Јас мислам дека те мразат кога ида видам кај тебе брзина повеќе од 0.7 не оди
Имам другар со тој пакет и нема проблем.Телекабел работи на принцип колку пари толку музика.Ако имаш поскап пакет ја ти гарантирам дека брзината ќе ти биде каде каде подобра од другите и многу постабилна,е сега за 1500 ако го земеш тој пакет знам дека ќе ти биде ептен ОК а за овој од 500+ незнам баш ама пак мислам дека ќе биде далеку подобро од тоа што имаш сега.Јас 2 години имав од оној неограничениот пакет од 1500 денари и да не претерам ама се на се можеби 3 пати ако ми паднал интернетот.Значи ептен беше океј.Сите кога немаа интернет јас си симнував торенти.Ама после ми беше скапо веќе и лимитите сезголемија и преминав на 500денари и проблемите почнаа.Сакам да си го бувнам пакетот на Телекабел, 500+, во кој се вклучени 50Gb download, ако ги преминам за секој гига се плака по 50 денари. Максимална цена до која можам да стигнам е 1500 денари, ако го надминам downloadot со поголема вредност од 1500, нема да се зголеми таа вредност. Се надевам дека ви е јасно.
Дали некој има ваков пакет, и ако има дали е задоволен од услугата?
Тој стандард го користат можеби 200 души во цела држава бидејки корист имаат тие модеми што го подржуваат тој стандард.За другите патка.Доц сис 3.0 е уствари наместо 1 даунстрим од каде зима интернет,тука се 4 даунстрима кои даваат голема брзина слична на оптички интернет.За нас тој стандард не значи баш ништоМоментално демек работат на Docsis 3.0 па затоа повеќето од нас имаат упола од тие 8 мегабита. Работата им била завршена 50 %. Еве на торент не сака за повеќе од 500 kb/s да чуе, тестирав на Speedtest ми извади 4 мегабита така да се се поклопува.
Ако имаш челични нерви, кои сакаш уште повеќе да ги исчеличиш, топло ти го препорачувам интернетот на Лелекабел.Сакам да си го бувнам пакетот на Телекабел, 500+, во кој се вклучени 50Gb download, ако ги преминам за секој гига се плака по 50 денари. Максимална цена до која можам да стигнам е 1500 денари, ако го надминам downloadot со поголема вредност од 1500, нема да се зголеми таа вредност. Се надевам дека ви е јасно.
Дали некој има ваков пакет, и ако има дали е задоволен од услугата?
Најдобро Thomson THG540Јас решив да ставам од телекабел, во секој случај подобри се од Неотел. Овие па не ми дозволуваат кој сакам порти да ги отворам, т.е. треба да ги молам. Него прашањето ми е, кој модем да го земам од тие 4 понудени. Се разбира само да го немам проблемов како што го имам со Неотел, да не можам кој сакам порти да ги отварам, и да не можам да добијам јавна IP адреса него некој локална од антената.