Football Manager 2010

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.944
Неможеш да го купиш прва сезона и да сакаш.
Зашто да неможеш ? 50-50 е сопственост со тоа што нудиш пари и на двата тима, Милан кај мене прифатија за 6 милиони а Парма за 8 и се на се 14 милиони долари ме чинеше играчов.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Зашто да неможеш ? 50-50 е сопственост со тоа што нудиш пари и на двата тима, Милан кај мене прифатија за 6 милиони а Парма за 8 и се на се 14 милиони долари ме чинеше играчов.
Јас кога отидов на негов профил(прва сезона) имаше само да го скаутираш и ништо друго,неможе понуда да се прати.
Можеби после Јануари,откако ќе поминат 6 месеци.

Lovec

http://trophymanager.com/
Член од
14 февруари 2010
Мислења
65
Поени од реакции
1
дај бе пратете линк сакам да ја пробам маќедонскава лига

Lovec напиша:
дај бе пратете линк сакам да ја пробам маќедонскава лига
фала Васко

а иначе јас сум калѓерот на тропху и извинете што пишам тука несмеам да пракам приватни пораки уште

Член од
25 ноември 2007
Мислења
464
Поени од реакции
19
Јас кога отидов на негов профил(прва сезона) имаше само да го скаутираш и ништо друго,неможе понуда да се прати.
Можеби после Јануари,откако ќе поминат 6 месеци.
Имаш кај трансфер да стиснеш и ти се појавуе офер Парма 50% и офер Милан 50%. Треба и двата тима да ти ги прифатат понудите и после ти дава да му понудиш договор.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Имаш кај трансфер да стиснеш и ти се појавуе офер Парма 50% и офер Милан 50%. Треба и двата тима да ти ги прифатат понудите и после ти дава да му понудиш договор.

Да бе,јас 2 месеци играм ФМ,ај прати понуда.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.628
Поени од реакции
14.531
И сеа добар ли е новиов пач, да го инсталирам, или ?

Јас уште терам со 10.1.0, најдов само еден апдејт за зимскиве трансфери, и немам никакви проблеми..

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
добар е бе, уживајте бар ја неам проблеми со повреди,багови... у нормала си е.

само што имајте ги у предвид трансферите, Макси у Ливер, Робињо у Сантос, Виеира у Сити, Кин у Селтик и сл.
ова само ако почињате од почеток..

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.790
Aksi ај дај ми линк од кај да го симнам скинот

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.944
Втора сезона со Тотенхем, sex and the city, моментот на дадени голови е прајслес :tv:

Првата сезона завршив трето место, мада тактика уходав уз твикови тек по 14то коло, али пак тешко дека ке издржев до крај со оглед на тоа дека Челзи имаа 28 победи и 10 нерешени во 38 кола, мада од Декември таа сезона до крај и ја направив серија на непоразени со новата тактика.

Утре подетално ке удрам на трансфер политиката, Тотенхем има ненормално услови за создавање на убер добар тим, од играчи кои бар кај мене беа отпад ( Крауч, Џенас, Кинг, Крањчар и остали ) за само едно лето ќарив 107 милиони долари. :wink:

п.с. Пач 10.3 играм, немам проблеми со повредени.

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Ај и на мене ако може некој линк за скинови или по пп:smir:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
ихх 99 и прво место со Спарси у втора сезона? :wtf:

премногу добро за да биде така... ја со Спарси тек во 3-та сезона успеав да влезам у топ 4-ка...

после 5 сезони играње со нив освоив по еднаш ФА, Карлинг, Комјунити и Лига Европа....

4 трофеи во 5 сезони... изглеа зошо го шитнав Модриќ у втора :toe:
али шо да праам кога Реал нуди 55 мил. треба да си кретен за да одбиеш :wink:

scr на 10 кола пред крај со Сити, новата...

колку да стаам нешто :tv:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.944
ихх 99 и прво место со Спарси у втора сезона? :wtf:

премногу добро за да биде така... ја со Спарси тек во 3-та сезона успеав да влезам у топ 4-ка...

после 5 сезони играње со нив освоив по еднаш ФА, Карлинг, Комјунити и Лига Европа....

4 трофеи во 5 сезони... изглеа зошо го шитнав Модриќ у втора :toe:
али шо да праам кога Реал нуди 55 мил. треба да си кретен за да одбиеш :wink:
Со спарси можев и прва сезона првак да станам, да не ја направев финалната верзија на тактикава во 15то коло, претходно губев смешно бодови и играа да не речам патетично лошо.
Иначе како што реков, Спарси имаат одлична основа да направат ненормално добар тим и што е најтрагично да бидат во плус од income и outcome финансиски средства, и тоа у добар плус.

Еве како изиграв на трансфер маркет прва сезона, можев и далеку подобро али секогаш заборавам на Ochoa, голман, Палермо го купија за само 4.4 милиони долари

Eве ја таблелата од таа година, ко што гледате, Челзи нереално предобро изиграа, јас од 14то коло со новата тактика до крај имав 4 нерешени и само 1 пораз што е ненормално добар скор но сепак првите кола ме уништија, иначе 86 бодови реално и доволни се за титулата ( на првата слика горе, од табелата во втората сезона, видете колку има вториот )

Втората сезона си е приказна за себе, во финансиски плус од трансфер маркет од 13 милиони евра а тимот 10 класи подобар од тој од првата сезона

Реално, и немав потреба од промени во напад зашто Крауч даде 22 голови ( исто и Џеко постигна сезоната што следеше ) но со продажбата на Крањчар кој ми беше тотлано непотребен у тим и Крауч( кој даде 22 гола прва сезона ) добив 2 долгорочни засилувања во Џеко и Палош(к)и.
Сите играчи што ги шитнав гледав да ги продадам повеќе од цената за која биле земени, со offer to clubs нормално, Кабул чинеше 6 милиони долари, го дадов за 12, Крањчар 12 милиони, го дадов за дупло повеќе, Крауч 11 милиони долари, го дадов за скоро 20 и тн и тн.

Еден резултат ке ви издвојам со слика, иако сите тимови од големата 4ка ги имам пимплано со 2-3-4 гола разлика, сепак резултатов со Челзи си има тежина бидејќи вклучувајки ја и првата сезона, до 13то коло од втората сезона беа во серија од 51 меч без пораз .... но :

По овој резултат, имаа тежок пад во форма и цела сезона се бореа за второ место, заедно со Арсенал.

Модрич копилето иначе по прва сезона сака да си иде од тим, среќа има долг договор па сеуште се надевам дека ке се премисли иако го нудам за 50-60 милиони евра на остали клубови, штета повеќето не сакаат кешарица да платат иако копиљот во вторава сезона имаше 25 асистенции. По третава со оглед дека уште го играм, сигурен сум дека ке му најдам купец, на крај краева, по пазарањето на третиов летен трансфер маркет, ке укапирате дека земав и повеќе од достојна замена :) :

п.с. Не ми е проблем да ви ја дадам и тактикава да ја испробате ( пишете ми мејл по ПП ), на финалниов пач ми функционира беспрекорно во тим каде бордот од старт ми е задоволен со пласман во први 4 и тим за кого медиумите во прва и втора сезона му типуваа 6то, односно 5то место на табела.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
^ Скапо си го зел Џеко бе... кај мене знам Рома за 25 милиони евра го зедоа истата таа година ти кога си го зел. Како и да е, разорен е типот, гледам и кај тебе гази. :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.944
^ Скапо си го зел Џеко бе... кај мене знам Рома за 25 милиони евра го зедоа истата таа година ти кога си го зел. Како и да е, разорен е типот, гледам и кај тебе гази. :)
Џеко го земав од проста причина што немав шо да праам со парите :), па ај, за прв пут у играва да го испробам. Башка, имав конкуренција па понудив највисока сума за да ми прифатат само мене понуда, вака со повеќе прифатени понуди ке треба и подобар договор да дадам и да цицам буџет за џабе.
Него, ти најверојатно играш со евра, ја со долари, затоа може повисока ти се гледа понудата. :)

Иначе Дефо е оној кој гази кај мене 2 години, па уз него, Палошки и Ленон немав потреба од уште една класа која ке морам да ја играм во прв тим али ај ...

Дефо првата година од 32 меча во ПЛ даде 27 голови и имаше 22 асистенции :|, втората од 34 натпревари, даде 30 голови и имаше 11 асистенции, машинерија.
Него, има 28 години, а на 29 мислам дека ми е последниот воз за правење пари со него, моментлано чини за жал, дури и несватливо за мене по 2 феноменални сезони, 11 милиони долари, што значи ке можам да ќарам '' само '' 20 милиони, или 25-30 преку сила, во случај да тера со ова темпо и третава сезона, ке гледам да го шитнам над 26 милиони зашто за толку е и купен.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Со спарси можев и прва сезона првак да станам, да не ја направев финалната верзија на тактикава во 15то коло, претходно губев смешно бодови и играа да не речам патетично лошо.
Иначе како што реков, Спарси имаат одлична основа да направат ненормално добар тим и што е најтрагично да бидат во плус од income и outcome финансиски средства, и тоа у добар плус.

Еве како изиграв на трансфер маркет прва сезона, можев и далеку подобро али секогаш заборавам на Ochoa, голман, Палермо го купија за само 4.4 милиони долари

Eве ја таблелата од таа година, ко што гледате, Челзи нереално предобро изиграа, јас од 14то коло со новата тактика до крај имав 4 нерешени и само 1 пораз што е ненормално добар скор но сепак првите кола ме уништија, иначе 86 бодови реално и доволни се за титулата ( на првата слика горе, од табелата во втората сезона, видете колку има вториот )

Втората сезона си е приказна за себе, во финансиски плус од трансфер маркет од 13 милиони евра а тимот 10 класи подобар од тој од првата сезона

Реално, и немав потреба од промени во напад зашто Крауч даде 22 голови ( исто и Џеко постигна сезоната што следеше ) но со продажбата на Крањчар кој ми беше тотлано непотребен у тим и Крауч( кој даде 22 гола прва сезона ) добив 2 долгорочни засилувања во Џеко и Палош(к)и.
Сите играчи што ги шитнав гледав да ги продадам повеќе од цената за која биле земени, со offer to clubs нормално, Кабул чинеше 6 милиони долари, го дадов за 12, Крањчар 12 милиони, го дадов за дупло повеќе, Крауч 11 милиони долари, го дадов за скоро 20 и тн и тн.

Еден резултат ке ви издвојам со слика, иако сите тимови од големата 4ка ги имам пимплано со 2-3-4 гола разлика, сепак резултатов со Челзи си има тежина бидејќи вклучувајки ја и првата сезона, до 13то коло од втората сезона беа во серија од 51 меч без пораз .... но :

По овој резултат, имаа тежок пад во форма и цела сезона се бореа за второ место, заедно со Арсенал.

Модрич копилето иначе по прва сезона сака да си иде од тим, среќа има долг договор па сеуште се надевам дека ке се премисли иако го нудам за 50-60 милиони евра на остали клубови, штета повеќето не сакаат кешарица да платат иако копиљот во вторава сезона имаше 25 асистенции. По третава со оглед дека уште го играм, сигурен сум дека ке му најдам купец, на крај краева, по пазарањето на третиов летен трансфер маркет, ке укапирате дека земав и повеќе од достојна замена :) :

п.с. Не ми е проблем да ви ја дадам и тактикава да ја испробате ( пишете ми мејл по ПП ), на финалниов пач ми функционира беспрекорно во тим каде бордот од старт ми е задоволен со пласман во први 4 и тим за кого медиумите во прва и втора сезона му типуваа 6то, односно 5то место на табела.
ко што кажав, Спарси се добри се дур не го шитнеш Модриќ... така е сегде, кога потоа се преселив у Арсенал по 2 сезони им го шитнав Цеск на Барса за 65 мил. и имав турболентни 2 сезони дур да најдам плејмејкер и градител на играта...

тие дилеми највише ме курчеле, кога требало да напраам тешка одлука, од една страна астрономска сума, а од друга свесен си дека најдобриот у екипата ти заминува и ќе ти треба време дур најдеш нов и го прилагодиш..

иначе, Отаменди прескапо си го зел, ако си го купувал на почеток на сезона си можел за 5 мил. да го собереш... Дефур исто така, добар деструктивец е но ко за екипа од втора класа, ја го имав како бекап за Маската во Сити(кога Сити го напраив светска велесила во рок од 7-8 сезони)

јас разбирам дека тешко е да се донесе на првата полусезона Џеко со екипа од рангот на Спарси, но не мислиш дека 40 мил. се превише?
а плус тоа се покажал како крајно неуспешен во ЕПЛ кога играв со Челзи(68 гола во 3 сезони во сите конкуренции), а го земав за 30 мил. иако беше во топ форма... го пробав на секој начин, како супортер, комплетен напаѓач,метак,трекуариста, му дадов и поише роаминг али џабе... впрочем колку и да е во топ форма не верувам дека ќе ти бараат више од 30-че.
Палоски не сум го пробал у пун сјај(со полујаки атрибути), ми бил такоџе бекап ми се чини кога играв со Рома...

абе види сеа, секој играч ќе ти биде ѕвероња ако го форсираш.

туку не ми оди долку добро со средните екипи во ЕПЛ(Евертон,Вила,Спарси...) како што ми оди во Шпанија,Италија, а поготово Германија...

абе и ја го земав Гуркоф за 7 мил.
три пути повреден по 3 месеци, атрибути никакви...

Kajgana Shop

На врв Bottom