Football Manager 2010

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Играм со Лидс, моментално 3та сезона, почињаат од трета лига и доста голем буџет(1,2 мил:icon_lol:) за третолигаш и без проблеми освоив трета лига, накрај последните 3 утакмици отидов go on holiday и менаџерот сите 3 ги изгубил па затоа се доближиле вториве малце.Го освоив и Johnstone's Paint Trophy а во ФА Куп од ВБА изгубив.

Табела

Sto e ova ti so pomalku pobedi i so poveke porazi od vtoroplasiraniot...a ti si prv...

Neli Southampton treba da ima 96 boda spored pobedive i neresenive :)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Играм со Лидс, моментално 3та сезона, почињаат од трета лига и доста голем буџет(1,2 мил:icon_lol:) за третолигаш и без проблеми освоив трета лига, накрај последните 3 утакмици отидов go on holiday и менаџерот сите 3 ги изгубил па затоа се доближиле вториве малце.Го освоив и Johnstone's Paint Trophy а во ФА Куп од ВБА изгубив.

Табела

Трансфери

Во втора сезона на почетокот тешко идеше, најверојатно дека купив многу нови играчи, али после се прилагодија и напраив растур со 9 бода пред вториот и 94 дадени гола.Во Карлинг куп изгубив од Арсенал, откако ги тепав Ливерпул 1-0.

Табела

Трансфери(скролнав надоле малце, Bruno Zuculini(50к) и Mauro Boselli(free) се горе:

Третава сезона не почна сјајно поради тешките утакмици (Арсенал дома,Сити на гости,Евертон на гости) и имав 3 порази и 1 победа, али сеа заредив 4 победи по ред.Во Карлинг купот испаднав од Фулам, на полувреме водев 2-0 и накрај пресврт ми направија 2-3.Многу големи имиња донесов, дека ми дадоа и голем буџет(20мил), како Ochoa,Company,Gomis,Mati Fernandez,Andy Reid(позајмица),Bosko Jankovic али и го шитнав Марк Кросас(иначе на free го земав втора сезона) за 10 милиони.

Табела:

Трансфери:

Најдобриот состав

Од екипата со која почнав само четворица ми останаа што сварно вредат:Robert Snodgrass,Jonathan Howson и Neil Kilkenny,а Jermaine Beckford ми е на позајмица и глеам да го шитнам, заедно со уште некои останати во резерите, дека иам многу напаѓачи.

Еве некои од анонимусите шо ми играат прва постава или се во резервите:Alvaro Gonzalez,Thiago Carleto,Manuel Fernandes,Mauro Boselli,German Ruiz,Valeri Boyanov.Руиз и Бојанов се регени.Босели у Чемпионшип растураше, имаше 33 гола у 38 утакмици, али у Премиер тешко му иде,а и често го мењам.

Бев и менаџер на Гана, ги квалификував во следна рунда на Cup Of Nations и добив понуда од Парагвај и прифатив.Ќе видиме као ќе иде даље :)
секогаш на некого му одземаат бодови во пониските лиги поготово во Англија... мене на 09 кога играв со Ман.Ју ми одземаа 7 бода и тоа во рпва лига...

да те прашам само, од каде го симна фејспаков со целосни слики?
- ако може линк по ПП :smir:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
секогаш на некого му одземаат бодови во пониските лиги поготово во Англија... мене на 09 кога играв со Ман.Ју ми одземаа 7 бода и тоа во рпва лига...

да те прашам само, од каде го симна фејспаков со целосни слики?
- ако може линк по ПП :smir:
A zosto odzemaat!! Kazuva pricina neli??

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
A zosto odzemaat!! Kazuva pricina neli??
ми пиша нешто демек судиите кој ми суделе носеле одлуки во моја корист, некој вид местени биле утакмиците... али ја немав ништо напраено, а не ни има такво нешто да местиш натпревари :toe:

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
На Саутемптон му се одземени поради административни и финансиски проблеми (банкрот), а тоа за местење натпревари, прв пат слушам на ФМ! :nesvest:

Ај некој што игра со Милан нека пише што тактика користи, на кој позиции и со кои инструкции играат најдобро играчите и сл.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.565
Поени од реакции
5.561
У куп со Рома требаше да играм и немав играчи :tapp:

И земав некојси младинци (прв пат ги гледам, дека тие појаките/попознатите младинци секогаш ги праќам на позајмица) и...

Рома си замина дома :icon_lol: + црвен цело второ

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.565
Поени од реакции
5.561
Bale leviot bek za kolku go zede??
26 милиони мислим, ме мрзи да палим сеа да гледам точно, ќе пишем утре точно, ама туе некаде беше, никако не го даваат за поефтино... :S

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
26 милиони мислим, ме мрзи да палим сеа да гледам точно, ќе пишем утре точно, ама туе некаде беше, никако не го даваат за поефтино... :S

dobro fala :)

Posto ja sum nudel nekade 20 milioni ne go davaat!!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Дај скриншот да ги видиме и другите 3 резултати во утакмиците кај што играле Lech. Као успеале за 3 утакмици 20 гола да примат.:pos2::pos2::pos2:
Не е мое тоа,од друг форум го најдов.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
абе до кај стигнавте?
- ја стигнав до 2043 и ми скурчи и почнав нова... Рома,Арсенал,Реал Мадрид,Италијанска репрезентација,Ман.Ју и пак се вратив во Рома да ги опраам... али дека наместив на различни датотеки да ми ги сејвнува по грешка го избришав и сеа ме даде поназад...

добро и онака веќе немаше поента да продужам ни еден од овие моменталниве не е активен фудбалски...

се мислев со кој да почнам дали со Леверкузен или Штутгарт и ги одбрав првиве... сеа ќе почне втора сезона, а во првата изборив 3-то место во лига кое води во ЛШ, во купот изгубив во финале од Волсбург 3-2..

Kajgana Shop

На врв Bottom