Fatboy Slim во Скопје - 18.12.2009

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
jas i pokraj toa sto ne bev tolku popalen dojdov samo da vidam koj e i sto e fatboy slim zatoa sto u stranstvo prael ludi zurki mozam da kazam deka epten ludnica si pominav od pocetok do kraj. Isto pofalba konecno za lugjevo so organizirale ozvucenjevo bese nekako super napraeno ne ko porano ili preglasno ili ne se slusa ova bese tip top pogodena i jacina i sve :)

Milovoe

деЧак со оЗЛОгласен СмешаК
Член од
13 декември 2009
Мислења
90
Поени од реакции
24
Ја како што разбрав 50че земале двајцата за по 1 саат.
Tуку , да не знае некој како се викаше на фбс интро траката?

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
а бе луѓе....што ве боли глава кој колку пари земал??? кај што беспари журка па и уште замерки инаоѓате....

Madness

12.12.2009
Член од
6 септември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
28
а бе луѓе....што ве боли глава кој колку пари земал??? кај што беспари журка па и уште замерки инаоѓате....

Што е тука е.Место да се радуваат,они уше мани наоѓаат.ТОа е македонски народ.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:Е ова ти се вика ШОУМЕН:vozbud::vozbud::vozbud:
Се исплатеа сите 10 сати патување за 1 сат надреализам:vozbud:
Ја како што разбрав 50че земале двајцата за по 1 саат.
Tуку , да не знае некој како се викаше на фбс интро траката?
Fatboy Slim - Praise you

C

CheeEeZ!

Гостин
Кога на -14 типот направи журка,НЕЗНАМ што да кажам!:aplauz::eek:jea:
Почна со Praise you и заврши со неа :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Околу хонорарот, 300.000 евра чинела цела организација. Од нив, 50.000 евра зема Чолич, а 100.000 евра Fat Boy Slim. Околу журката, Чолич беше далеку подобар (иако сум трансер и израснат со ФБС) бидејќи сетот на ФБС беше многу сличен на сетовите што ги прави последните 2-3 години, а тие баш и не ми се свиѓат. Немаше ништо од старите добри хитови: оригиналната Right Here, Right Now, оригиналната Rockafeller Skank, Ya Mamma (воопшто не ја ни пушти оваа песна :nesvest:), Fucking In Heaven, Gangsta Tripping, Renegade Master... Па дури и Champion Sound. Немам право да серам пошто беше безпари, ама на пример ако беше концерт и да дадев 1000 и кусур денари (а ќе ги дадев пошто човекот е BRAND, и првиот допир со електронска музика беше со негови песни), стварно ќе ми беше криво.
Тоа на страна, спектакуларно озвучување, невидено до сега осветлување и laser-show и доволно простор за све. Многу ми се допаднаа анимациите што идеа на екраните, пошто беа усогласени со музиката (прв пат гледам такво нешто). Иако беше -3 имаше ептен убава атмосфера и топ си поминав.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Таман го осмислив постов струја ми снема :tapp: пу бе
Кхм. Убав провод на Фетбој. Стварно имаше одлично озвучување, светла и ласери (мислам дека Томато го средуваше тоа).. Како и да е, одлично.
Bucky done gun, Jump around, The funk soul brother...(заборавам некоја).. STAR 69 !! :vozbud:
Бев во Сити Галери, поточно во ФМ за време на Чола и гледав од прозор.. кога заврши се разочарав од луѓето кога почнаа да се повлекуваат :( Многу појак филинг ќе беше да беа сите тие луѓе и на Фетбој, ама оди кажи им.. :)
Си урлаше типот, се расоблече, се изнаскока. Сигурно и нема пуштано на помала бина од нашава, ама добро во секој случај. Само имам забелешка дека на едно 2-3 пати му избега битот. :/:
Си отидов на Фанк соул брадр, почна апла да мириса на трева низ тоа ограденото и се повлеков. И имаше луѓе кои стварно прв пат дошле на журка.
Да не ми беше вакциниранава и здрвена рака ќе се изнаскокав, ама сепак уживав во сталоженото набљудување :)

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
не му избега ниеднаш битот него имаше голема разлика у песните шо ги пушташе некад па нагло мораше да смени..

