Ако си толку способен дојди и аплицирај за работа!!!Или тоа е испод твој чест?ако си ти толку стручен , работи ја нивната работа, распавај се со луѓе кои не знаат што е модем а што е антена, што е дигитална а што кабловска телевизија!!!има секакви и не ми кажувај на мене зашто сум ИМА ТОЛКУ НЕПИСМЕН народ кој не знае да праша а бара одговор...се прашувам зашто сите кога ќе ми дојдат на мене и ги поврзам на 181 сите ги решаваат своите проблеми???ке ми одговориш на тоа?или полесно им е да кажат тие горе не си ја знаат работата...размисли убаво и оди поработи 1,2 месеци па да те видам дали ќе збориш така...
Види вака сега неколку работи:
1. Многу од проблемите, на луѓето (дурии на тие што незнаат како да прашаат) се решле овде или на некој друг фору, проблеми кои дотичните стручњаци од 181 или незнаеле или немале трпение да ги решат. Ова е факт .... најобичен search п форумиве го докажува ова.
2. Тоа што некои луѓе не се писмени како викаш ти нема везе, они се писмени него не се технички образувани како што ти очекуваш дека сите треба да бидат па се да сваќаат од одма. Тоа е доблеста на еден техничар од Техничка поддршка, да може на секого се да му објасни и тоа что по пластично (за овие работи се оди на обука и од материјата, ама и од психологија, дикција, итн... у нормални држави).
3. Јас за себе верувам (имам и некои малце папирчиња кои покажуваат) дека сум добро технички поткован. И пак ке кажам дека на прашањето „како да отворам порта за уТорент на Искрател модем/рутерот што го даваате у бизнис бакетите)„ ме префрлаа на 10 локала додека добив одговор и тоа од некој нетворк админ таму. Значи тие од Техничка поддршка немаа појма за што им зборам уопште. Дури имаше и смешка, на таа првата што ми се јави ми викам цитирам „Дечко грешка сте нешто нема таква порта на тој модем, има само ЛАН и Интернет приклучоци... Госпоѓице не физичка порта, него софтверска за да ми работи уТррент.... Нема таква пак ми вика она...„ , и сега како да и објаснам бе, и викам те молам поврзи ме со шефот ...
4. За работа у он.нет или Оне сум аплицирал, НИЕДНА работа не ми е испод чест дури и да растоварам камион или да копам нива, и сеуште ми е активна апликацијата, но никад не ме викнале ни на разговор. Знам и зошто, пошто ова е проблем со уште неколку луѓе што ги знам (па дури и се присутни на форумов). Едноставно Он.нет на времето ако не мораше не сакаше така да речам многу стручни луѓе, пошто ке требаше добро да ги плаќа. Вака ке си земат некој, ќе му дадат лист со одговори пред него, и ке си работи за 220-250 евра месечно масимум и пуна капа. Е сега добра техничка подршка жими мајка за тие пари.
5. Моментално работам у фрма која пружа техничка поддршка на скоро 90% од банките во македонија, ја одржува нивната мрежа, ја надгледува безбедноста итн. Фирмата е инче странска и работи со 70% од еврпските и светските банки (за тоа сме специјализиран). ва го кажувам за да си претпоставиш со какви не тетиц и бабички по цел ден се објаснуваме и им помагаме. Таа да добро знам што е техничка поддршка. А тоа е е сигурно 181 каде секој одгвор запчнува со например „господине сигурно имате вирус, спајвер... преинсталирајте виндоњс ејјјјјјј....... итн.) Па ова и децана на улица знаат да кажат.
6. Еве јас давам понуда до тебе, чив веќе нудиш работа. Немора 1-2 месеца. Нека биде 2 дена. Повикај ме, волонтерски ке работам на 181 те уверувам дека ќе решам повеќе проблеми од 50% од сегашните оператори. Ама ако е така што тогаш...