H
HCL
Гостин
Кога сме кај кафичи, има некој да ми даде предлози за поефтини кафичи во околина на центар?
Во населба центар или во строг центар ?Кога сме кај кафичи, има некој да ми даде предлози за поефтини кафичи во околина на центар?
Поштуем!колку само тапа работа ми е тоа искачање на кафе...ако стварно сакаш да се напиеш кафе со некој близок идете кај некој дома,не го стругајте на кеј мислејќи дека ако седнете таму ќе го фатите господ за боксерици...
Еве ти еден пример: Зошто да седнам у кафич на кафе кога можам и на клупа, а ако е дрвена ќе издржам малку, ама ќе заштедам 100 денари?Одам на кафе често за да се видам со другари. Тој примерот дека треба да одиш на кафе за да бидеш виден е глуп.
Ај да видам нека седи некој покрај кеј со кафето в рака, ама надвор да е 5 степени.
Еве уште еден глуп пример - зошто да седам на клупа ко можам да седам на стол?
Особено ко ќе е мек па да ти е убо, а не некој дрвен фала Богу.
Е сега, единствената разлика за тоа да одиш на кафе и да бидеш и не бидеш виден, е тоа во кој кафич одиш.
Не знам за Скопје, голем град е, ама овде низ Охрид се знае во кој кафичи одат луѓе за да бидат видени, а во кој луѓе за да одат чисто за релаксација.
За да те видат на штикли од 10 цм, или си купил кратко мајче па да покажиш мускули одиш Ликвид, а за релаксација би избрал Аквариус (обичен пример).
Така да, тоа НА КАФЕ, го користам често за релаксација со другари.
Мојме да прајме релација - билјард кафе, или обратно, или Фифа - кафе, шетање - кафе, шетање - кафе - шетање, секако, не секогаш кога ќе излезам одам на кафе.
Е сега, околу муабетите. Па, секој прајме различно. Ко ќе прајме пет души за фудбал, двајца молчат, кога правиме за филмови, тројца молчат, за музика правиме муабет, четворица молчат, а пак за женски сите се тепет кој прв да кажит/пофалит нешто. Ај па после нешто ќе се посмејме, па релативни се муабетите со оглед на тоа колку души сме.
За кој шо напрајл не не интересират, ама сигурно би ме интересирало другарот како поминал и кога со кого, зошто да не.
Е сега, убо е ко ќе имаш другар ѕверотиња ко Боби, па ко ќе ојш на кафе да се згазиш од смеење и сите во кафичот да те гледет, а ти немојш да се воздржиш.
Кај виде дека споредив Господ да чуват јас незнам.Еве ти еден пример: Зошто да седнам у кафич на кафе кога можам и на клупа, а ако е дрвена ќе издржам малку, ама ќе заштедам 100 денари?
Друго, во Охрид за превоз е друго. Ти требаат 50 денари максимум да стигнеш до центарот од каде било. Во Скопје не е така :nenene: Тука ти требаат понекогаш и 200 денари за такси, нормално ако не преферираш автобус..
Така да, не ги споредувај Скопје со Охрид..
И уште нешто: Вреди да се штеди :smir:
А демек кафичи има само во центар нели? Кафичи има во секоја населба во Скопје. Никој не тера никого со сила да фати такси и да отиде на кафе. Е сеа ако е некој префинет па му пречат автобуси тоа си е негов проблем. И ајде да те видам сега на времево седни надвор на клупа и заштеди 100 денари.Еве ти еден пример: Зошто да седнам у кафич на кафе кога можам и на клупа, а ако е дрвена ќе издржам малку, ама ќе заштедам 100 денари?
Друго, во Охрид за превоз е друго. Ти требаат 50 денари максимум да стигнеш до центарот од каде било. Во Скопје не е така :nenene: Тука ти требаат понекогаш и 200 денари за такси, нормално ако не преферираш автобус..
Така да, не ги споредувај Скопје со Охрид..
И уште нешто: Вреди да се штеди :smir: