не бе... ја јес да свирам гитара и свирам у бенд тезга нешо рок ау.. али не сум ориентиран само кон тој правец на музика... некад сакам да одлепам и на транс и на хаус некад и на добра свирка ... едино што мрзам е хип хоп , турбофолк и wanna be звездите од нашата естрада
а за ФБС знам доста уше од копиљ и е доста големо име кое не треба да се пропушти... а камо ли па за гага ... :pos2::pos2: така да... идемо
) :salut:
И рокерите јако ги поздрави со Сатисфекшн и Сонг 2
))
Иначе,вкупен развој и опис на настаните: Стигнав ко почна Калиопи
Бендот што ја пратеше беше ЛУДИЛО! Значи за бендот зборувам,таа ми е антипатична со нејзиниот понашај глуми нешто ааа ууу секогаш потресена и понесена од моментот,СМРДЛА!
Владо мислев ќе оди во живо,ама ништо,зачи имав време за шетња.
Е после.........Влатко Стефановски!!!
Прв пат го слушав во живо.ЈЕС дека милион пати сум го гледал по видеа по концерти ЈЕС дека знам шо е чоеков,ама во живо сватив дека е гарант пратен од друга планета па да не проверува овде како реагираме.На -3 ја ОТКОРНА гитарата!
Идемо даље....ЧОЛИЧ = Ѕвезда НЕ,туку ПЛАНЕТА!!!! Тој шо јадеше гомна дека наводно требало ваквата прослава да биде со македонски "ѕвезди" нека не го лажи умот! Пошто ѕвезда од онаков калибар НЕМАМЕ! Батката има 50+ години а на сцена се понаша ко да е во цутот на младоста.И став и движење и глас,едноставно немам коментар,ЧОЛИЧ е ЧОЛИЧ!!!...за разлика на пример од Владо Јаневски кој шо на 5-6 моменти го примами погледот на сите педерчиња со мрцкањето газиња.
И дојде моментот за
ФЕТБОЈСЛИМ ака НОРМАН КУК ака МАЈТИ ДАБ КЕТЗЗ ака КВЕНТИН ЛЕО КУК................
Чоекон е еден и единствен! Споредба никаква со никој и за ништо!
Момент за памтење дефинитивно.Едно време си помислив дека сум на Брајтон Бич ама само шо е малце поладно :kesa:
Од интро до мешапи со ролинг стоунс,блур и таканатаму па се до крај ја оставив кичмата на сред плоштад!Ептен јако изработени анимациите со Иги Поп на пример и уште некоја....Приметив од мекот му излегуваше еден апла дебел кабел,тешко витлив
што идеше во некој видео миксер па преку него ги миксаше и траките и видеата(анимациите). Ептен јак беше и моментот со мекот што му беше излепен цел со смајли и една налепница DANGEROUS - DO NOT USE
))) Како шо кажав ONE & ONLY!!!
Иначе мојот момент,техника:
Звук 3/5,најмногу се сети на бендовите во живо имаше некој неартикулисани звуци и крчење,впрочем од JBL тоа и можам да очекувам.
Светло: 5/5! Ласери,мувинг хедови,блајндери,скенери,парови....ЧУДАА!!!
Едино да си ставеле некој поасален лајтџеј(ако можам така да го наречам),пошто на пример за песната ЗЕМЈО МАКЕДОНСКА,опнале ЗЕЛЕНО дреч светло.Добро бе мајкему стави црвено со жолто,нека симболизира македонија или пак можда зелено требало,земјата македонска ама во пролет кога е раззеленета.Али јбг ова се работи шо ретко кој ги приметува како на пример јас.
До сите мрчатори на темава: Ве жалам што после толку време поминато на светската музичка сцена не свативте дека Фетбој Слим е Dj,Продуцент,Шоумен,Еден и единствен,А НЕ промотер! Значи ако сакавте да слушнете fresh музика одете на тие вашите армини,абов и бијонд и маркуз шулцовци шо на овај КОМОТНО И СЛОБОДНО можат да му се фатат за врвцата од левата патика!
Толку :smir: