Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
Во последно време во мојот реон, интернетот е добар ДА НЕ ГО ПОЧУДАМ!, немам забележано дека е премногу бавен, ете сега каква е ситуацијата

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
Еве како изгледа во моментов брзина на YouTube стриминг, на интервал од две минути.
telekabel-youtube-26-12-2010-19-26.jpg

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Сакам да си го бувнам пакетот на Телекабел, 500+, во кој се вклучени 50Gb download, ако ги преминам за секој гига се плака по 50 денари. Максимална цена до која можам да стигнам е 1500 денари, ако го надминам downloadot со поголема вредност од 1500, нема да се зголеми таа вредност. Се надевам дека ви е јасно.
Дали некој има ваков пакет, и ако има дали е задоволен од услугата?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Сакам да си го бувнам пакетот на Телекабел, 500+, во кој се вклучени 50Gb download, ако ги преминам за секој гига се плака по 50 денари. Максимална цена до која можам да стигнам е 1500 денари, ако го надминам downloadot со поголема вредност од 1500, нема да се зголеми таа вредност. Се надевам дека ви е јасно.
Имам другар со тој пакет и нема проблем.Телекабел работи на принцип колку пари толку музика.Ако имаш поскап пакет ја ти гарантирам дека брзината ќе ти биде каде каде подобра од другите и многу постабилна,е сега за 1500 ако го земеш тој пакет знам дека ќе ти биде ептен ОК а за овој од 500+ незнам баш ама пак мислам дека ќе биде далеку подобро од тоа што имаш сега.Јас 2 години имав од оној неограничениот пакет од 1500 денари и да не претерам ама се на се можеби 3 пати ако ми паднал интернетот.Значи ептен беше океј.Сите кога немаа интернет јас си симнував торенти.Ама после ми беше скапо веќе и лимитите сезголемија и преминав на 500денари и проблемите почнаа.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Моментално демек работат на Docsis 3.0 па затоа повеќето од нас имаат упола од тие 8 мегабита. Работата им била завршена 50 %. Еве на торент не сака за повеќе од 500 kb/s да чуе, тестирав на Speedtest ми извади 4 мегабита така да се се поклопува.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Моментално демек работат на Docsis 3.0 па затоа повеќето од нас имаат упола од тие 8 мегабита. Работата им била завршена 50 %. Еве на торент не сака за повеќе од 500 kb/s да чуе, тестирав на Speedtest ми извади 4 мегабита така да се се поклопува.
Тој стандард го користат можеби 200 души во цела држава бидејки корист имаат тие модеми што го подржуваат тој стандард.За другите патка.Доц сис 3.0 е уствари наместо 1 даунстрим од каде зима интернет,тука се 4 даунстрима кои даваат голема брзина слична на оптички интернет.За нас тој стандард не значи баш ништо

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ако имаш челични нерви, кои сакаш уште повеќе да ги исчеличиш, топло ти го препорачувам интернетот на Лелекабел.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Јас решив да ставам од телекабел, во секој случај подобри се од Неотел. Овие па не ми дозволуваат кој сакам порти да ги отворам, т.е. треба да ги молам. Него прашањето ми е, кој модем да го земам од тие 4 понудени. Се разбира само да го немам проблемов како што го имам со Неотел, да не можам кој сакам порти да ги отварам, и да не можам да добијам јавна IP адреса него некој локална од антената.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Јас решив да ставам од телекабел, во секој случај подобри се од Неотел. Овие па не ми дозволуваат кој сакам порти да ги отворам, т.е. треба да ги молам. Него прашањето ми е, кој модем да го земам од тие 4 понудени. Се разбира само да го немам проблемов како што го имам со Неотел, да не можам кој сакам порти да ги отварам, и да не можам да добијам јавна IP адреса него некој локална од антената.
Најдобро Thomson THG540

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Јас препорачувам DOCSIS 3 модем - бидејќи имаш повеќе можности за понатаму ... по дефиниција подобра стабилност.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Имај на ум дека каков и да земеш модем,натаму ако пуштат големи брзини и треба појак модем за тоа,ако го дадеш модемот што си го користел до сега добиваш попуст 1000 денари така размисли си...

Kajgana Shop

На врв Bottom