На кафе!

Порано секој ден висев по кафиња, во последно време поретно, што знам некако ме нервира тоа дремење у кафич кога ако е убаво времето може да се искористи на попаметен начин...во секој случај во зимски услови практикувам да идам со друштво на кафиња почесто од пореткото :), али па и тоа ми станува досадно коа е континуирано...

Sekoja vecer ispagam na kafica muabet posle rab me relaksira opusta da ne mi e dosadno inaku treba da dremam mnogu po net porano odev uste poveke so prijatelki drugarki wow ama sea ednas u den idam do dva pati :vozbud:imalo periodi i koa mi se zdosaduvalo od taa sema ama ne sum obozavatelka da idam po doma na kafinja ili neznam so :pipi:

Колку често одите со пријателите на кафе во град?
Што е најчесто причината за кафето?
Какви сè муабети се вртат меѓу вас и вашите пријатели додека сте на кафе?
Дали е пиењето кафе во некој од кафичите за вас губење време или добар начин да си поразговараш со пријателите на секоја тема?
Колку е кафето погодно за муабети од секојдневниот живот?

Многу често. Уживам кога ќе седнам во некој кафич, кафенце, цигарче, муабет мх мх мераци.
Најчестата причина за кафето е да си направам муабет со некој, да споделам некои работи, да се пожалам или пофалам и обратно или да се договорам за нешто.
Зошто би било губење на време? Си пиеш кафенце или сокче, правиш муабет на теми што те интересираат ( добро не секогаш ), уживаш во друштвото на личноста...
Па погодно е, зошто не е исто да правиш муабет со некоја личност на телефон, на чет или во живо. Ја гледаш фацата, како реагира на работите што ги кажуваш, дали е возбудена, среќена, тажна...дали се сочуствува со тебе или не....И секогаш подобар муабет можеш да направиш фаца во фаца.

Zborot ide deka odam na kafe, a vsusnost kafe ne sum probal dosega, gadna crna supstancija od koe ti rasti opaf4e. Onaka me vikaat na kafe, a ja si zeam ili Tuborg(zakon4e pivo :)) ili Fanta shokanta -_-:pos:

Ништо особено,секогаш кога ќе ми се пружи шанса одам на кафе. Муабет се знајт женско за шо мојт да прајт.. шо,кој,како бла бла. Воглавно кога и да излезам убо си поминувам и си полнам батерии за другиот ден :)

Не баш секој ден. За викенд обавезно, преку недела кога-како, зависит од смената нашкола и обврските. Најчестата причина за кафето е немање друга локација за chill провод, освен на кафе :O.
Е сега, муабетите се секогаш различни, не можам да одредам конкретен муабет шо би го праеле, најчесто се зае*банции, *не_замарање_за_никого* во стил We don't give a fuck abt no one, зашто нали, ако се имат сериозен муабет, се одит на место кај шо немат гужва, шабанерска музика, трансој etc etc. И не сметам дека би било губење на време. Како шо реков, „на кафе“ е единствена „локација“ за опуштен провод.

Па на кафе одиме со друштото преку ден .. едноставно си муабетиме и тепаме време :)

Не одам на кафе. Скапо е а економска криза е.
Ракијата е поефтина и здрава за организмот.

Oдам кога сум расположена,но во последно време одам со колешките кога сме на факс во слободното време:)додека сме на кафе ги "оговараме"професорките:toe:

На кафе одам секој ден,после школо,и навечер со друштво и дечко ми.Убаво муабетче,кафенце,мераци :smir:

На луѓето што подобро ме познаваат, прва асоцијација за мене им е одење на кафе. Постојано гледам да сум излезена, по кафиќи, со луѓе... сакам да се гледам со луѓе, да си се видам, да си седнам во кафич, да си направиме муабет, опуштена атмосфера. Да не речам зависна сум од кафичи, би полудела кога не би постоеле. :icon_lol: Во денот сум два пати најмалце на кафе, а и на факултет обично по или за време на предавања знаеме да седнеме на кафе. Обожавам едноставно, убаво си се осеќам. Секакви муабети се вртат, ама баш секакви: од љубов, до оговарање, до животни филозофии, до тупење за глупости... за се. Секогаш има теми за муабет. За мене е еден од најдобрите начини за релаксација и кога не ми е денот како што треба, сакам да си седнам со некој на кафенце, да си направиме муабет... едноставно обожавам одење по кафиња.

П.С. и гладиус и Џену грл прилично добро ја знаат мојата пасија за дремење по кафичи. :icon_lol:

Жално ми е малку кога се идентификува пиењето кафе со излегувањето во кафич.За мене тоа одење на кафе е ритуал кој го правам со другарките,порано почесто, сега за жал ретко, кај некоја од нас дома,и навистина е баш ритуал....
поретко во кафич одам на кафе, кога условите го налагаат тоа.

Секој/преку ден одам на кафе и секогаш пијам сок. Do I have potential?

Секој/преку ден одам на кафе и секогаш пијам сок. Do I have potential?

За модератор имаш потенцијал. -.-

Кафе идам само ако ме викнат луѓе со кои не сум се видел одамна и условите не дозволуваат да се видиме некаде на отворено. Мразам кафиЌи зашто ептен ми вештачки да се седи таму. Се некако ми удира на нешто на кое идеш само да си во тренд. Матер му е. па може и на клупа на плоштад да си направиш муабет ако веќе си по тоа дојде...

За модератор имаш потенцијал. -.-

Кафе идам само ако ме викнат луѓе со кои не сум се видел одамна и условите не дозволуваат да се видиме некаде на отворено. Мразам кафиЌи зашто ептен ми вештачки да се седи таму. Се некако ми удира на нешто на кое идеш само да си во тренд. Матер му е. па може и на клупа на плоштад да си направиш муабет ако веќе си по тоа дојде...

Не се согласувам дека идеш во кафич само за да си во тренд. Едноставно кафичите се места каде што иде човек да се напие кафе, да се види со друштво, дечко, па и сам што да не. Мене на пример ми е уживање да си седнам во кафич со другарка или со некој.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom