Oscars 2010

Кој од следниве филмови ќе го добие Оскарот за најдобар филм?

• Вкупно гласачи
    161
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
ИоСоњо Остај ти таа работа, битно ми се направи ќејфот :)
И мене ќе ми се направеше да победеше Up In The Air или Копилињата, иако не ги сакам.

Ама тоа што најголемиот хит губи од филм кој е ништо друго освен шетање во пустина и демонтирање бомби... го прави ова доделување на оскари едно од поглупите во историјата.

Ај, да не го нервирам џимеј, нека се радува на победава на Хурт Локер, кога веќе Милан не може да тепа никаде :pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.653
Поени од реакции
34.082
^ него ако уште еднаш ми ја поплукаш Булок ќе ти направам толку офтопик мислења that your head'll explode. :devil3:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
^ него ако уште еднаш ми ја поплукаш Булок ќе ти направам толку офтопик мислења that your head'll explode. :devil3:
Оти бе ја не реков дека не е симпатична хаха

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Sekad imalo iznenaduvanja taka da ne se razocaruvajte..Bar Avatar 3 zema a Inglourious Bastards?Odvaj zema 1 ...zatoa legnuvajte da ne ve boli glava :pos2: :toe:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Hurt Locker го изгледав 6 месеци пред премиерата, го имаше leaked на интернет и го изгледав како нормален филм, ништо посебно, а за Аватар се чекаше многу и стварно оствари голем дел од очекувањата. Така да како се распределија оскарите не ми се допаѓа.

Како и оваа година зафркнаа работа почнувајки од самите номинации.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.440
Поени од реакции
6.094
Не ги гледав доделувањава ама ко што глеам The Hurt Locker 6 оскари-ту мач,ма да аватар ги доби тие што ги заслужи.Штета за Тарантиновиве копилиња и за Горе во воздухот кој не освоил ниту један.

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Не ги гледав оскарите ама гледајќи ги добитниците на награди може да прокоментирам нешто. The Hurt Locker го имам гледано, и изгледа не му обрнав доволно внимание, па не ми изгледаше ништо посебно, а очигледно има нешто. За Avatar ми е мило шо не зема многу награди, едноставно го нејќам зашто ми е премногу форсиран и пренапумпан со реклами и слични стратегии за популарност. Криво ми е за Inglourious Basterds единствен филм од овие неколку Оскаровци кој го изгледав без око да ми трепне, а доби само 1 Оскар... Ај овие денови ќе удрам на „Оскаровци“ да ги изгледам, и тие што не ми се гледани... Crazy Heart, Invictus и слично.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
:pos2::pos2::pos2:

Испадна наградите од критичарите да се совпаѓаат можеби и 100 проценти со овие овде... Колку беше коефициент за The Hurt Locker во Спорт Лајф??? За Аватар мислам 1.5 дека беше. У курац.
Значит еднаш дојде жена да режират филм и ги споеба на сите онде.

Филмов мене ми се бендиса, ама за олку оскари маме му ебам? Штета за Тарантино и Неславните копилиња, стварно се неславни.

А најголема штета за Сандра Булок. Да добијаш во иста година златна малина и оскар требит да си неверојатен актер.:tapp:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Добро бе... како можеле толку оскари да и дадат на една... напната? драма за фрик кој сака само да војува и да се полни со адреналин, филм налик на документарец, али тоа е... американци, американска војска - патриотизам на ниво :toe: (мора да си ја рекламираат ди арми)

Сандра Булок бе Оо:

И најпосле, кој тоа ги номинира филмовите? И ако веќе номинираа каде е фантастичниот Шерлок Холмс кој заслужено ќе собоереше доста голем дел од "патриотските" статуетки (поради квалитетот кој го има да се разбереме)

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55

Испадна наградите од критичарите да се совпаѓаат можеби и 100 проценти со овие овде... Колку беше коефициент за The Hurt Locker во Спорт Лајф??? За Аватар мислам 1.5 дека беше. У курац.

Филмов мене ми се бендиса, ама за олку оскари маме му ебам? Штета за Тарантино и Неславните копилиња, стварно се неславни.

А најголема штета за Сандра Булок. Да добијаш во иста година златна малина и оскар требит да си неверојатен актер.:tapp:
Мене ме интересира дали на некој друг му се случило да земе Малина и Оскар во иста година или не?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113

јас мислам дека од кога ќе изгледаш како сандра Булок си ја примеа Razzi (златна малина) наградата за најлоша актерка се ќе ти биде јасно како тие награди се добиваат

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Једино Кристоф Валц вредеше у оваа шарада наречена Оскари. И да, Џејмс Камерон може да иде у Пандора и да им убаци 3Д океаени од солзи на неговите лејм аватарчина.

Мене ме интересира дали на некој друг му се случило да земе Малина и Оскар во иста година или не?
Хали Бери. Се избаци да ја прими Малинката со Оскарот (незаслужен) у рука... :)

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Колку и да се потсмевате на Џемс Камерон и Аватар што не добија оскари тој со филмот си направи огромна работа на финансиски план и прилично добро филмот го прифаќаа ширум светот низ 3-д кината.Доволен е фактот што ќе остане со најголема заработувачка и за понатаму нема да има некој конкурент.На крајот пак ќе се зборува за Аватар него за другите филмови.Ако има и второ продолжение на филмот како што најавуваше Камерон пак би имало голема заинтересираност за филмот.И лани победи нискобуџетен филм али јебига може сега иде ерата на ниско буџетните филмови.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.821
Поени од реакции
11.447
Камерун мислеше 50 оскари ќе земат, како ги гледаше со љубомора и со сила аплаудираше на оскарите на другите (кои си ги сметал за свои очигледно) :pos:
Добро е понекогаш да имаш излитени комуњари во академија, барем ја ценат камерата а не 3д игри, анимации, без некоја посебна приказна...жал ми е за Inglourious , ама тоа е...till next year...

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Сандра Булок бе Оо:
Ќути боље на Сандра Булок него на онаа дебелана од Precious, да добиеше таа немаше више Оскари да глеам. :pos:

Него мислев Камерун ќе земе за најбољи режисер, али бившата го заеба. Добро е земаа за најбољи визуелни ефекти, пошо стварно ѕверски ефекти има. :)

А Heart Locker шо зема за најбољи филм, не сум го глеал, баш ќе го симнам па да видам шо се дешаа. :) :)

А Стив Мартин и Алек Болдвин ѕверки, комедијанти. Јако им беше тоа со Paranormal Activity. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom