Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Miki1 the comic relief na podforum religija!
Miki1, zemas tri lajci seker, dve jajca, mutis, jades!
Рецепти, Мики, имаш колку сакаш во библијата... а богами и пуно непознати има![]()
![]()
....хехе... и (не)равенства има (1+1+1=1, 11=12), исто така..., све си има и прецизно си пишува, све на едно место... малку тоа не е редактирано баш ко што се редактира денес, па е малку неконзистентно, ама ете. Во секој случај, Книгата типува на буквалност. Поегзактно од тоа - здравје.
Сакаш да кажеш дека на верниците кур не им чуе кога некој ќе му рече славомакедонец или фиромец?Може е, но тоа не е причина да го исмејуваш.
Една работа која сум ја приметил на подфорумов.
Атеистите си играат некаков мајтап со "верниците" значи се служат со подбивања и провокации од типот
-тупи верници
-бог не постои
-јас сум си бог самиот на себе
-потопот,стариот завет,ное,Исус,апостолите хахаха какви смешни приказни
-итд,итд
А на вас кога ќе ви речат "кај сте бе Славо Македонци", кога Фуере,Солана,Оли Рен не пропуштаат да ви ја ословат вашата држава и вас (која за многумина од вас е светиња) како Фиром и фиромци, кога македонската репрезенатција редовно настапува под Фиром, кога добитниците на наградите на Будва фест беа претставени како Фиром итд итд, е тогаш ве боли, тогаш колнете плукате и викате на цел глас.
Ве боли пошто ви ја плукаат и обезвреднуваат вашата светиња.
Затоа треба подитно да се забрани на атеистичката багра да си ги лечи фрустрациите на подфорумов.
Никаде ја не кажам математика. Кажав егзактност.Хммм, а „тоа„ смутеното е „рецепат„ „..а ла Гарфилд...„?
„Мудро„ велиш, ај ти....
Само, како да ги подведеме ова духовниве категории под математичката егзактност?
Заборави неколку егзактни податоци:Никаде ја не кажам математика. Кажав егзактност.
На пример:
21 И дојдоа во Капернаум и веднаш во саботата, влезе во синагогата и поучуваше.
Ете. Егзактно. Временска и просторна локација. Јасно наведено дејство. Предмет на дејството.
Чиста работа. Све си има.
Е сеа, на пример, тоа со саботата... ако го дрвиме и објаснуваме, ќе навлеземе во толкување, а тоа веќе не е егзактно, нели...
...и нема што да се толкува, така?
Chosen, jas ne sakam da se podbivam so religii i veri!
Samo so onakvi, shapevci kako Miki1!
Ne kenjaj, dali se podbivav vo onie koi ozbilno pisuvaat? Kako Ada iliCorbadzijata? Na ovaa tema? Ili Jenu na drugana?
Ne!
Mene Miki1 mi e izvondreden, pobudalesto apologetiziranje na kontradikcii t.e tolku nedovetnost kaj clen koj se zamisluva ucen vo risjanstvo odamna nemam videno!
Miki1 e najdobar negator na biblijata so negovite neboluzni pisanija.
Dvanajse, lujdze, ne apostoli!
Od tija dvanajse,nekoi ne bil apostol, Matija, drugite bile apostolo so tapija, Matija uste ne bil!
Petar e Kifa, bez ogled na nebulozite na Miki1 i pogresniot prevod na mak onlajn biblijata!
Zdrebanjeto bilo izraz na bozjata volja. Eden vid bogopokazanie preku zdreb!
Kraj!
E toa vcera zaklucivme!
Sprdacini ke nemase da ne resese Miki1 pak da otvori nebulozna i kontradiktorna diskusija dozvoluvajki povtorno procep za segobijstvoto!
Jasno e sega?
@Miki1, receptot e za zaeekereni muteni jajca ili naski kazano, mesto muda za bubrezi, prais zasekereni madlaci so svoite nedovetni pisanija!
Koooolku stupidnost vo tebe se krie Miki1!
Koi nesta ne gi razbiram?
O cedo bozje, bogobojazliv risjaninu, milozliv coveku poln bozja ljubov i slovo, prosvetli me!!!
Лет3, ајде да те читам...Пиповски вели дека не само што нема 12-ти апостол, туку и оние единаестте ги немало бе! Ето, имаш проблем со твојата математика-не биле ниту 11, ниту 12, туку воопшто не биле-не ни постоеле...