Football Manager 2010

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.789
И ја играм со Лидс и засега супер ми иде, прва сезона без проблеми освоив 3та лига, и моментално сум прв у Чемпионшип, али 3 поени разлика од првиот до шестиот :).Ти сеа ако играш у Чемпионшип или Премиер лига немоеш да ги тепаш сите утакмици.Земи си подобра одбрана, ако си на почеток земи го Campbell,Pele,Jorge Andrade и барај играчи за без пари, као Ван Дер Мејде.Овие играчи никако да не се ги шитнал: Beckford,Snodgrass,Kisnorbo,Howson,Klikenny.Rui Marques,Showumni(вака некако беше),Hughes,Grella како и двата голмани се срање, шиткај ги одма и купи го Silviu Lung Jr, за 300к моеш да го земеш, си завршил работа за следните 4-5 сезони.
Може да ми кажеш овие(Campbell,Pele,Jorge Andrade) каде играле за да ги најдам, и која тактика ја користиш?

:smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.524
@Manga
Што му стави на Кваљарела,да ти игра?
И за десно јас го планирам Лавеци,доста е брз,а има и добар центар шут.Исто така ќе го пробам Маџо за десен бек ако го биде,ако не,го има тој Зунига што не е лош.
Advanced Forward. Го пробав и Target Man, ама така послабо ми играше.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Advanced Forward. Го пробав и Target Man, ама така послабо ми играше.
Кај мене Complete Forward игра и гази,10 утакмици 16 гола.

Само на Хамшик ич не му оди некако,ептен слабо игра.

Едит:не е могуќе толку да прават црвени картони и да се повредуваат просек ми е секој 2 натпревар црвен картон и еден повреден фудбалер,моментално 6 ги имам,неможам тим да составам.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.524
Кај мене Complete Forward игра и гази,10 утакмици 16 гола.

Само на Хамшик ич не му оди некако,ептен слабо игра.
Кај мене 33 коло, 32 гола, а еден месец ми беше и повреден. Хамшик 12 гола со 11 асистенции. Иначе често и јас го играм Лавеци како крило, само сега ми се повреди, ќе отсуствува девет месеци. :nesvest:

Интер најверојатно наместо фудбал играле бокс на натпреваров. :pos2:

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
^па со 3 црвени и пак те тепале :pos: шо не им удри офанзива и може ке извадеше нешто а вака ништо,па напрај си лоад одново греота е лавеци 9 месеци да биде аут,ќе го уништи играчот тоа...:smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.524
^па со 3 црвени и пак те тепале :pos: шо не им удри офанзива и може ке извадеше нешто а вака ништо,па напрај си лоад одново греота е лавеци 9 месеци да биде аут,ќе го уништи играчот тоа...:smir:
Уште на полувреме напраив офанзива, али џабе. За Лавеци не ни видов колку ми е повреден, кога видов 8 месеци, во несвест паднав. Али и тоа е дел од играта, не играм со лоадирање, педерски е така. :tv:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Не сме нормални не сме. :tv:

Со то шо со Данска, Холандија и Саудиска Арабија завршив прв во група со седум бода (нерешена со Холандија и две победи), за понатаму да ги победам Ирска 3-1 и Шпанија 2-1 (двете во продолжение), и Бразил 2-1 со пресврт, за да стигнам до финале. МЕТЛА ВО ГЛАТА!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Можно е да се почне да се игра со репрезентации од почеток?

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.770
Дајте линкче за некој скин...и у кој фолдер да го сместам

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237

Со то шо со Данска, Холандија и Саудиска Арабија завршив прв во група со седум бода (нерешена со Холандија и две победи), за понатаму да ги победам Ирска 3-1 и Шпанија 2-1 (двете во продолжение), и Бразил 2-1 со пресврт, за да стигнам до финале. МЕТЛА ВО ГЛАТА!
Fantome aaa pa stvarno ova e ludilo haha...treba spomenik da ti izgradat tamu vo Afrika :pos2:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Многу се јаки БСК и јас ги водев на светско првенство во група со Шпанија,Австралија и Кореја ми се чини дека бев завршив со 3 победи,со Шпанија 1:1 полувреме,па добиваат црвен и ме поведуваат после 3:1 со црвен,ама на крај 3:4:),другиве полесно ги добив со 2:0 и 3:0,после ми се падна Украина 3:0 победив,па Холандија 5:0:tv:,па во 1/2 лесен противник Тунис 2:0 и во финале го водев Бразил 1:0 после ме победија со црвен 2:1 на 5 мин пред крај.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.565
Поени од реакции
5.561
полусезона, ми се повредија Рони, Фламини и Амбросини, ги немав 3цата по 2-3 месеци :tapp:

...Гатузо го продадов 10м. на 33 год.

Преговарам за Бонера, за 16м. сите по 14ипол даваат само Рома ми дава 16ка...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Малку статистика од Ибра, чудото од чоек :))

Интер бре запнале ко пијани за плот по Иниеста. Q-roff шо ќе го земет.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.122
Поени од реакции
1.717
Играм со Лидс, моментално 3та сезона, почињаат од трета лига и доста голем буџет(1,2 мил:icon_lol:) за третолигаш и без проблеми освоив трета лига, накрај последните 3 утакмици отидов go on holiday и менаџерот сите 3 ги изгубил па затоа се доближиле вториве малце.Го освоив и Johnstone's Paint Trophy а во ФА Куп од ВБА изгубив.

Табела

Трансфери

Во втора сезона на почетокот тешко идеше, најверојатно дека купив многу нови играчи, али после се прилагодија и напраив растур со 9 бода пред вториот и 94 дадени гола.Во Карлинг куп изгубив од Арсенал, откако ги тепав Ливерпул 1-0.

Табела

Трансфери(скролнав надоле малце, Bruno Zuculini(50к) и Mauro Boselli(free) се горе:

Третава сезона не почна сјајно поради тешките утакмици (Арсенал дома,Сити на гости,Евертон на гости) и имав 3 порази и 1 победа, али сеа заредив 4 победи по ред.Во Карлинг купот испаднав од Фулам, на полувреме водев 2-0 и накрај пресврт ми направија 2-3.Многу големи имиња донесов, дека ми дадоа и голем буџет(20мил), како Ochoa,Company,Gomis,Mati Fernandez,Andy Reid(позајмица),Bosko Jankovic али и го шитнав Марк Кросас(иначе на free го земав втора сезона) за 10 милиони.

Табела:

Трансфери:

Најдобриот состав

Од екипата со која почнав само четворица ми останаа што сварно вредат:Robert Snodgrass,Jonathan Howson и Neil Kilkenny,а Jermaine Beckford ми е на позајмица и глеам да го шитнам, заедно со уште некои останати во резерите, дека иам многу напаѓачи.

Еве некои од анонимусите шо ми играат прва постава или се во резервите:Alvaro Gonzalez,Thiago Carleto,Manuel Fernandes,Mauro Boselli,German Ruiz,Valeri Boyanov.Руиз и Бојанов се регени.Босели у Чемпионшип растураше, имаше 33 гола у 38 утакмици, али у Премиер тешко му иде,а и често го мењам.

Бев и менаџер на Гана, ги квалификував во следна рунда на Cup Of Nations и добив понуда од Парагвај и прифатив.Ќе видиме као ќе иде даље :)

Kajgana Shop

На врв Bottom