Аватар - најскапиот филм во историјата!

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Камерон ќе снима „Аватар 2“

Режисерот на мега хитот „Аватар“, Џејмс Камерон откри нови детали од вториот дел на филмот, со што призна дека снимањето продолжение на овој мегахит од секогаш било дел од неговиот планови, објави магазинот „Е!“.
- Планиравме продолжување на филмот и продолжување на ликовите. Всушност, тоа беше дел од оргиналниот договор сп „Твенти Сенчери Фокс“, рече Камерон.
Тој вели дека планира да потроши уште повеќе пари од оние што беа прошени за првиот дел на филмот.
- Планираме да потрошиме уште повеќе пари градејќи го светот и сите дигитални карактери и дигитални билки, дрвја и планини, рече Камерон.
Тој истакна дека тоа не е исто како на обичен филмски сет на кој кога еднаш нешто направите ќе урнете и ќе оставите многу смет во студиото.
Иако со нетрпение го очекува датумот на излегување на филмот, Камерон вели дека се уште мора да смисли добра приказна, што засега не го сторил.
- Имам нацрт приказна, но морам да направам сценарио, така што ќе ми треба време. Не ги купувајте своите билети се уште, рече славниот режисер

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Знае ли некој дали Аватар е игра во 3Д во Рамстор и дали даваат наочари?

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
По преценет филм од овај немам гледано... Филмот е никаков., приказната во филмот уште поникаква, али тоа е големата пропаганда пред да излезе го направи своето.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Има Аватар игра за ПЦ па без наочари можете да уживате во 3Д ефекти.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
По преценет филм од овај немам гледано... Филмот е никаков., приказната во филмот уште поникаква, али тоа е големата пропаганда пред да излезе го направи своето.
Ти изгледа преценет зашто не знаеш со каква технологија е правен/снимен, што се има употребувано и најважното.... НЕ СИ ГО ГЛЕДАЛ НА IMAX 3D!

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Ти изгледа преценет зашто не знаеш со каква технологија е правен/снимен, што се има употребувано и најважното.... НЕ СИ ГО ГЛЕДАЛ НА IMAX 3D!
a kade kaj nas ima IMAX 3D? sigurno ne vo ramstore...

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Аватар е филм што многу ми се допадна. Да, приказната е веќе видена, меѓутоа начинот на раскажување и на приказ е нешто што ме воодушеви. Имено, секој дијалог...секој кадар...е соодветен на дејството и на заплетот што се случува во филмот. Ликовите беа добро обработени, имаше многу акција, срамежлива романтика, извонредни специјални ефекти итн. Искрено, одвај чекам да излезе на Bly-ray.

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
дали на Кјубрик му требаа 500 мил и имакс технологија да го направи Clockwork orange? - НЕ. Колку пари и каква технолгија му беше потребна на Tarkovsky у правењето на Mirror, a тоа е еден од најдобрите некогаш напраени. или па филмовите на Fellini,Bergman, Wenders,Lynch,Kurosawa,Godard.. не е до имакс или било шо, до мајсторот е. и тоа е прашање на вкусови секако, мене не ми се бендисуват тој стил на Avatar филмови, а ефектите па не го праат филмот подобар у никој случај, и у ''6Д'' да го гледам филмот ,таа е. нема ми ја смени општата слика за филмот. ја го гледав у рамстор, ипак е кино. а и тие коментари на useri ili критичари како и да е шо си ги цитирал нема некоја поента. секој со својот вкус и мислење,секој за себе! ја нема одма да потрчам да го гледам филмот ако прочитам некоја добра критика, прво видам филмот дали ми одговара мене, или па од чиста радозналост како у овај случај со Аватар
мала шала за оригиналноста на Аватар,шо држи вода
А, да Покахонтас од Дизни е оргинална приказна која ја смислиле во Дизни:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pocahontas

Приказната во Аватар во најлош случај е само поинаква интерпретација на приказната за Покахонтас.:smir::smir:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Хехе ама не може бе :) Ако е најгледан сигурно е и најдобар инаку зошто толкава гледаност, добро да ги земеме причините шо ги наведе ти, да држат вода, ама ако е за така ај де кажи кој според тебе е најдобар филм ??? И сигурно тој ќе биде некојси, да прашаш друг некој ќе ти каже некој сосемаси трет филм, оти секој си има некој филм што за него му е најдобар ама чим титаник го гледале толку луѓе сигурно имале нешто а оти на пример некој друг филм не го гледале толку ??? :)
Oзбилен си? Као демек "Koдот на ДаВинчи" е најдобра книга у свет поради тоа што растур направи од продажба? И македонските филмови според тебе не чинат поради тоа што ги гледаат само Македонци? Јас лично сметам дека Титаник е еден од најдобрите филмови али тоа нема НИКАКВА врска со тоа што е прв (или меѓу првите) на листата на гледаност. А "The day after tomorrow" џабе дека е гледан, или "Американска убавина", ич не ми се свиѓа. Леле еј ти го читам мислењево и не можам да се помирам.