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Таман го осмислив постов струја ми снема :tapp: пу бе
Кхм. Убав провод на Фетбој. Стварно имаше одлично озвучување, светла и ласери (мислам дека Томато го средуваше тоа).. Како и да е, одлично.
Bucky done gun, Jump around, The funk soul brother...(заборавам некоја).. STAR 69 !! :vozbud:
Бев во Сити Галери, поточно во ФМ за време на Чола и гледав од прозор.. кога заврши се разочарав од луѓето кога почнаа да се повлекуваат :( Многу појак филинг ќе беше да беа сите тие луѓе и на Фетбој, ама оди кажи им.. :)
Си урлаше типот, се расоблече, се изнаскока. Сигурно и нема пуштано на помала бина од нашава, ама добро во секој случај. Само имам забелешка дека на едно 2-3 пати му избега битот. :/:
Си отидов на Фанк соул брадр, почна апла да мириса на трева низ тоа ограденото и се повлеков. И имаше луѓе кои стварно прв пат дошле на журка.
Да не ми беше вакциниранава и здрвена рака ќе се изнаскокав, ама сепак уживав во сталоженото набљудување :)

Е не ми се верува дека изеде бурек за сцената..... сцената не беше уопште мала
И ова со битов ме изнасмеа :pos2:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Околу хонорарот, 300.000 евра чинела цела организација. Од нив, 50.000 евра зема Чолич, а 100.000 евра Fat Boy Slim. Околу журката, Чолич беше далеку подобар (иако сум трансер и израснат со ФБС) бидејќи сетот на ФБС беше многу сличен на сетовите што ги прави последните 2-3 години, а тие баш и не ми се свиѓат. Немаше ништо од старите добри хитови: оригиналната Right Here, Right Now, оригиналната Rockafeller Skank, Ya Mamma (воопшто не ја ни пушти оваа песна :nesvest:), Fucking In Heaven, Gangsta Tripping, Renegade Master... Па дури и Champion Sound. Немам право да серам пошто беше безпари, ама на пример ако беше концерт и да дадев 1000 и кусур денари (а ќе ги дадев пошто човекот е BRAND, и првиот допир со електронска музика беше со негови песни), стварно ќе ми беше криво.
Тоа на страна, спектакуларно озвучување, невидено до сега осветлување и laser-show и доволно простор за све. Многу ми се допаднаа анимациите што идеа на екраните, пошто беа усогласени со музиката (прв пат гледам такво нешто). Иако беше -3 имаше ептен убава атмосфера и топ си поминав.
Прави разлика помеѓу концерт и DJ сет.
Тој не мораше ни тие свои песни да ги пушти, па сепак го направи тоа. Добар сет, ништо посебно, тие што се бунат или имаат психички проблем или ладното им удрило во глава, ГАГА беше дечки!

Член од
22 март 2009
Мислења
117
Поени од реакции
12
Одлична журка, ме изненадија со осветлувањето и озвулувањето :vozbud:

Гледам се жалат некои, епа за саат ипол колку што пушташе, меракот на сите неможе да ви го направи, и ја сакав пуш д темпо и ред други траки да ги рокне на пример али тоа е, презадоволен сум и од тоа што го вртеше

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Е не ми се верува дека изеде бурек за сцената..... сцената не беше уопште мала
И ова со битов ме изнасмеа :pos2:
Ме радува што се смееш.
Ај сега наведи ми сцена помала од нашата на која имал сет за дешавка како оваа? За наши стандарди сцената беше одлична да, ама јас зборев за Норман.
Башка, ако ти не го пратиш битот јас го пратев и можеби не три, ама два пати сигурно му избега.
Уствари тоа е мое гледиште, немам што да ти се објаснувам тебе :wink:

П

Паган-др

Гостин
Одлична журка, ме изненадија со осветлувањето и озвулувањето :vozbud:

Гледам се жалат некои, епа за саат ипол колку што пушташе, меракот на сите неможе да ви го направи, и ја сакав пуш д темпо и ред други траки да ги рокне на пример али тоа е, презадоволен сум и од тоа што го вртеше
Ако не се лажам меѓу првите ја пушти оваа.

Kajgana Shop

На врв Bottom