Чоекон е еден и единствен! Споредба никаква со никој и за ништо!
Момент за памтење дефинитивно.Едно време си помислив дека сум на Брајтон Бич ама само шо е малце поладно :kesa:

Од интро до мешапи со ролинг стоунс,блур и таканатаму па се до крај ја оставив кичмата на сред плоштад!Ептен јако изработени анимациите со Иги Поп на пример и уште некоја....Приметив од мекот му излегуваше еден апла дебел кабел,тешко витлив :) што идеше во некој видео миксер па преку него ги миксаше и траките и видеата(анимациите). Ептен јак беше и моментот со мекот што му беше излепен цел со смајли и една налепница DANGEROUS - DO NOT USE :)))) Како шо кажав ONE & ONLY!!!

Иначе мојот момент,техника:

Звук 3/5,најмногу се сети на бендовите во живо имаше некој неартикулисани звуци и крчење,впрочем од JBL тоа и можам да очекувам.

Светло: 5/5! Ласери,мувинг хедови,блајндери,скенери,парови....ЧУДАА!!!
Едино да си ставеле некој поасален лајтџеј(ако можам така да го наречам),пошто на пример за песната ЗЕМЈО МАКЕДОНСКА,опнале ЗЕЛЕНО дреч светло.Добро бе мајкему стави црвено со жолто,нека симболизира македонија или пак можда зелено требало,земјата македонска ама во пролет кога е раззеленета.Али јбг ова се работи шо ретко кој ги приметува како на пример јас.

До сите мрчатори на темава: Ве жалам што после толку време поминато на светската музичка сцена не свативте дека Фетбој Слим е Dj,Продуцент,Шоумен,Еден и единствен,А НЕ промотер! Значи ако сакавте да слушнете fresh музика одете на тие вашите армини,абов и бијонд и маркуз шулцовци шо на овај КОМОТНО И СЛОБОДНО можат да му се фатат за врвцата од левата патика!

Толку :smir:

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Таман го осмислив постов струја ми снема :tapp: пу бе
Кхм. Убав провод на Фетбој. Стварно имаше одлично озвучување, светла и ласери (мислам дека Томато го средуваше тоа).. Како и да е, одлично.
Bucky done gun, Jump around, The funk soul brother...(заборавам некоја).. STAR 69 !! :vozbud:
Бев во Сити Галери, поточно во ФМ за време на Чола и гледав од прозор.. кога заврши се разочарав од луѓето кога почнаа да се повлекуваат :( Многу појак филинг ќе беше да беа сите тие луѓе и на Фетбој, ама оди кажи им.. :)
Си урлаше типот, се расоблече, се изнаскока. Сигурно и нема пуштано на помала бина од нашава, ама добро во секој случај. Само имам забелешка дека на едно 2-3 пати му избега битот. :/:
Си отидов на Фанк соул брадр, почна апла да мириса на трева низ тоа ограденото и се повлеков. И имаше луѓе кои стварно прв пат дошле на журка.
Да не ми беше вакциниранава и здрвена рака ќе се изнаскокав, ама сепак уживав во сталоженото набљудување :)
Бината беше доста голема и доста опремена. Прегледај снимки од негови настапи и ќе видиш дека има и помали од оваа. Иначе бината не беше на Томато туку комплет со осветување и озвучување донесена од Србија бидејќи кај нас нема толку голема бина. Можеше да се направи доколку соработуваа 2-3 фирми и ја направеа заедно. Една фирма сама НЕ!
Битот дефинитивно не му избега. Типот многу лудо барата со стилови и на секој настап “му забегува битот“.
Травата и јас ја осетив, а од тие што биле прв пат на журка имаше претставници и околу мене кои ги напикав у решетки. :)
:helou:

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
Ме радува што се смееш.
Ај сега наведи ми сцена помала од нашата на која имал сет за дешавка како оваа? За наши стандарди сцената беше одлична да, ама јас зборев за Норман.
Башка, ако ти не го пратиш битот јас го пратев и можеби не три, ама два пати сигурно му избега.
Уствари тоа е мое гледиште, немам што да ти се објаснувам тебе :wink:
девојче разбери дека не му избега битот мешаш поими..:) ај да не се фалам и да не објаснуем..:)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
:bounce:Партали! Партали! Партали!:bounce:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Пошто гледам има поделени мислења и фаци презадоволни од него,ке се самоцитирам
Извини, ти џандар да не си? Иначе, да не мислеше дека микса Шаулич типов и прави електро верзии на Карлеуша?
Каде беше проблемот, гледам негативно дека се произнесуваш, ама не кажуваш баш што беше проблемот...

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
Извини, ти џандар да не си? Иначе, да не мислеше дека микса Шаулич типов и прави електро верзии на Карлеуша?
Каде беше проблемот, гледам негативно дека се произнесуваш, ама не кажуваш баш што беше проблемот...
+1

брао за постов:)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Дечак, је јачи него икад.... малограѓанштина со симптоми на шабаноманија, узурпира своегог истомисленици.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
narede pat platete si 100 funti i na raat slusajte go,kaj go SLUSAVME GAGA pa u[te gomna da se jadelo:tapp:.............NENASITENI NIKOGAS:kesa:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Еве после тоооооооооолку долго време, конечно и јас да стигнам да пишам ред-два.

Бев на слава кај една џенцка, и пиев многу пиво. Кога стигнав на плоштад се префрлив на вино.
Здрафко пееше, и заврши, имаше нешто што се вика огномет, ама воопшто не беше спектакуларно, па на митинзите на некои помали политички партии има поголеми огномети.
Па се расчисти рајата.
И дојде маестрото, Кук, Норман Кук.

Нема ништо да коментирам. Дојде, стисна плеј, и ни искрши кичмите.
Досега само еден ди-џеј пуштал поразлична музика, а да биде сето тоа убаво ускладено, па на моменти прекршено, па на моменти во обратна крајност отерано, а ти 5 минути си викаш УАУ, како само му текнуваат некои траки.

Во некој од дневните весници новинарот од забавна редакција мрчеше коментирајќи дека Норман ни пуштал 20 години стара музика, ко да сме биле зад железна завеса и ниту едно влијание не стигнало до нас.

Да бидам искрен, подобар жур на тие минусни температури ниту имало, ниту ќе има некогаш пак во Македонија.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Еве после тоооооооооолку долго време, конечно и јас да стигнам да пишам ред-два.

Бев на слава кај една џенцка, и пиев многу пиво. Кога стигнав на плоштад се префрлив на вино.
Здрафко пееше, и заврши, имаше нешто што се вика огномет, ама воопшто не беше спектакуларно, па на митинзите на некои помали политички партии има поголеми огномети.
Па се расчисти рајата.
И дојде маестрото, Кук, Норман Кук.

Нема ништо да коментирам. Дојде, стисна плеј, и ни искрши кичмите.
Досега само еден ди-џеј пуштал поразлична музика, а да биде сето тоа убаво ускладено, па на моменти прекршено, па на моменти во обратна крајност отерано, а ти 5 минути си викаш УАУ, како само му текнуваат некои траки.

Во некој од дневните весници новинарот од забавна редакција мрчеше коментирајќи дека Норман ни пуштал 20 години стара музика, ко да сме биле зад железна завеса и ниту едно влијание не стигнало до нас.

Да бидам искрен, подобар жур на тие минусни температури ниту имало, ниту ќе има некогаш пак во Македонија.
тоа беше во вест , и беше најдебилната статија што некад ја имам прочитано

и тачно нема да има боље журка....!!!!:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom