Divider
Seraphim
Hehehe, Miki1, te opisaa kako konj na oranje!!
Bezbeli sea ke se zasramis i povleces!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Hehehe, Miki1, te opisaa kako konj na oranje!!
Кој со кого се договорил ?Dvanajse, lujdze, ne apostoli!
Od tija dvanajse,nekoi ne bil apostol, Matija, drugite bile apostolo so tapija, Matija uste ne bil!
Petar e Kifa, bez ogled na nebulozite na Miki1 i pogresniot prevod na mak onlajn biblijata!
Zdrebanjeto bilo izraz na bozjata volja. Eden vid bogopokazanie preku zdreb!
Kraj!
E toa vcera zaklucivme!
Еве го пак....:pos2:
Лет3, веќе доаѓам до одреден заклучок за твојата состојба, но од пристојност, а и да не ме караат, нема да го напишам јавно, разбираш...
А ако го добиеш одговорот и на ова твое прашање, сигурен сум во едно (проверено!): нема да го признаеш своето непознавање, ниту пред себе самиот (јавно на форумов-јок!), туку своето непознавање веднаш ќе го пренасочиш со поставување на уште едно (кој знае кое по ред...) небулозно прашање, кое ќе ти биде најблиску по тематика (ради убедливост, не?), и со тоа ќе се „покриеш„ и оправдаш самиот себе...
Така ли е или не е?
Уште еден интересен дел...Било која религија официјална, заедно со креационистичките учења, на никаков начин не се косат со еволуцијата или со било кое друго научно сознание.
Самите нивни концепти, апсолутно НЕМААТ точка на колизија.
Поинаку, еволуцијата не негира Бог/креатор.
Види, ти веруваш у Сила и сл. ствари популаризирани од холивудски филм така да, да не почињаме околу ствари вредни за потсмев.
А, вадејќи го така од контекст моментот околу ждрепката, уште еднаш покажувате какви малициозни и лешинарски методи користите.
Патем, јас сум искрен верник. И вашиот ефтин потсмев и игнорантност не ме жести, туку повеќе ми паѓа жал.
Пак ќе речам, прочитајте нешто, па тврдите.
Вака е смешно да се дискутира (а, да не зборам за иронијата околу џедајството, алистер кроули и сл. други обиди за супститут на дивинитет)
-Довербата во самиот себе е мајката на сите заебанции...
(1)-Довербата во самот себе е недоверба во Единиот Бог...
(2)-Довербата во самот себе е најлесниот пат во неповратот...
(3)-Довербата во самиот себе е уште една (којзнае која по ред..) прилика за „одново„ толкување на Писмото...
(4)-Довербата во самиот себе е издигање на себе во гравитационен центар на Вселената...
(5)-Довербата во самиот себе е доволна причина за останување во неверие....
(6)-Довербата во самиот себе е осудување на самиот себе....
Игнорантноста ваша е гадна.
ГАДНА.
Плукате нешто за што врска немате.
Разбирам дека не сте верници, и не ве занима истото. Но ваков малициозен потсмев е гнасен. Особено пошто сте прости за тематикава.
Нека ви служи на чест село весело.
Така размислуваат припадниците на протестантските деноминации:
-вадиш цитат од овде...
-вадиш цитат од онде....
-првиот цитат го спојуваш со вториот...(не е битно што двата немаат врска едни со други, тоа никој нема да го „запримети„ не?)
-и оп! Па јас сум бил во право бе, ама овие другиве, поим немаат од ништо! Леле, колку сум паметен! Ето, сеа ќе си регистрирам свое друштво и ќе го наречам „црква„ (ради убедливост...) и тоа друштво ќе почне со интензивно толкување на Писмото....со толкување на веќе истолкуваното, „да боме и да паче„.
Аирлија работа.
Е па ништо од бизнисот....
19 години и 3 постови, а веќе "бриљираш"!Не? Зошто тогаш не се согласуваат? Контрастни се едни на други? Зошто има спротивставеност?
Ангели, Демони, Арката на Дедо Ное, создавање на луѓе од земја, создавање на жена од ребро на машко, Белобрадест старец кој го креаира Универзумот ..... бајки постари од 2000 години.
Како е ова подобро од The Force и џедајската филозофија?
Јас мислам дека убаво објаснија, и не е надвор од контекст. Ако имало ждрепка.
Жалењето е взаемно, благодарам.
Сте прочитале некоја научна книга? Мислам, онака, пред да зборите за еволуција и слични теми. Или Библијата е единствената книга?
Хахаха! ОК, имало смешни постови до сега, но ова е навистина смешно. Вака:
1- Гледам имаш голема самодоверба дека со тоа што постираш вакви постови до некаде го докажуваш постоењето на Единиот Бог. Не е тоа знак за недоверба во твојот Бог? Како да не е доволно тоа дека ти веруваш во него, па сега мораме сите? Тоа е еден вид недоверба, извини. Разликата меѓу мене и тебе е следната: Јас докажувам од забава (не дека ми дошло да убедувам некого во нешто), а ти докажуваш од обврска кон твојот Бог (бидејќи мораш да го пропагираш/шириш словото Божјо).
2- Довербата во себе прави да го постигнеш најтешките цели во животот. Не гледам како тоа е одење во ... неповрат? (О_о) ...
3- Па прилично си самуеверен дека ти го толкуваш како што треба, не? Од каде знаеш дека правилно ја толкуваш Библијата? Самодоверба?
4- Има разлика во тоа да имаш самодоверба, да си арогентен и attention whore. Да не збориме за гравитационен центар на вселената ... Тоа има своја дефиниција.
5- Нема потреба да верувам, имам потреба да знам. А тоа што си самоуверен дека знаеш се само затоа што си верник, е твоја заблуда. Не знам како тоа што имаш верба (во Бога) е подобро од самодоверба.
6- Ова не можам ни да го коментирам. Му фали објаснение кое постирачот не верувам дека може да пружи, без да ги збуни другите уште повеќе. Не знам ни како го сконтал ова заедно.
Исто кога ќе ми се насоберат верници и ќе земат да побиваат научни теории и факти. Нешто за кое врска немаат. И тие прости за тематиката на дискусија, па никој не им брани да дискутираат нели?
Ignorance is a bliss...
А вака размислуваат религиозните/правите верници кога побиваат научни тези со помош на методот на:
-вадиш еден цитат од Библијата ....
-вадиш друг цитат од Библијата ....
-првиот цитат го спојуваш со другиот....(не е битно што двата најчесто немаат врска како прво едни со други а како второ, уште помалку со темата на дискусија нели? Тоа никој нема да го "запримети" не?)
-и оп! Па јас сум бил во право бе, ама овие другиве, поим немаат од ништо! Леле, колку сум паметен! Етe, сеа ќе си соберам истомисленици, ќе си регистрирам свое друштво и ќе го наречам "FTE" (Foundation for Thought and Ethics), и тоа друштво ќе започне со свое движење наречено Интелигентен Дизајн (ради убедливост...), каде со докажување на библиски приказни со помош на интензивно толкување на Писмото ... и зачинето со квази-научни објасненија ќе ја побиваме Теоријата за Еволуција и било која друга теорија на настанување!
Заебана работа зар не? Особено поради фактот дека ова се учи како наука во училишта кај одредени земји.
Ништо од Интелигенција кај Интелигентниот Дизајн ...
И да, еволуционизмот и креационизмот не се спортиставени концепти (знаеш шо значат зборовиве?)
П.С
Штотуку демонстрираше плејада од предрасуди, игнорантност и небулози.
И збориш за нечија неукост или ограниченост?
Огледало имаш?
Прво, креационизмот не се врзува секогаш со религија, односно тој е всушност филозофско гледиште апстрахирано од официјалните религии, па делот со 6000 години не важи за истиот.Еволуционизмот вели дека Земјата е стара неколку милијарди години, целиот живот на земјата еволуирал дури и човекот,ама не од мајмун :O Сето ова траело многу време.
Креационизмот вели дека се што знаеме постои околу 6 илјади години, човекот е неколку дена помлад од планетата и се било создадено за 6 дена што не е долго време.
Како не се спротиставени концепти ? Еволуција =/= надприродно дизајнирање, креирање.
OrlyБолдот важи и за тебе![]()
Петто, како што голем дел од нештата напишани во Библијата се во форма на метафори/алегории/параболи/симболизам, така и 6-те дена можат да се тумачат, па да бидат 6 милијарди/милиони/whatever години.
Секое рационално (световно) толкување на Писмото, раѓа куп прашања, кои ако се одговараат рационално, предизвикуваат лавина од нови прашања и така се формира еден бесконечн ланец на прашања и одговори, кои нема да дадат никаква конечна слика за случајот.
Оттаму е и потребата од точно толкување на Писмото. Барањето цитати „...за ова и за она...„ во форма која некому му одговара, не е позната во Писмото.