Серпико имат нешо за фалење!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е за честитки или его билд :) Насловот дека „имам нешто за фалење“ е ставен и како мала провокација, за да се направи муабет тука. „Успехот“ е лично чувство во моментов, и едино јас знам шо и колку ми значело клипчето, зошто сум седнал и земал да го направам, шчо значит секој еден кадар, итн итн.
Него, процедурално, без намера да се прам некој уметник, ама видео монтажата ако е „ставање готови слики“, тогаш сликањето е „шљаќање фабрички бои“?

Нејсе, друго ме интересираше повеќе, околу тоа дали го користиме јутјуб за (како што со право забележа 1307) нешто повеќе од употреба како само едно мало поле за игра во „the name dispute“... Го дадов мојот пример, кој е банален (иако е ќеф „твојот“ клип да е трет по гледаност кога станува збор за песната, веднаш зад официјалниот спот и изведбата во живо - али пак, станува збор за лична емоција - која во случајов е поважна од масовната бидејќи не сум направил клипче за промоција на Малешевски туризам) али може да послужи како база на муабет околу тоа на кои начини го користиме сервисот, колкава е количината, посетеноста од кај нас, реакциите од светот и слично.

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Уствари шо се трудиш да објасниш? Ако им е криво на некои нека те стигнат :toe: ако пак не пак нека те стигнат.

Уствари шо се трудиш да објасниш? Ако им е криво на некои нека те стигнат :toe: ако пак не пак нека те стигнат.
Хејтери сме! xD Темава ке ја напраиме поатрактивна од Слаткар(истика) :pos:

Хејтери сме! xD Темава ке ја напраиме поатрактивна од Слаткар(истика) :pos:
Serpico - Вистински рапер или фејкер? Го однесе ли популарноста во комерцијала, или пак остана верен на своите андерграунд корени. Дилемата продолжува....

Не е за честитки или его билд :) Насловот дека „имам нешто за фалење“ е ставен и како мала провокација, за да се направи муабет тука. „Успехот“ е лично чувство во моментов, и едино јас знам шо и колку ми значело клипчето, зошто сум седнал и земал да го направам, шчо значит секој еден кадар, итн итн.
Него, процедурално, без намера да се прам некој уметник, ама видео монтажата ако е „ставање готови слики“, тогаш сликањето е „шљаќање фабрички бои“?

Нејсе, друго ме интересираше повеќе, околу тоа дали го користиме јутјуб за (како што со право забележа 1307) нешто повеќе од употреба како само едно мало поле за игра во „the name dispute“... Го дадов мојот пример, кој е банален (иако е ќеф „твојот“ клип да е трет по гледаност кога станува збор за песната, веднаш зад официјалниот спот и изведбата во живо - али пак, станува збор за лична емоција - која во случајов е поважна од масовната бидејќи не сум направил клипче за промоција на Малешевски туризам) али може да послужи како база на муабет околу тоа на кои начини го користиме сервисот, колкава е количината, посетеноста од кај нас, реакциите од светот и слично.
Викаат утрото е попаметно од ноќта, па и ја вака тазе расонета, напраив "ревизија"...

Прво сакав да го побарам текстот на песната, и опа на google ко резултат прво официјалното видео/акустична верзија у живо, па твоето видео.
Онда го прочитав и коментарот шо си го оставил, околу тоа колку ти значи песната, па ги видов и коментарите на другите, кои, заедно со посетителите сигурно го отвориле твојот профил и виделе од која земја доаѓаш...све у свему, сконтав зошо има да се честита. Стварно има :)

Освен тоа, ми прелета низ глава дека сите оние успешни и нетолку успешни патриотски клипчиња, имаат мала шанса да му западнат у око на било кој освен на некој грк-"следбеник", додека преку вакви непретенциозни (во национална смисла) видеа, кои се у суштина универзални, има неизмерно повеќе шанси други да се запознаат со Македонија (па, ако у favourites си стаиш и некое клипче кое се занимава со национална тематика, индиректно дечките и со други ствари може да ги запознаеш).

Уше еднаш good work Bobi (Ина вчера лошо тумачеше...изедначив со луѓе кои само аплоадираат, рецимо, Хаус М.Д промо за 6-та сезона, и имаат, за неполн месец, по пола милион посети)

П.С
Со боите склопуваш слика. Тие сами по себе не даваат дело. Додека, во инсерт од филм, ти веќе имаш готово дело...и користиш колажна техника :icon_lol:
Заеби тоа...мене самиот филм ко филм не ми се свиѓа, that's why.

Преку такво ми е од патриотистички клипови на јутуб. Ставајте нешто попаметно, ебаго. :toe:

Преку такво ми е од патриотистички клипови на јутуб. Ставајте нешто попаметно, ебаго. :toe:

Песнава да ми ја испее некоја девојка ја зиам за жена, жими сФе.

Ада, во врска со техничката реализација на Боби, врти сучи, и плукни залепи системот може да искреира едно дело кое е достојно за почит.

Информативно саде, до МИЉОНЧЕ дојдофне :) Оле!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom