На кафе!

Не се согласувам дека идеш во кафич само за да си во тренд. Едноставно кафичите се места каде што иде човек да се напие кафе, да се види со друштво, дечко, па и сам што да не. Мене на пример ми е уживање да си седнам во кафич со другарка или со некој.:smir:

Те сфаќам да. Али за мене ми е боље да си седнам веќе ако неможе по дома или на клупа или пак на јадење отколку да се грбавам на масичкине седнат на столици од бамбус покрај кеј и да шмркам кафе од 93843948 денари а при тоа од страна имаш милион луѓе и неможеш ни аселен отворен муабет да си направиш. Идење во кафиќ ми е исто како во дискотека да идам. Музика и дома имам али нема кој да ме види како денсам.

Не се согласувам дека идеш во кафич само за да си во тренд. Едноставно кафичите се места каде што иде човек да се напие кафе, да се види со друштво, дечко, па и сам што да не. Мене на пример ми е уживање да си седнам во кафич со другарка или со некој.:smir:
и јас не се согласувам со тебе :hihi:
на повеќето девојки идење у кафич им е зависност...само да бидат видени :)
don't take it personal:)

и да на кафич? само со другарите ако се собереме онака повеќе муабет ова она али вака ми се пие кафе ајде у центар каде што пола скопје ќе помине пред нас додека пиеме кафе :ha:no wayy ...
сепак секој си има свои занимации :XD:

А зашо на убав сончев ден не седнете на клупа под некое дрво, купите вода = 20 денари и 2x 3in1 нескафе, и цепате муабет и пиете ладно кафенце за мерак..

Те сфаќам да. Али за мене ми е боље да си седнам веќе ако неможе по дома или на клупа или пак на јадење отколку да се грбавам на масичкине седнат на столици од бамбус покрај кеј и да шмркам кафе од 93843948 денари а при тоа од страна имаш милион луѓе и неможеш ни аселен отворен муабет да си направиш. Идење во кафиќ ми е исто како во дискотека да идам. Музика и дома имам али нема кој да ме види како денсам.

Па има милион кафиќи насекаде низ Скопје, не се само кафичите на кеј. Има 100 кафичи каде има многу тивка музика и кои се супер за човек да си седне на раат и да си направи муабет. :)

и јас не се согласувам со тебе :hihi:
на повеќето девојки идење у кафич им е зависност...само да бидат видени :)
don't take it personal:)

А ако седнат во маалски кафич или некој непознат кафич пак седнуваат за да бидат видени? Ај да речеш дека некој излага на журка за да биде виден ок, ама во кафич??

А зашо на убав сончев ден не седнете на клупа под некое дрво, купите вода = 20 денари и 2x 3in1 нескафе, и цепате муабет и пиете ладно кафенце за мерак..

Затоа што ете можеби сакам да си седнам во кафич на маса и да си пијам макијато и вода со многу мраз. Попријатно ми е. Или ако е убав сончев денот ќе си направам една убава прошетка во парк и после ќе си седнам на кафенце.

Затоа што ете можеби сакам да си седнам во кафич на маса и да си пијам макијато и вода со многу мраз. Попријатно ми е. Или ако е убав сончев денот ќе си направам една убава прошетка во парк и после ќе си седнам на кафенце.

Ладна вода можеш да си купиш и од продавница, а со парите шо ќе ги заштедиш можеш да си нарачаш мраз од ирак и да ти го донесат и по ефтино да поминеш него у Ања.
Значи, ипак не е само до кафето шо се пие и муабетот шо се врти..Битно е и да биде кафич, да си пицнат, среден без разлика шо темата за муабет е кој какви тампони користи..

Ладна вода можеш да си купиш и од продавница, а со парите шо ќе ги заштедиш можеш да си нарачаш мраз од ирак и да ти го донесат и по ефтино да поминеш него и Ања.
Значи, ипак не е само до кафето шо се пие и муабетот шо се врти..Битно е и да биде кафич, да си пицнат, среден без разлика шо темата за муабет е кој какви тампони користи..

Е како не, имам одено во кафичи и по тренерки и искубана и секако. Одам затоа што ми е пријатно и сакам да седнам и да правам муабет во кафич. Не е битно во каков кафич е и каде е, едноставно ми е убаво тоа. Нема врска пицнувањето со одењето на кафе.

А ако седнат во маалски кафич или некој непознат кафич пак седнуваат за да бидат видени? Ај да речеш дека некој излага на журка за да биде виден ок, ама во кафич??
паа да ...луѓето се чудни прават се и сешто само да бидат фаци...и да најчесто у кафичите низ кејот:) исто така и у рамстор ми е многу тапа:)
луѓето прават шоп шопинг а некои фаци таму демек пијат кафе прават муабет и ако ништо не се слуша од музиката што иде у позадина цело време :ha:

Е како не, имам одено во кафичи и по тренерки и искубана и секако. Одам затоа што ми е пријатно и сакам да седнам и да правам муабет во кафич. Не е битно во каков кафич е и каде е, едноставно ми е убаво тоа. Нема врска пицнувањето со одењето на кафе.

Ова го глеам као позитивна ствар.
Као негативна, не капирам зашо истото не го напраиш дома, или ко шо кажав, у маало на клупица (: Заштедуваш и пари и време.
Како и да е, една од ретките шо размислува така.
Сум видел фаци шо на утринско кафе у 8 сабајле идат со шминка и штикли.

Абе глупото е што се прај генерализација на тоа кој од која причина иде на кафе. Едни одат за да бидат видени, други затоа што се чувствуваат удобно.
Нека си каже секој за себе, а не еден да убедува друг од која причина одел во кафич а од која не одел во парк на клупа.:фалафала:
п.с.Денес немав прилика да отидам на кафе, ама пиев од автомат - ХА! :smir:

паа да ...луѓето се чудни прават се и сешто само да бидат фаци...и да најчесто у кафичите низ кејот:) исто така и у рамстор ми е многу тапа:)
луѓето прават шоп шопинг а некои фаци таму демек пијат кафе прават муабет и ако ништо не се слуша од музиката што иде у позадина цело време :ha:

Стварно искрено не ми е јасно, зошто некој би одел на КАФЕ (значи не журка во кафич туку на КАФЕ, СОК whatever) за да биде виден. Одиш да си се видиш со дечко/девојка или друштво, да направиш муабет што е поентата да се биде виден.
Башка не се само кафичите на кеј во Скопје има милион кафичи каде што има пријатна и мирна атмосфера, не знам што сте се фатиле сите за тие кафичи на кеј, ко само да се тие во Скопјево. :)

Ова го глеам као позитивна ствар.
Као негативна, не капирам зашо истото не го напраиш дома, или ко шо кажав, у маало на клупица (: Заштедуваш и пари и време.
Како и да е, една од ретките шо размислува така.
Сум видел фаци шо на утринско кафе у 8 сабајле идат со шминка и штикли.

Дома не го праам истото, затоа што не сакам да седам дома, затоа и излегувам и одам во кафич нели. :) Ова лето например секој ден идев во еден маалски кафич, после тоа си седев у маало до 3-4 саат сабајле, значи сепак си правам комбинации сфаќаш? Башка има и ефтини кафичи бе па и вие, не е секаде кафето 80 денари. :)

П.С. Мене во 8 сабајле ме мрзи да се облечам, а не да се шминкам за на кафе. :pos2:

Стварно искрено не ми е јасно, зошто некој би одел на КАФЕ (значи не журка во кафич туку на КАФЕ, СОК whatever) за да биде виден. Одиш да си се видиш со дечко/девојка или друштво, да направиш муабет што е поентата да се биде виден.
Башка не се само кафичите на кеј во Скопје има милион кафичи каде што има пријатна и мирна атмосфера, не знам што сте се фатиле сите за тие кафичи на кеј, ко само да се тие во Скопјево. :)
е ете де денеска губиме час...и демек фаца и вика ајде луѓе идеме у заборавив како се викаше тоа пред јбт :ha:од тонот и начинот кој што го кажува тоа сфаќам дека се дига демек ејј на кафе :ha: сељаци
и што е финтата?
и у физичко слушам девојки тртаат муабети и демек фаци се што идат низ кафичи...сеа у 1 часот нема да иде у журка иде у кафич...зш знаеш луѓето шетаат т.е си бркаат работа ова она и од таму поминуваат и ете видени се...познати се... фаци се :)
и јас не ги разбирам али ете постојат такви луѓе( и тоа у голем број ги има)

аууу овоа го имам сетено кога бев на гости кај братучетка во Ск...она се пува демек некоја си фаца е и ај ќе идеме на кафе каде во Рамстор..од самото тоа ми идеше да :pov:и бевме шо бевме ама глупости во боја....наоколу си шетаат странци воа ноа а тука ние и останатите демек кремци кафе пиеме....абе иди оди

Одличен начин да се направи некој добар муабет и да се опуштиме малку од секојдневниот стрес. Особено кога станува збор за некое од оние ептен лежерни места

Кога сум дома во Струмица буквално секој ден се оди на кафе, некогаш и повеќе пати во денот. Стандардното излегување го заменивме со она „на кафе“ макар што ретко кога навистина е кафе. Другарките работат во кафичи и на тие места се чувствувам толку слободно како да сум дома, го познавам цел персонал и ми се случувало и по цел ден да преседам таму, посебно летото кога немаме обврски.
Стана некоја навика, некоја рутина и на моменти почна да станува монотоно, но сепак имало и многу интересни моменти. Убави муабети и дебати паѓале на кафе. :)

Одам али ретко. Обично да се видам со некој што го немам видено сто години, муабет да си напраам со некој, да се расприкажам на велико или нашки кажано да истрачариме по малку :) И тогаш кога ќе излезам ретко пијам кафе, повеќе сок :toe: Сите викаат ај на кафе ај на кафе и кога ќе ги видиш со сокче пред нив, епа и јас сум си ист калибар :toe: :о)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom