Football Manager 2010

Член од
11 април 2010
Мислења
43
Поени од реакции
0
ама ко ке им нудев на тимовите за играчот им понудив сите пари за трасферот да им ги дадам по 48 месеци

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.610
Поени од реакции
14.462
На SI форумот имаше поставено прашање за ваквиот проблем, па еве што одговорија..

How to delete your Cache files

First of all you need to turn on hidden files and folders. Go to My Computer and at the top select 'Tools' the 'Folder Options'. The go to the 'View' tab and select 'Show hidden files and folders'

Windows XP:
1. Open “My Computer”
2. Navigate to : “Documents and Settings\<Username>\Application Data\
3. Go into the “Sports Interactive” Folder.
4. Go into the “Football Manager 09” Folder.
5. Delete the folder called "Cache"

Wndows Vista:
1. Click “Start”
2. Click your username on the start Menu
3. Click on “AppData” and then “Roaming”
4. Go into the “Sports Interactive” Folder
5. Delete the folder called "Cache"

Mac OSX
1. Open Finder.
2. Select <User>
3. Navigate to Library\Caches\Sports Interactive
5. Delete the "Cache" Folder.
5. In the 'Library' Folder look for the 'preferences' folder.
6. Go into the “Football Manager 09” Folder.
7. Delete the "Cache" Folder

Do NOT Delete the folder marked "Football Manager 2009 Certificate"
Ова е за 2009, али би требало истото да биде и за 2010.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
^Ако ова не успее пробај вака

- Right-click on the FM shortcut.
- Choose "Properties" from the pop-up menu.
- In the "Target" field, add the --reset_preferences command line option after "fm.exe", so it should look like this:
"C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2009\fm.exe" --reset_preferences
- Press OK and then try to run the game as normal, using the shortcut.

Член од
11 април 2010
Мислења
43
Поени од реакции
0
имав некој проблем со играва и ја избришав ако може да ми дадете торент за да ја спуштам и дали треба тоа што остана во my document да го избришам

Член од
7 декември 2008
Мислења
31
Поени од реакции
0
почнав денеска со евертон и потрошив 35милиони за трансфери и буџетон за плати ми е во минус
и сега може тоа да е проблем за понатака?
Кај ги најде 35м? мене првата сезона ми дадоа 12м и го доведов cazim richards од fenerbahce на позајмица и Sergio Canales od Racing. првата сезона завршив втор и во втората сезона ми дадоа 40м за трансфери го деоведов Ashley young za 15 m и плус им го дадов james Vaughan. Потоа го доведов Bocchetti од Џенова и Robert Acquafresca и таа сеезона освоив ЛШ и ПЛ(и плус и ФА куп и карлинг куп) Во ПЛ немав пораз, од 38 натпревари 34 победи и 4 нерешени(да имам брз нет че ги прикачам сликите да ги виите, али нет ми е за нигде :tapp:). Во третата сезона ми дадоа 77М за трансфери го деоведов Marco Motta и Aron Ramsey , а го продадов Pienar за 16м на Реал Мадрид

Tim Cahil mi bese najdobar strelec vo 2te sezoni, a najdobar igrac mi bese Ashley Young.

Член од
11 април 2010
Мислења
43
Поени од реакции
0
за торент се снајдов сеа пред да ја инталирам да ги избришај фајлојте што останаа во my document?????

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Играм со Манчестер Сити , и веќе 2 сезони со ред ми се случува една чудна работа...кога треба да се регистрираат 25 играчи од првиот тим кои што ќе играат во домашното првнство ( значи кога има се даваат броеви на дресовите ) , регистрирам 25 играчи кои мислам да ги играм во првенството и до тука е се во ред, но кога ќе помини рокот за регистрација на играчите се случува да еден од тие 25 играчи кои се регистрирани , да ми го прикажува како нерегистриран и со самото тоа да неможам да го играм во домашното првенство...тоа ми се случува веќе 2 сезони по ред и тоа со двајца различни играчи...и во првиот и во вториот случај се работи за играчи кои не ги играм баш често и обично влегуваат како резерви , но без разлика на тоа сум ги регистрирал бидејќи ми требаат...дали на некој друг му се случува ваква работа или имам некој баг во играта ?

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
почнав денеска со евертон и потрошив 35милиони за трансфери и буџетон за плати ми е во минус
и сега може тоа да е проблем за понатака?
може да е проблем,ама се решава.коа ти е пуштена играта,идеш на Everton>Board Room>vo Budjet Adjustment opcijata najdole sitskas edit budget i namaluvas na skalata so e dadena.normalno parite z atrensfer ti se namaluvaat.:smir:

Член од
7 декември 2008
Мислења
31
Поени од реакции
0
Играм со Манчестер Сити , и веќе 2 сезони со ред ми се случува една чудна работа...кога треба да се регистрираат 25 играчи од првиот тим кои што ќе играат во домашното првнство ( значи кога има се даваат броеви на дресовите ) , регистрирам 25 играчи кои мислам да ги играм во првенството и до тука е се во ред, но кога ќе помини рокот за регистрација на играчите се случува да еден од тие 25 играчи кои се регистрирани , да ми го прикажува како нерегистриран и со самото тоа да неможам да го играм во домашното првенство...тоа ми се случува веќе 2 сезони по ред и тоа со двајца различни играчи...и во првиот и во вториот случај се работи за играчи кои не ги играм баш често и обично влегуваат како резерви , но без разлика на тоа сум ги регистрирал бидејќи ми требаат...дали на некој друг му се случува ваква работа или имам некој баг во играта ?
Тоа е до играта. И мене ми се случуваше. Ама јас сум миленик на младите играчи, а тие играчи што се помали од 21год. нема потреба да ги регистрираш . Сите играчи кој ја поминат 29 година ги продавав (јпоголем дел од биџетот трошњв за доведување на млади играчи).

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Тоа е до играта. И мене ми се случуваше. Ама јас сум миленик на младите играчи, а тие играчи што се помали од 21год. нема потреба да ги регистрираш . Сите играчи кој ја поминат 29 година ги продавав (јпоголем дел од биџетот трошњв за доведување на млади играчи).
Знам за младите до 21 год. дека нема потреба да се регнат , но тој кој шо моментално ми го дава како нерегистриран ( иако е регистриран ) има 23 год. ... иначе и јас повеќе сум по младите играчи и обично кога некој играч ќе направи 31 - 32 год. го продавам. Сепак не ми е јасно како можи тоа да е до играта сама така да прави...значи сепак е некој баг од самата игра .

Член од
11 април 2010
Мислења
43
Поени од реакции
0
може да ми прдложите некои млади фудбалери по 16 17 год

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
може да ми прдложите некои млади фудбалери по 16 17 год
Romelo Lukaku, Daniel Pacheco (мислам вака беше), Daniel Opare, Gael Kakuta, Armand Traore.

Најубаво напиши на google, Wonderkids for FM10, и ќе ти даде една листа со сите добри млади играчи.

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Јас кај мене во Њукасл ги доведов Пачеко и Лукаку, овој вториов уште чекам да се воигра, тазе е ептен, еден-два месеца, ама затоа Пачеко растура, звер невиден! :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom