Серпико имат нешо за фалење!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е до толку посебно, ама еден мој клип, всушност единствен кој го имам постирано на YouTube постигна посетеност од половина милион гледачи. Е сега освен што со темава сакам да се пофалам, би сакал да отворам и едно дуго прашање: колку од Македонците го користат сервисот на YouTube, за каква намена, какви се реакциите - и конечно, зошто да не избереме најдобар клип од некој Македонец кој бил гледан на YouTube.

Повелете, моето дело во кое е користена музиката на Damien Rice поточно песната The Blowers Daughter од филмот Closer на режисерот Mike Nichols...

:vozbud:ааа песнава ја барав една година, уствари и не се ни потрудив баш многу многу... ама со оваа филмот завршуваше... али мнооогу ми е убава... највероватно во блиска иднина ќе придонесам со кликови кога веќе ја најдов :) :)

Користам YouTube веќе 1 и пол година активно. Имам неколку клипови, најмногу од свирки и т.н. Немам многу посетители ама за квалитетот на клиповите, солиден е, во HD се сите снимки. :)

Мy ultimate favourite movie.
Ме потсети да го симнам пак.

Честитки за гледаноста, сум придонела од поодамна без да знам.
:smir:

Видете, факт е дека клипот не е „мој“ потполно пошо сум користел музика и видео материјал (иако сум го направил така шо цел филм сум го сецкал и сум бирал кадар по кадар за да го вклопам во видеото) и факт е дека „стекнувам гледаност“ на сметка на познатото име на песната по која е крстен и клипот, ама ќеф е бе, посебно кога ќе добиваш коментари од многу луѓе на многу јазици во светот кои се пронашле првенствено во филмот, песната а и во мојот клип, на темата која „ги пецка“.

Тоа е големото во случајот... и се надевам, ќе продолжи.

п.с. Филип, за то ќе го прашаш Dolphin кој вчера се ожени.

Секоја чест.. Не за џабе ти е мснто Боби Д Кинг :icon_cool

Има луѓе (секако не од македонија) кој се многу успешни на ЈуТуб и земмат пари за тоа, бидејки стануваат партнери. Си креират видеа , кратки филмови , влогови си добиваат гледачи и од тоа пари :) а секако и интернет популарност :wink:

Сепак мислам дека тоа никогаш нема да стигне до Македонија, јас следам повеќе вакви луѓе и знаат да ме насмеат и да ми го направат денот :pipi:

Честички Боби, Честички!!!

Ај и јас да ископирам инфо за мојот профил на ЈоуТубе :)

Profile edit
Name:Тони
Channel Views:1,074
Subscribers:16
"Republic of Macedonia"
Hometown:Скопје
Country:Macedonia

Моите видеа имаат вкупно нешто под 60.000 прегледи од кои 35 и кусур паѓаат на следново видео:
Влатко Миладиновски го ставив првин затоа што ми се виде некако смешен. Баш памтам со Никола коментиравме сеирџиски на ова видео. Енивејз, го линкував видеово на неколку места и одеднаш песната стана хит меѓу дијаспората, што е очигледно кога се гледа мапата на светот на која ми покажува од која земја е гледано видеото.

Покрај ова со Влатко, ставам и видеа кои ми се мене интересни, или пак правам графички позадини за да ставам на јутјуб песни кои ми се допаѓаат а ги нема на јутјуб. Последни видеа за кои го направив ова се КАРАМЕЛА - Пријателке и МЕМОРИЈА - Нена. Сакав песниве да им ги ставам на Фејсбук профили на некои драги личности, ама линкање од Јутјуб е најлесен и најдобар начин.

Големо изненадување им приредив на двајца мои другари кои беа лани на самер-џоб во Калифорнија. На цимерите од куќата им пуштале македонска музика и нормално им пуштале Архангел, Санаториум, Суперхикс.... И кога го гледале видеото виделе дека е ставено од страна на мене и радосни викнале, ееејј Тончи ова го ставил на јутјуб :) и ми пишаа на скајп веднаш :)

Најдрага порака што ми стигнала преку јутјуб е од Здравка, пејачката на Патници која ми се заблагодари што го ставив настапот на нејзината група на ланскиот Охрид Фест на мојот јутјуб канал.

А се почна со едноставна регистрација со цел да гледам видеа кај кои е потребно Confirm birth date :pos:

Ај честито. :helou:

Имам и јас YouTube профил, ама ми е за пукање, најчесто со Грците... :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom