Serpico
Сковинистратор / I'm Batman
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 11.167
- Поени од реакции
- 705
Не е за честитки или его билд
Насловот дека „имам нешто за фалење“ е ставен и како мала провокација, за да се направи муабет тука. „Успехот“ е лично чувство во моментов, и едино јас знам шо и колку ми значело клипчето, зошто сум седнал и земал да го направам, шчо значит секој еден кадар, итн итн.
Него, процедурално, без намера да се прам некој уметник, ама видео монтажата ако е „ставање готови слики“, тогаш сликањето е „шљаќање фабрички бои“?
Нејсе, друго ме интересираше повеќе, околу тоа дали го користиме јутјуб за (како што со право забележа 1307) нешто повеќе од употреба како само едно мало поле за игра во „the name dispute“... Го дадов мојот пример, кој е банален (иако е ќеф „твојот“ клип да е трет по гледаност кога станува збор за песната, веднаш зад официјалниот спот и изведбата во живо - али пак, станува збор за лична емоција - која во случајов е поважна од масовната бидејќи не сум направил клипче за промоција на Малешевски туризам) али може да послужи како база на муабет околу тоа на кои начини го користиме сервисот, колкава е количината, посетеноста од кај нас, реакциите од светот и слично.
Насловот дека „имам нешто за фалење“ е ставен и како мала провокација, за да се направи муабет тука. „Успехот“ е лично чувство во моментов, и едино јас знам шо и колку ми значело клипчето, зошто сум седнал и земал да го направам, шчо значит секој еден кадар, итн итн. Него, процедурално, без намера да се прам некој уметник, ама видео монтажата ако е „ставање готови слики“, тогаш сликањето е „шљаќање фабрички бои“?
Нејсе, друго ме интересираше повеќе, околу тоа дали го користиме јутјуб за (како што со право забележа 1307) нешто повеќе од употреба како само едно мало поле за игра во „the name dispute“... Го дадов мојот пример, кој е банален (иако е ќеф „твојот“ клип да е трет по гледаност кога станува збор за песната, веднаш зад официјалниот спот и изведбата во живо - али пак, станува збор за лична емоција - која во случајов е поважна од масовната бидејќи не сум направил клипче за промоција на Малешевски туризам) али може да послужи како база на муабет околу тоа на кои начини го користиме сервисот, колкава е количината, посетеноста од кај нас, реакциите од светот и слично.
ако пак не пак нека те стигнат.