Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
каков е тој бел модем? и телефонија да не имаш? оти во случај да сакам да ја користам нивната телефонија да не се зафркнам и јас с отаков модем

ај друго нешто да прашам

дали има можност да биди брзината пола со пола т.е down 4Мбит со upload 4 Мбит????? наместо 8 со 0,5

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
Од белите е :( Значи сакаш да кажеш со сигурност дека не е до конекцијата од телекабел, туку е до модемов? Да не дадам пари за нов, а после да не искочи дека не било до тоа? А богами постар е, веќе 5 години и повеќе :place:
Ок, што е тоа е, фала ти :)
Јас имав бел и ми правеше проблеми.Ако симнувам торент и ми звони фиксен одма паѓаше модемот.Го сменив за 1500 денари со нов томсон и немам проблеми

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Motorola е, ама за бројот ќе мора да видам од дома, пошто сеа сум на работа. Ќе ти пишам, па да ми кажеш. Фала :smir:
Мислам дека знам каков модем одприлика имаш.
Купи на ново од новите, стариов чувај го како артефакт ќе се најде. :)
Патем доколку не планираш да купиш намали го бројот на конекции и бендвит во uTorrent.
Но сепак најверојатно се додека го имаш овој модем проблемот може да се реплицира и во поинакво сценарио.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Мислам дека знам каков модем одприлика имаш.
Купи на ново од новите, стариов чувај го како артефакт ќе се најде. :)
Патем доколку не планираш да купиш намали го бројот на конекции и бендвит во uTorrent.
Но сепак најверојатно се додека го имаш овој модем проблемот може да се реплицира и во поинакво сценарио.
Сега уште кога ќе ти кажам број на модем :kesa: Значи се работи за бел по боја (погоре некој праша) Motorola SB4200E, и од се досега што чув, мислам дека е до него проблемот. Вчера не стигнав да пробам со намалување на број на конекции во µTorrent-от - на твоја и на krkac препорака (фудбал се гледаше :icon_lol: ), ама и да помогне на кратко, пак ќе замара што ми се намалува и брзина, така да кај да е, ќе си земам нов. Фала ви на сите за помошта.

п.с. инаку немам од нив телефонија, на телеком сум сеуште :helou:

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Незнам за у Скопје како е ама у Струмица Телекабел е гола вода погола неможе да биде....Ми изгуби сигнал модемот (се откачи) и чекав да дојдат мајстори од Штип.... тоа е смешно два дена без интернет бидејќи тукашните тако звани мајстори неможеа да го закачат модемот 3 саата беа кај мене дома :) смешки у боја... и после два дена пак си се вратив на Стариот Кабелнет барем знам ако има некој проблем одма реагират и се супер.....

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.112
Незнам за у Скопје како е ама у Струмица Телекабел е гола вода погола неможе да биде....Ми изгуби сигнал модемот (се откачи) и чекав да дојдат мајстори од Штип.... тоа е смешно два дена без интернет бидејќи тукашните тако звани мајстори неможеа да го закачат модемот 3 саата беа кај мене дома :) смешки у боја... и после два дена пак си се вратив на Стариот Кабелнет барем знам ако има некој проблем одма реагират и се супер.....
Се врати на смешните 190 даунлоад? :pos:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Да не работи некој од вас како техничка подршка таму и да не ми се јави пред малку за да го испцујам сеа тука? :icon_lol:
полоша техничка подршка немам видено, на поставено прашање зашто имам проблеми типот ми одговара а ти што мислиш зашто

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Вака нешто беше паѓањето на брзини по изминат месечен трансфер лимит, корегирајте ме ако сум во грешка:
T-Home [Optic] - 1024/1024Kbps
Неотел [WiMax30] - 256/256Kbps
Телекабел [ResidentBasic500] - 256/128Kbps
CableTel [ограничените пакети со трансфер] - 256/128Kbps
T-Home [ADSL] - 64/64Kbps
One* [WADSL] - 32/32Kbps *Мислам дека сега пакетите се воглавно со доплата.
T-Home [ADSL] паѓа на 256/256 сега.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
T-Home [ADSL] паѓа на 256/256 сега.
Иако сме оф-топик ... никаде на сајтот на т-хоум го има твоево тврдење ама цело време има една фуснота во овој стил ...
По надминувањето на вклучениот сообраќај од ххх GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 64 / 64 Kbps (download/upload).
само кај ОПТИК пакетите тоа е малце повеќе ...

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Земено во предвид дека Cabeltel и Т-Хоме ги покачија своите пакети ме интересира дали телекабел има некаква намера да стори истото и да згледеми брзина и лимит?

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Земено во предвид дека Cabeltel и Т-Хоме ги покачија своите пакети ме интересира дали телекабел има некаква намера да стори истото и да згледеми брзина и лимит?
Боље да го средат лагот,него да ми качуваат тие срањата !

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Море редно ќе биде да зголемат лимитот за даунлоад.Сите го качија....

--- надополнето ---

http://radiostip.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1109:14-&catid=39:ekonomija&Itemid=37

Биле во тек со понудата :pos2::pos2: Да беа немаше да ги исклучат Дискавери,Фокс каналите и ќе имавме 80 гига за 500 денари
80 гб за 500 ден?????? најмалку 100 гб

инаку овој брус вилис (газдата на телекабел беше гостин во вртелешка пред 1-2 години) и збораше нешто за дигиталната дека ќе имало преводи,дека бил хуман не знам шо,па ако е хуман шо не дај 200 гб како кејблтел за 900? еве нека бидат 1000 ден

секако јас плаќам 820 ден за ТВ и нет (50 гб) дигиталната е без пари па дајте мајка му стара 200 гб за 1000 ден

а кога сме кај дигиталната не ми е јасно како можи да е безпари? или сите канали им се фри?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Последниве четири дена ситуацијата со интернетот од Телекабел кај мене е променета. Пред ~4 дена немаше нет во два наврати (од 10 до 11 и од 12 до 14 часот) собрани вкупно ~3 часа и потоа од тогаш до сега го немам проблемот со премногу мал бендвит и големо каснење. Се забежелуваат термините на поголема мрежна оптеретеност, но далеку од тоа, не е она што беше. Од тогаш се нема случено да имам каснење до гејтвеј од 150ms. Вчера се случи многу бавно да воспоставувам нова TCP конекција ама помина за некој половина час.
Ај да видиме како ќе тера натаму.

Окулу зголемувањето на лимит и брзина - пу, пу, пу, скраја да е, анатема, само ако се има вистинска можност.
Требаше една година и нешто за да ја средат мрежата (се надевам дека е навистина средена и дека нема да се вратат проблемите) со оваа понуда, ако зголемат понудата сега а нема доволно ресурси има добри шанси пак да заглави.
Единствено нешто што може да го зголемат е upload-от на пример да го направат од 512Kbps на 768Kbps, 1024Kbps или слично.

PS: Да не бидам погрешно сватен, мене ми одговара да имам поголема брзина, помало каснење и поголем трансфер.

Kajgana Shop

На врв Bottom