На кафе!

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
А демек кафичи има само во центар нели? Кафичи има во секоја населба во Скопје. Никој не тера никого со сила да фати такси и да отиде на кафе. Е сеа ако е некој префинет па му пречат автобуси тоа си е негов проблем. И ајде да те видам сега на времево седни надвор на клупа и заштеди 100 денари.
Јас денес (сега пред пола саат) бев на кафе (чај пиев уствари) за да се видам со другарка која асално ја немам видено веќе 2-3 месеци.
И ете, седев во кафич каде потрошив само 50 денари за чајот.
Сега ќе ме прашаш зошто не сме биле кај мене или кај неа дома, па и чајот поефтин ќе нè фател и ќе сме се виделе на раат.
Едноставно, како што многу погоре кажаа, отидовме во кафич затоа што ни беше мерак. И тоа не отидовме во некој кој се наоѓа на кеј за да бидеме видени (како што викате многу овде), туку отидовме во кафич кој секогаш го посетува една иста група на луѓе. Нит отидов да се покажам, нит да се докажам. Едноставно отидов затоа што го обожавам местото и погодно ми е за муабет.
Е сега, не негирам дека има и такви кои одат за да се покажат, ама факт е дека се сè поретки и поретки. Помина времето кога одењето на кафе беше WOW за многу луѓе. Сега се на ред дискотеките и високите штиклици. Но за тоа на друга тема:)

п.с.Има некој расположен за кафе? Ја отидов да си напраам сега едно:)
Кај мене у Ново Лисиче нема кафичи.. :toe:
Најблиску ми е да идам у бисер, што би ме чинело 50 денари со такси, ама можам и пеш да терам.. Блиску ми е..
Тоа со таксито го пишав за момакот од Охрид, зашо кај нив од кај и да тргнеш кон центарот те фаќа најмногу 50 денари..

Друго, не мешај кафе и чај, ја на времево обожавам чај да пијам.. А тебе ако ти е мерак да идеш у кафичи, мене ми е уште померачка домашната атмосфера.. И плус си можел да заштедиш 50 денари, зошто да не..

И уште нешто.. Кај што спомнав дека има луѓе што идат по кафичи да бидат видени, го зборев за мнозинството, ако не спаѓаш таму нема причина да се лутиш на постот или нешто слично..

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Да идам на кафе за да бидам виден?никогаш тоа него некогаш одам за да утепам време и да се видам со другарите да напраиме некој муабет.А да одам секој ден не зошто што муабети би се правеле ? истите нормално така да одам некад чисто од тепање време.

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Имам пиено алкохол на клупи декември-јануари-февруари. АКО СЕ САКА СЕ МОЖЕ !!!
Така треба :vozbud:
Оф топик:
Да седиш на -10 на клупа, да пиеш ладно пиво и да се гасиш со ракија!

И кажи си шо мислиш за идење на кафе.. =)

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Така треба :vozbud:
Оф топик:
Да седиш на -10 на клупа, да пиеш ладно пиво и да се гасиш со ракија!

И кажи си шо мислиш за идење на кафе.. =)
Ок е идење на кафе ама филингот е поголем кога сум со фармерки, блузон, пиџами, два пара чорапи, капа и евентуално ракавици... и по можност ракија.

Кафе одам на поопуштени места затоа што се нервирам кога ќе видам некои се спастриле ко за на свадба у вторник навечер :P

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
ауу зошо ме потсети на тоа на -10 иам пиено пиво а не алкохоли што греат ко вино,ракија:vozbud:.Абе иде студ баталете кафе идете на чај :):):)

Член од
19 октомври 2009
Мислења
42
Поени од реакции
2
Кафе обавезно! се дотерувасш ставаш добра чизма и идеш инсомниа, тренд, картел сегафредо или незнам дајте предлог...:back:

S

Sucubus

Гостин
:wub: пасија ми е
Обожавам кафиња со пријатели и пријателки.
Речиси секој ден сум на кафе.
Плус во излегувањто на кафе наоѓам изговор да ги облечам новите чевли или џемпер, да се нашминкам добро и да глумам весела госпоѓица.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
После школо на кафе одиме јас, Jordan Rudess, karanfilovska*, а на *Sweetheart* и се спие и нема да дојде со нас! Бујрум!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
...
И уште нешто.. Кај што спомнав дека има луѓе што идат по кафичи да бидат видени, го зборев за мнозинството, ако не спаѓаш таму нема причина да се лутиш на постот или нешто слично..
Не се лутам, само многу генералзации се праат па се чувствував должен да одговорам.
Абе друже и јас имам пиено алкохол на клупи на кеј и тоа у декември и јануари, ама не можам да зеам кафе и да седнам на клупа у сред декември.
Не за друго, ем ќе соберам студ во коски ем нема да ми биде убаво.:)

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Кафе обавезно! се дотерувасш ставаш добра чизма и идеш инсомниа, тренд, картел сегафредо или незнам дајте предлог...:back:
Предлог: Дома!

Само што таму никој нема да те види..

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Предлог: Дома!

Само што таму никој нема да те види..
Зошто мислиш дека сите идат некаде за да ги види некој?
Ај иди бркај петел.

Иам еден другар, има двајца браќа и мала сестричка, и што, дома да не пикне нас сите? Голема куќа има, ама коа ќе се соберат сите.
А и уосталом, зошто да праам гужва дома, и да растурам, коа можам фино лепо да си искочам на топло место каде што ќе пијам нешто топло, наместо да мрзнам како што рековте на -10 со ладен алкохол, и да фатам бронхопнеумонија, ангина, мигрена и 100 други болести? -тепам

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Зошто мислиш дека сите идат некаде за да ги види некој?
Ај иди бркај петел.

Иам еден другар, има двајца браќа и мала сестричка, и што, дома да не пикне нас сите? Голема куќа има, ама коа ќе се соберат сите.
А и уосталом, зошто да праам гужва дома, и да растурам, коа можам фино лепо да си искочам на топло место каде што ќе пијам нешто топло, наместо да мрзнам како што рековте на -10 со ладен алкохол, и да фатам бронхопнеумонија, ангина, мигрена и 100 други болести? -тепам
Виде некаде да пишам "СИТЕ ИДАТ НЕКАДЕ ЗА ДА ГИ ВИДИ НЕКОЈ"?

Другар ти си е посебен случај, а ако си има своја соба не гледам каде е проблемот :toe: И како што напоменав погоре, ако тебе ти одговара да седиш у кафич, мене домашната атмосфера ми одговара 300 пати повеќе..

Така да, прочитај ми ги постовите, па тогаш мешај петли и шатки..

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Во последно време немам скоро ич време за на кафе .Имам обврски и после училиште и понекогаш едвај чекам да стигнам до дома и да го фатам креветот.Но има и некои денови кога секој ден идам после школо,Пред се да се видам со другите да поразговарам и така/.

Kajgana Shop

На врв Bottom