Чекај шо покажува листава не можам да ја разберам ? Дека некој филм од 1939 година е најгледан на сите времиња ???
Епа другар вака да ти кажам филмов коа испаднал луѓево на кино сигурно никоаш немале отидено и сеа новитет кино и АЈДЕЕЕЕЕЕЕ сите да не остане некој покусо да не не го изгледа филмов. А инаку филмов го неам глеано а не ни помислувам такво срање да гледам. И не може некоја локална листа или кујзнае каква е листава и по ваа да гледаме дај не дупи тука на оваа листа филмовиве сите се од турско време ај не заебавај.:pos2::pos2::pos2:
Аууу ќе се отрујам еј. Па факт е бе, факт, дека старите филмови се 6 пати подобри од сегашните. "Одвеано од виорот" е стар филм и е најгледаните али за тебе е срање пошто е од турско време? :tapp: Јас 16 пати повеќе би го гледала 12 лути луѓе, кој е црно-бел, или Dial M for murder, отколку Аватар или 2012. Па што дека се нови? Ништо, свирки.

Луѓе бе шо јадете ГОМ*А за филмов ? Имате земете бурек со сирење или со месо јадете барем најадени ќе бидете. Ако не ви чини не го гледајте и готоо а зш усеруете работа ? Приказната била како Покахонтас па шо има веза ако била. Ако не бил убав филмов немало да биде на 2 место на гледаност во светот. А и не знам какви филмови сакате вие да гледате ако тие од 1960 година ви се поубави со пиштоли на барут шо пукаат :) гледајте си ги шо Кењате само не знам. Ги усеруете впечатоците за филмот.
Гледај ги горниве филмови што ги наведов + другите филмови од Хичкок кои не ги наведов а се лектира, па после збори, вака стварно немаш аргументи. Ако ми речеш дека си го гледалGone with the wind и дека појше ти се свиѓа Аватар, ок. Ама вака глупости тропаш.

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Ќути, ќути. кога го гледав 2012 навивав за земјотресот цело време. Почнав да навивам некаде во првите третина од филмот кога за 48 пат избегнаа сигурна смрт за влакно.

Аватар вреди да се гледа еднаш за да ги видиш ефектите али веќе си го гледала филмот, и тоа кога си го гледала „Танц со волците“ и „Покохантас“.

Единствена разлика е што приказната е сместена во иднината и на друга планета и индијанците се со плава кожа и опавчиња.
Фала ти на информацијата.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Oзбилен си? Као демек "Koдот на ДаВинчи" е најдобра книга у свет поради тоа што растур направи од продажба? И македонските филмови според тебе не чинат поради тоа што ги гледаат само Македонци? Јас лично сметам дека Титаник е еден од најдобрите филмови али тоа нема НИКАКВА врска со тоа што е прв (или меѓу првите) на листата на гледаност. А "The day after tomorrow" џабе дека е гледан, или "Американска убавина", ич не ми се свиѓа. Леле еј ти го читам мислењево и не можам да се помирам.

Ја неам читано книгава, а ај де кажи ми оти е толку продавана книгава ??? Пошо бурек давале ако ја купиш или продавачката давала по еднаш ако ја купиш книгава или нешто друго ? И да кажам за македонските филмови според мене жими К*РОВ се. А за да сметаш има дигитрони земи послужи се, а за да го изразиш мислењето се употребува јас мислам а не јас сметам али нема веза :) Поззз...

Аууу ќе се отрујам еј. Па факт е бе, факт, дека старите филмови се 6 пати подобри од сегашните. "Одвеано од виорот" е стар филм и е најгледаните али за тебе е срање пошто е од турско време? :tapp: Јас 16 пати повеќе би го гледала 12 лути луѓе, кој е црно-бел, или Dial M for murder, отколку Аватар или 2012. Па што дека се нови? Ништо, свирки.

Да ти дадам lanate ако немаш, а иначе шо сакаш глеај ти ако сакаш глеај и филмови од 1100 година ако сакаш и не глеај мене ме здоболе долниов

Гледај ги горниве филмови што ги наведов + другите филмови од Хичкок кои не ги наведов а се лектира, па после збори, вака стварно немаш аргументи. Ако ми речеш дека си го гледалGone with the wind и дека појше ти се свиѓа Аватар, ок. Ама вака глупости тропаш.

Овој го неам глеано а не ни мислам да го гледам, пошо филмови од турско не глеам :) поише сум за сф, а у тоа време за сф не ни сонувале :D :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
И конечно го изгледав филмот. Ми стоеше едно 15 дена на десктоп и никако неможев да најдам 2 и пол саата да го изгледам, ама денеска си земав ден од школо и си го пуштив.
Приказната е веќе една иста, ама со оглед на тоа како беше обработена Пандора со сите оние дрва, билки, планини едноставно филмов дава некое посебно чувство. Не сум некој голем фан на овакви филмови, ама ова е дефинитивно нешто што мора да го изгледа секој шо редовно гледа нови филмови:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom